Legg til overleggskort i videoer

Med overleggskort kan du gjøre videoene dine mer interaktive. Overleggskort kan inneholde en video, spilleliste, kanal eller link. Overleggskort er ikke tilgjengelig for videoer som er klassifisert som laget for barn.

Legg til overleggskort i en video

Følg veiledningen nedenfor hvis du vil legge til overleggskort i en video.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Klikk på Overleggskort-boksen, og velg den typen overleggskort du vil legge til. Merk: Du kan legge til inntil fem overleggskort i én video.
  5. Velg den bestemte videoen, spillelisten, kanalen eller linken.
  6. Juster starttiden for overleggskortet under videoen.
  7. Legg til en valgfri melding og apetittvekkertekst om videoen. Merk: Melding og apetittvekkertekst er obligatorisk for overleggskort for kanaler.
  8. Klikk på Lagre.

Ulike typer overleggskort

Her ser du de ulike typene overleggskort du kan bruke til å tilpasse videoen din. Du kan også bruke YouTube Analytics for å få resultatrapporter for overleggskortene.

Overleggskort i videoer

Med dette overleggskortet kan du linke til en offentlig YouTube-video som seerne dine kan samhandle med.

Overleggskort for spillelister

Med dette overleggskortet kan du linke til en offentlig YouTube-spilleliste som seerne dine kan se på.

Overleggskort for kanaler

Med dette overleggskortet kan du linke til en YouTube-kanal som seerne dine kan samhandle med. Du kan for eksempel bruke et overleggskort til å takke en kanal du fikk hjelp av til å lage videoen din, eller for å anbefale en annen kanal til seerne.

Overleggskort med link

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du linke til et eksternt nettsted som du kan dele med publikummet ditt, via dette overleggskortet. Du kan også legge til sluttskjermer i videoene dine.

Merk: Sørg for at det eksterne nettstedet du linker til, overholder retningslinjene våre, deriblant retningslinjene for brukere og vilkårene for bruk. Brudd på retningslinjene kan føre til at overleggskortet eller linken blir fjernet, at du får advarsler eller at Google-kontoen din blir sagt opp.

Slik kan seerne samhandle med overleggskort

Formålet med overleggskort er å supplere videoen med relevant informasjon og gjøre seeropplevelsen enda bedre. I takt med videreutviklingen av systemet planlegger vi å fremheve de mest relevante appetittvekkerne og overleggskortene basert på resultater, seeratferd og hvilken enhet seeren bruker til å se videoen.

Hvordan ser seerne overleggskortene?

• Når noen ser på videoen din, ser vedkommende en appetittvekker på det tidspunktet du har angitt.
  • Når appetittvekkeren ikke vises, kan seerne holde markøren over spilleren og klikke på kortikonet . På mobilenheter vises overleggskortikonet sammen med spillerkontrollene.
  • Når seerne klikker på appetittvekkeren eller ikonet, kan de bla gjennom alle overleggskortene for videoen.

Hvordan kan overleggskort endre innholdet ditt?

Hvordan vises kortene i videoene?

På datamaskiner vises overleggskortene på høyre side av videoen. På mobilenheter vises overleggskortene under videoen. Hvis en video har flere overleggskort, kan seeren rulle gjennom dem mens videoen spilles av.

Hvem kan se overleggskort?

Denne funksjonen er tilgjengelig for seere som bruker datamaskiner. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Adobe Flash.

Seerne kan ikke se overleggskort i videoer som er merket som «laget for barn».