Korttien lisääminen videoihin

Korttien avulla saat videoista interaktiivisempia. Kortteihin voi lisätä esimerkiksi videon, soittolistan, kanavan tai linkin. Kortit eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi.

Korttien lisääminen videoon

Lisää kortteja videoon seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa Kortit-ruutua ja valitse lisättävän kortin tyyppi. Huom. Yhteen videoon voi lisätä enintään viisi korttia.
  5. Valitse korttiin lisättävä video, soittolista, kanava tai linkki.
  6. Muuta kortin aloitusaikaa videon alta.
  7. Lisää halutessasi videota koskeva viesti tai tiiseriteksti. Huom. Kanavakorteissa on oltava viesti tai tiiseriteksti.
  8. Klikkaa Tallenna.

Korttityypit

Tässä on esitelty erityyppiset kortit, joilla voit personoida videotasi. Voit tarkastella korttien tehokkuustietoja myös YouTube Tilastoissa.

Videokortit

Tällä kortilla voit linkittää julkisen YouTube-videon ja saada katsojasi mukaan vuorovaikutukseen.

Soittolistakortit

Tällä kortilla voit linkittää YouTube-soittolistan katsojiesi näkyville.

Kanavakortit

Tällä kortilla voit linkittää YouTube-kanavan ja saada katsojasi aktivoitumaan. Voit esimerkiksi kiittää kortilla kanavaa, joka auttoi sinua videosi tekemisessä, tai käyttää korttia toisen kanavan suosittelemiseen.

Linkkikortit

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit lisätä tähän korttiin linkin ulkoiselle verkkosivustolle ja jakaa sen yleisöllesi. Tämän lisäksi voit lisätä päätösruutuja videoihisi.

Huom. Varmista, että linkittämäsi ulkoinen verkkosivusto on yhteisön sääntöjen, käyttöehtojen ja muiden käytäntöjemme mukainen. Sääntörikkomuksen seurauksena korttisi tai linkkisi saatetaan poistaa, voit saada varoituksen tai Google-tilisi saatetaan lopettaa.

Miten katsojat voivat käyttää kortteja?

Kortit ovat videoiden lisäominaisuus, ja ne tarjoavat videoon liittyviä tietoja katselun lomassa. Parannamme järjestelmää jatkossa niin, että se näyttää tärkeimmät tiiserit ja kortit niiden tehokkuuden, katsojien käyttäytymisen ja heidän käyttämiensä laitteiden mukaan.

Korttien näyttäminen katsojille

• Kun käyttäjä katsoo videotasi, tiiseri näytetään sinun määrittämässäsi ajankohdassa.
  • Kun tiiseri ei ole näkyvissä, katsojat voivat viedä hiiren osoittimen soittimen päälle ja klikata korttikuvaketta . Mobiililaitteella korttikuvake näkyy, kun soittimen säätimet ovat näkyvissä.
  • Katsojat voivat selata videon kortteja klikkaamalla tiiseriä tai kuvaketta.

Korttien vaikutus sisältöön

Korttien näkyminen videossa

Kortit näkyvät tietokoneessa toistettavan videon oikealla puolella. Mobiililaitteessa ne näkyvät videon alla. Jos videossa on useita kortteja, katsojat voivat selata niitä toiston aikana.

Kuka voi nähdä kortit?

Ominaisuus on saatavilla tietokoneilla. Ominaisuus ei ole saatavilla Adobe Flashin kanssa.

Katsojat eivät näe kortteja videoissa, jotka on luokiteltu lapsille tehdyiksi.