Annonsering i YouTube Kids

Alla annonser som säljs i YouTube Kids-appen måste uppfylla annonseringsreglerna som beskrivs nedan och YouTubes allmänna annonseringspolicyer. Annonseringspolicyerna för YouTube Kids kanske ändras med tiden. Vi uppmanar dig att kolla efter nya uppdateringar ofta. Alla Betalannonser i YouTube Kids måste godkännas av YouTubes policyteam innan de visas i YouTube Kids-appen. Dessutom måste annonsörerna följa gällande lagar och regler (inklusive relevanta självreglerande eller branschspecifika riktlinjer). Du kan läsa mer om våra krav på annonsformat nedan.

Vad är en Betalannons i YouTube Kids?

YouTube Kids har annonser för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsten kostnadsfritt. Annonseringen är dock begränsad. När du väljer en YouTube-video i appen kanske en annonsbumper följd av en videoannons som är märkt ”Annons” visas före videon du valde. Det här är betalannonser (”Betalannonser”).

Videor som laddas upp av användare på YouTube är inte Betalannonser. De är därför inte markerade som Annonser, och de omfattas heller inte av våra annonseringspolicyer. Detta kan även inkludera innehåll om eller från företag som kan ha köpt Annonser i appen. Till exempel kan en sökning efter tåg ge resultat som tecknade tågfilmer, låtar och videor med riktiga tåg som laddats upp av en användare eller ett leksaksföretag. Dessa betraktas inte som Betalannonser eftersom de inte ingår i annonsprogrammet för YouTube Kids. Detsamma gäller om du söker efter choklad. En sådan sökning kan ge resultat med videor som laddats upp av en användare och som handlar om hur man gör chokladfudge, även om vi inte tillåter Betalannonser från chokladtillverkare. Läs mer om videor på YouTube Kids.

Krav på annonsformat

• Format: För närvarande kan du bara använda annonsformatet in stream i YouTube Kids.
  • Maxlängd: 15–20 sekunder för annonser som inte är överhoppningsbara (beroende på var tittaren befinner sig) och 60 sekunder för överhoppningsbara annonser (längden kan variera beroende på marknad). Det inkluderar inte den annonsbumper på tre sekunder som kan visas före Betalannonsen.
  • Måladresser: Måladresser och utgående länkar (inklusive uppmaningsöverlagringar och informationskort) är inaktiverade i appen. Det går inte att klicka på annonser i YouTube Kids.
  • Visning på webbplatsen: Alla Betalannonser måste ligga på YouTubes servrar. Tredjepartsannonser är inte tillåtna.

Annonsinriktning och datainsamling

• Vi tillåter inte intressebaserade annonser i YouTube Kids.
  • Betalannonser med remarketing eller andra spårningspixlar är förbjudna.

Otillåtna produktkategorier

Betalannonser för följande produkter är inte tillåtna i YouTube Kids.

Medieinnehåll som är olämpligt för barn

Medieinnehåll som är olämpligt för användare under 13 år är förbjudet. Det kan till exempel vara annonser för filmer med klassificeringen ”PG” enligt MPAA eller tv-serier som har fått en högre klassificering än ”G” från TV Parental Guidelines.

Skönhet och träning

Produkter som har med personvård, fitness, träning, viktnedgång, dieter eller kosttillskott att göra är förbjudna.

Dejting och relationer

Betalannonser om dejtingwebbplatser, familjerådgivning eller byråer som hanterar äktenskap/skilsmässor är förbjudna.

Mat och dryck

Produkter som har med mat och dryck att göra är förbjudna oavsett näringsinnehåll.

Olagliga eller reglerade produkter

Produkter som är reglerade eller som inte får säljas till barn är förbjudna. Det gäller till exempel produkter märkta Förbjudet innehåll eller Begränsat innehåll. Det här gäller även produkter som kan utsätta barn för fara.

Onlinegemenskaper eller virtuella mötesplatser

Plattformar och tjänster för virtuella mötesplatser där medlemmarna huvudsakligen interagerar på internet är förbjudna.

Politiska annonser

Alla typer av politiska Betalannonser är förbjudna, inklusive information om politiska kandidater eller deras ställningstaganden, politiska partier, insamlingar eller politiska intresseorganisationer och deras program.

Religiösa annonser

Alla typer av religiösa Betalannonser är förbjudna.

Tv-spel

Elektroniska tv-spel (med tillbehör) som spelas på en tv-spelskonsol, en dator eller annan elektronisk enhet, till exempel en mobiltelefon eller surfplatta, är förbjudna om spelets branschklassificering indikerar att det inte är lämpligt för personer som är 12 år eller yngre. Till exempel är ESRB E10+, PEGI 7 eller motsvarande lokala klassificeringar enligt IARC tillåtna. Appar eller webbinnehåll med interaktivt lärande syfte som problemlösning, arbetsblad, matteproblem eller språkinlärning är tillåtna.

Riktlinjer för förbjudet innehåll

Betalannonser som innehåller eller marknadsför någon av följande typer av innehåll är förbjudna.

Barnförbjudet och sexuellt provokativt innehåll

Sexuellt innehåll och innehåll för vuxna som inte är lämpligt för användare under 13 år.

Varumärke

I Betalannonser måste det tydligt framgå vem annonsören är och/eller vilken produkt som marknadsförs i videon. Det måste vara tydligt för tittaren att innehållet är en Betalannons och inte vanligt YouTube-innehåll.

Tävlingar

Tävlingar eller lotterier, även om det inte kostar något att delta.

Farligt innehåll

Innehåll som är farligt och olämpligt för användare under 13 år, eller som vanligtvis kräver att en vuxen person är med.

Köpuppmaning

Kampanjer eller innehåll som uppmanar barn att köpa en produkt eller tjänst, eller får dem att uppmana sina föräldrar eller andra att köpa produkten eller tjänsten.

Missvisande eller bedrägliga påståenden
  • Betalannonser får inte vara vilseledande för barn eller innehålla bedrägliga och/eller grundlösa påståenden. Alla påståenden måste styrkas i den aktuella videon.
  • Betalannonser får inte antyda att en produkt kan förbättra användarens sociala status.
  • Betalannonser får inte innehålla funktioner eller uppmaningar som inte fungerar eller där det inte går att utföra den önskade åtgärden.
Våldsamt innehåll

Våld och våldsamt innehåll som är avsett för vuxna och inte är lämpligt för användare under 13 år.