Lokalisera videons metadata

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Du kan lägga till översatta titlar och beskrivningar för dina videor. Det gör videorna mer lättillgängliga för tittare i andra länder. Det innebär också att det blir enklare för dig att bygga upp en internationell målgrupp. Fansen kan hitta dina videor genom att söka efter dem på sitt eget språk, och vi visar videons titel och beskrivning på visningssidan och resten av YouTube på rätt språk för rätt användare.

Du kan översätta metadata för videon via YouTubes användargränssnitt eller ladda upp en CSV-fil med hjälp av mallen Video – lokaliseringsuppdatering.

Så här laddar du upp översatt metadata för videor:

1. Ladda ned mallen Video – lokaliseringsuppdatering från sidan för mallar för innehållsleverans.

2. Fyll i mallen med den översatta datan.

3. Spara filen i formatet .csv.

4. Klicka på Validera och ladda upp som visas under INNEHÅLLSLEVERANS i den vänstra menyn i Innehållshanteraren.

5. Klicka på Välj filer för att ladda upp den sparade .csv-filen.

Om en röd banner med valideringsfel visas behöver du korrigera filen, spara ändringarna och ladda upp den igen så att en grön ikon visas.

6. Klicka på knappen Bearbeta paket