Annonsering på YouTube Kids

Alle annonser i YouTube Kids-appen må overholde ytterligere retningslinjer for annonsering beskrevet nedenfor samt de generelle retningslinjene for annonsering på YouTube. Retningslinjene for annonsering i YouTube Kids kan endres over tid. Vi anbefaler at du kommer tilbake til retningslinjene regelmessig for å se de nyeste oppdateringene. Alle betalte annonser i YouTube Kids må forhåndsgodkjennes av teamet som håndhever YouTube-retningslinjer, før de kan vises i YouTube Kids-appen. Annonsørene må dessuten overholde gjeldende lover og forskrifter (herunder relevante selvregulerende retningslinjer eller retningslinjer for bransjen). Du kan lese mer om kravene våre til annonseformater nedenfor.

Hva regnes som en betalt annonse i YouTube Kids?

YouTube Kids inneholder et begrenset utvalg annonser for at vi skal kunne tilby en gratis tjeneste. Når du velger en YouTube-video i appen, kan det hende at du ser en bumperannonse etterfulgt av en videoannonse, merket med en «Annonse»-ansvarsfraskrivelse, før videoen spilles av. Dette er betalt reklame («betalte annonser»).

Innhold som lastes opp av brukere til egne kanaler, regnes ikke som betalte annonser. Et søk på ordet «tog» kan for eksempel resultere i en TV-reklame for leketog som er lastet opp av en bruker eller en leketogprodusent. Dette er ikke betalte annonser. På samme måte kan et søk på ordet «sjokolade» resultere i en brukeropplastet video om hvordan man lager sjokoladekarameller, selv om vi ikke tillater betalt annonsering for sjokoladeprodusenter.

Krav til annonseformat

• Format: Vi godtar foreløpig bare in-stream-videoannonser i YouTube Kids.
  • Maksimal varighet: 15 sekunder for annonser som ikke kan hoppes over, og 60 sekunder for annonser som kan hoppes over (varigheten kan variere avhengig av markedet). Dette inkluderer ikke bumperannonsen på 3 sekunder som eventuelt spilles av før den betalte annonsen.
  • Destinasjonsadresser: Destinasjonsadresser og utgående linker (inkludert infokort og handlingsfremmende overlegg) er deaktivert i appen. Det er ikke mulig å klikke på annonser i YouTube Kids.
  • Levert fra nettstedet: Alle betalte annonser må ha YouTube som vert. Det er forbudt med annonser levert av tredjeparter.

Annonsemålretting og datainnsamling

• Det er forbudt med interessebasert annonsering i YouTube Kids.
  • Betalte annonser med remarketing eller andre sporingspiksler er forbudt.

Begrensede produktkategorier

Betalte annonser for følgende produkter er forbudt i YouTube Kids.

Alderssensitivt medieinnhold

Det er forbudt med medieinnhold som ikke kan vises til brukere under 13 år. Dette inkluderer blant annet annonser for filmer med strengere MPAA-rangering enn «PG» og TV-programmer med strengere TV Parental Guidelines-rangering enn «G».

Skjønnhet og velvære

Det er forbudt med produkter relatert til ytre personlig pleie, kondisjon, mosjon, vekttap, kosthold og ernæring.

Dating eller forhold

Det er forbudt med betalte annonser for datingnettsteder, familierådgiving og samlivs- eller skilsmissetjenester.

Mat og drikke

Produkter relatert til mat og drikke er forbudt, uansett næringsinnhold.

Ulovlige eller regulerte produkter

Regulerte produkter eller produkter det er ulovlig å reklamere for i annonser rettet mot barn, inkludert forbudt innhold og begrenset innhold, er forbudt. Dette inkluderer også produkter som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for barn.

Nettfellesskap eller virtuelle fellesskap

Plattformer og tjenester knyttet til virtuelle samfunn der medlemmene samhandler primært på Internett, er forbudt.

Politiske annonser

Alle typer betalte politiske annonser er forbudt, inkludert informasjon om politiske kandidater eller de politiske standpunktene deres, politiske partier, pengeinnsamlinger, politiske handlingskomiteer eller programmene deres.

Religiøse annonser

Alle typer betalte religiøse annonser er forbudt.

Videospill

Elektroniske videospill (og relatert tilbehør) som kan spilles på spillkonsoller, datamaskiner eller andre elektroniske enheter, for eksempel mobiltelefoner eller nettbrett, er forbudt hvis spillet ikke er egnet for barn fra 12 år og nedover, i henhold til bransjerangeringen. Det vil si «E10» i henhold til ESRB-rangeringen i USA eller 12 i henhold til PEGI-rangeringen i EU eller tilsvarende lokal bransjerangering i henhold til IARC. Apper eller nettinnhold med interaktivt pedagogisk innhold, for eksempel puslespill, regneark, matematiske problemer eller språklæringsøvelser, er tillatt.

Retningslinjer om forbudt innhold

Det er strengt forbudt med betalte annonser som inneholder eller promoterer følgende innhold.

Innhold uegnet for mindreårige og seksuelt ladet innhold

Seksuelt innhold og innhold som er ment for voksne og uegnet for brukere under 13 år.

Merkevarebygging

De betalte annonsene må være tydelig merket med annonsøren og/eller produktet som markedsføres i videoen. Den betalte annonsen må skille seg ut slik at brukeren ser at dette er en annonse, ikke generelt YouTube-innhold.

Konkurranser

Konkurranser eller kampanjer som involverer premier, selv om det er gratis å delta.

Farlig innhold

Innhold som er farlig og upassende for brukere under 13 år, eller som generelt krever tilsyn fra voksne.

Oppfordring til kjøp

Markedsføring eller innhold som oppfordrer barn til å kjøpe et produkt eller en tjeneste, eller som oppfordrer foreldre eller andre til å kjøpe varen.

Misvisende og villedende påstander
  • De betalte annonsene kan ikke være villedende for barn eller inneholde misvisende og/eller udokumenterte påstander. Alle påstander må være dokumentert i videoen.
  • De betalte annonsene kan ikke antyde at produktet kommer til å forbedre den sosiale statusen til seeren.
  • De betalte annonsene kan ikke omfatte elementer eller handlingsfremmende uttrykk som ikke fungerer, eller der den ønskede handlingen ikke kan gjennomføres.
Voldelig innhold

Voldelig og eksplisitt innhold som er ment for et voksent publikum og ikke egnet for brukere under 13 år.