Metadata van items bewerken en wijzigingen bijhouden en vergelijken

Nadat je items hebt geüpload, kun je de metadata van de items bewerken. Als je meerdere versies van de metadata van een item hebt geüpload, kun je zien wat er is gewijzigd en deze wijzigingen met elkaar vergelijken.

Metadata van een item bewerken

Zo update je de metadata van een item:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items  in het linkermenu.
  3. Klik op de titel van het item waarvan je de metadata wilt bewerken.
  4. Klik op de pagina met itemdetails in het veld dat je wilt bewerken en maak de gewenste wijzigingen.
    • Als je een fout hebt gemaakt, klik je op WIJZIGINGEN ONGEDAAN MAKEN.
  5. Klik op OPSLAAN om je wijzigingen op te slaan.

Metadatageschiedenis bijhouden

Zo bekijk je oudere versies van de metadata van een item:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items  in het linkermenu.
  3. Klik op de titel van het item waarvan je de metadata wilt bekijken.
  4. Bekijk op de pagina met itemdetails het vak Geschiedenis aan de rechterkant. Geschiedenis bevat de geschiedenis van metadata-updates van het item.
  5. Als je een oudere versie van de metadata van het item wilt bekijken, klik je op een rij onder de eerste rij. Selecteer de eerste rij om terug te gaan naar de nieuwste versie.
  6. Als je een oudere versie van de metadata van een item wilt herstellen, klik je op TERUGZETTEN.
    • Klik op WIJZIGINGEN ONGEDAAN MAKEN als je het terugzetten van een oudere versie ongedaan wilt maken.
  7. Klik op OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan.
    • Opmerking: Als je een oudere versie van de metadata wilt bewerken, klik je op TERUGZETTEN. Maak vervolgens de gewenste wijzigingen en klik op OPSLAAN.

Metadataversies vergelijken

Gebruik de functie Metadata vergelijken om de actieve display-metadata voor een item te bekijken. Als een item is samengevoegd of meerdere eigenaren heeft, kun je ook de metadata zien die door de andere partners is geüpload. Zo gebruik je de functie Metadata vergelijken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items  in het linkermenu.
  3. Klik op de titel van het item waarvan je de metadataversies wilt vergelijken.
  4. Klik rechtsboven op de pagina met itemdetails op METADATA VERGELIJKEN. De pagina Metadata vergelijken wordt geopend.
    • Het groene icoon Display  geeft aan dat een metadataset de actieve display-metadata voor het item is.Dit is de versie die wordt getoond aan uploaders wanneer ze een claim krijgen en in functies zoals Muziek in deze video
      • De meest complete en nieuwste metadataset is te herkennen aan het icoon Display
    • Een lichtblauwe rand rond een waarde geeft aan dat deze gegevens afwijken van de nieuwste metadata die je hebt geüpload. De niet-overeenkomende waarden worden vet weergegeven.
Tip:: Je kunt de metadata op de pagina Metadata vergelijken exporteren naar een csv-bestand door op het downloadicoon  te klikken.

Meer informatie voor muzieklabelpartners

Muzieklabelpartners zien mogelijk meer informatie in het vak Geschiedenis en op de pagina Metadata vergelijken.

Geschiedenis

• In het vak Geschiedenis staat het geluidsopnameaandeel dat aan de metadataversie is gekoppeld.
  • Het blauwe label Aandeel is het actieve aandeel en geeft aan dat de metadata van het actieve aandeel worden gebruikt als de huidige metadataset.

Metadata vergelijken

• Metadataversies zijn gegroepeerd op leverancier, release-ID's (zoals UPC of ISRC) en bron.
Tip:: Als je metadata wilt bekijken die zijn geüpload door publicatiepartners, klik je op de pagina met itemdetails in het linkermenu op Aandelen  en vervolgens op METADATA VERGELIJKEN.

Meer informatie voor muziekuitgevers

Muziekuitgevers zien meer informatie in het vak Geschiedenis en op de pagina Metadata vergelijken.

Geschiedenis

• Je kunt ook de metadatageschiedenis bekijken voor geluidsopname-items waarin een geluidsopnameaandeel is ingesloten. Klik bovenaan de pagina met itemdetails op het tabblad Geluidsopnameaandelen.
  • Als je een compositieaandeel-item bekijkt, klik je op METADATAGESCHIEDENIS BEKIJKEN voor meer informatie over oudere versies van de metadata van het item.

Metadata vergelijken

Zo bekijk je compositiemetadata die zijn geüpload door andere publicatiepartners:
  1. Klik bovenaan de pagina met itemdetails op het tabblad Geluidsopnameaandelen.
  2. Selecteer Aandelen  in het linkermenu.
  3. Klik op METADATA VERGELIJKEN.
Tip: Je kunt ook op METADATA VERGELIJKEN klikken op de pagina Eigendom en beleid  wanneer je het eigendom en overeenkomstbeleid bekijkt die zijn ingesteld door andere publicatiepartners.