Gå kurser i Certifierad av YouTube

Från och med oktober 2019 gäller nya behörighetskrav för kurser i Certifierad av YouTube. Kurser i Certifierad av YouTube är endast öppna för kreatörer och partner som har en YouTube-partneransvarig eller åtkomst till Content ID. Om du tidigare blivit godkänd på en kurs i Certifierad av YouTube men inte uppfyller de här kraven är du inte behörig att certifiera om dig.

Certifierad av YouTube består av ett antal kurser som skapats i syfte att hjälpa kvalificerade kreatörer och partner att använda YouTubes avancerade system och verktyg.

Kontrollera om du är kvalificerad

Kurser i Certifierad av YouTube är endast tillgängliga för kreatörer och partner som har en YouTube-partneransvarig eller åtkomst till Content ID.

För att vara kvalificerad för Certifierad av YouTube måste du

Registrera dig på en kurs

Om du är kvalificerad kan du ta kontakt med din partneransvariga för att för att registrera dig på en kurs. Din partneransvariga kan hjälpa dig välja vilka kurser som är mest användbara att gå.

Om du inte har en partneransvarig men har åtkomst till Content ID väljer du Få support längst upp till höger för att kontakta supportteamet för kreatörer.

Slutföra en kurs

Så här slutför du en kurs:

1. Läs allt självstudiematerial.
  2. Gör provet. Du har två timmar på dig att göra klart provet. Om du inte klarar provet på första försöket kan du göra det igen efter 24 timmar.

Du måste få minst 75 % rätt för att klara provet. Du får ett e-postmeddelande som bekräftar att du har klarat provet. Kursbeviset är giltigt i 18 månader. Efter 18 månader måste du göra om provet.

Musikpartner: Slutför det antal kurser som anges i SRAV-avtalet (om tillämpligt).

Vanliga frågor om Certifierad av YouTube

Hur många försök har jag på mig att klara provet?

Om du inte klarar provet första gången måste du vänta 24 timmar innan du kan göra provet igen. Du kan göra om provet så många gånger du vill.

Mitt kurscertifikat har upphört att gälla. Hur går jag om en kurs?

Om du är kvalificerad för Certifierad av YouTube kan du ta kontakt med din partneransvariga för att få mer information om hur du går om en kurs.
Om du inte har en partneransvarig men har åtkomst till Content ID väljer du Få support längst upp till höger för att kontakta supportteamet för kreatörer.
Du kan inte gå om kurser om du inte längre är kvalificerad för Certifierad av YouTube.

Hur blir jag som företag Certifierad av YouTube?

Vi certifierar för närvarande inga företag eftersom vi håller på att förbättra programmet. Kolla igen lite senare.