Redigera, spåra och jämföra tillgångsmetadata

När du har laddat upp tillgångarna kan du gå tillbaka och redigera metadata som är kopplad till dem. Om du har laddat upp flera versioner av en tillgångs metadata kan du spåra och jämföra vilka ändringar som har gjorts.

Redigera tillgångsmetadata

Så här uppdaterar du metadata för en tillgång:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln på tillgången vars metadata du vill redigera.
  4. På sidan med tillgångsinformation klickar du på ett fält som du vill redigera och gör ändringarna.
    • Om du råkar göra fel ändring kan du klicka på ÅNGRA ÄNDRINGAR.
  5. Klicka på SPARA när du vill spara ändringarna.

Spåra metadatahistorik

Så här kan du se äldre versioner av en tillgångs metadata:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln på tillgången vars metadata du vill granska.
  4. På sidan med tillgångsinformation letar du upp rutan Historik till höger. Historik visar historik för metadatauppdateringar som gjorts för tillgången.
  5. Om du vill visa en äldre version av tillgångens metadata klickar du på en rad under den första raden. Om du vill återgå till den senaste versionen väljer du den första raden.
  6. Om du vill återställa en äldre version av en tillgångs metadata klickar du på ÅTERSTÄLL.
    • Om du vill avbryta återställningen till en äldre version klickar du på ÅNGRA ÄNDRINGAR.
  7. Klicka på Spara när du vill spara ändringarna.
    • Obs! Om du vill redigera en äldre metadataversion klickar du på ÅTERSTÄLL, gör dina ändringar och klickar sedan på SPARA.

Jämföra metadataversioner

Använd funktionen Jämför metadata om du vill se den aktiva visningsmetadatan för en tillgång. Om en tillgång har sammanfogats eller har delad äganderätt kan du även se den metadata som andra partner har laddat upp. Så här använder du funktionen Jämför metadata:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln på tillgången vars metadataversioner du vill jämföra.
  4. På sidan med tillgångsinformation klickar du på JÄMFÖR METADATA längst upp till höger. Sidan Jämför metadata öppnas.
    • Den gröna displayikonen anger att uppsättningen metadata är den aktiva visningsmetadatan för tillgången. Det är den versionen som visas för innehållsleverantörer när de får ett anspråk och i funktioner som Musik i den här videon
      • Den mest fullständiga och senaste uppsättningen metadata markeras med displayikonen
    • En ljusblå kant runt ett värde indikerar att denna data skiljer sig från den senaste metadatan som du har laddat upp. Värden som inte matchar visas i fetstil.
Tips! På sidan Jämför metadata kan du exportera metadata till en .CSV-fil genom att klicka på nedladdningsikonen i det övre högra hörnet.

Mer information för skivbolagspartner

Om du är en skivbolagspartner kan du se mer information i rutan Historik och på sidan Jämför metadata.

Historik

• Rutan Historik innehåller ljudinspelningsandelen som är kopplad till metadataversionen.
  • Den blå andelsetiketten visar vilken andel som är aktiv och anger att metadatan från den aktiva andelen används som den aktuella metadatauppsättningen.

Jämför metadata

• Metadataversioner grupperas efter leverantör, releaseidentifierare (som UPC eller ISRC) och leveranskälla.
Tips! Om du vill se metadata som laddats upp av utgivningspartner klickar du på Andelar i menyn till vänster på sidan med tillgångsinformation. Klicka sedan på JÄMFÖR METADATA.

Mer information för musikutgivningspartner

Om du är en musikutgivningspartner kan du se mer information i rutan Historik och på sidan Jämför metadata.

Historik

• Du kan även få tillgång till metadatahistorik för ljudinspelningstillgångar som bäddar in en ljudinspelningsandel. Klicka på fliken Ljudinspelningsandelar högst upp på sidan med tillgångsinformation.
  • När en kompositionsandelstillgång visas klickar du på VISA METADATAHISTORIK för mer information om äldre versioner av tillgångens metadata.

Jämför metadata

Så här kan du se kompositionsmetadata som har laddats upp av andra utgivningspartner:
  1. Klicka på fliken Ljudinspelningsandelar högst upp på sidan med tillgångsinformation.
  2. Välj Andelar i menyn till vänster .
  3. Klicka på JÄMFÖR METADATA.
Tips! Du kan även klicka på JÄMFÖR METADATA på sidan Äganderätt och policy när du granskar äganderätten och matchningspolicyn som angetts av andra utgivningspartner.