Korttien lisääminen videoihin

Korttien avulla saat videoista interaktiivisempia. Kortteihin voi lisätä esimerkiksi videon, soittolistan, kanavan tai linkin. Kortit eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi.

Korttien lisääminen videoon

Lisää kortteja videoon seuraamalla alla olevia ohjeita. Voit lisätä yhteen videoon enintään viisi korttia.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa Kortit-ruutua ja valitse korttityyppi, jonka haluat lisätä.
  5. Valitse korttiin lisättävä video, soittolista, kanava tai linkki.
  6. Muuta kortin aloitusaikaa videon alta.
  7. Lisää halutessasi videota koskeva viesti tai tiiseriteksti. Huom. Kanavakorteissa on oltava viesti tai tiiseriteksti.
  8. Klikkaa Tallenna.

Korttityypit

Tässä on esitelty erityyppiset kortit, joilla voit personoida videotasi. Voit tarkastella korttien tehokkuustietoja myös YouTube Tilastoissa.

Videokortit

Lisää linkki toiseen julkiseen YouTube-videoon, josta arvelet katsojiesi pitävän. Voit lisätä linkin tiettyyn videon kohtaan.

Soittolistakortit

Lisää linkki toiseen julkiseen YouTube-soittolistaan, josta arvelet katsojiesi pitävän. Voit lisätä linkin tiettyyn videon kohtaan.

Kanavakortit

Lisää linkki kanavaan, josta haluat kertoa katsojillesi. Kortin avulla voit esimerkiksi kiittää kanavaa, joka auttoi videosi tekemisessä. Kanavakortin avulla voit myös suositella katsojille jotakin toista kanavaa.
Linkkikortit

Yhdistetyn sivuston kortit

Lisää videoon linkki yhdistetylle sivustollesi.

Joukkorahoituskortit

Voit ohjata katsojat suoraan luoviin projekteihisi käyttämällä jotain hyväksyttyjen joukkorahoituspalvelujen URL-osoitetta.

Oheistuotekortit

Voit mainostaa lisensoituja oheistuotteita suoraan videostasi. Varmista, että käyttämäsi URL-osoite löytyy hyväksyttyjen oheistuotesivustojen joukosta.

Huom. Kanavasi täytyy olla mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, jotta voit käyttää kortteja, joihin voi lisätä linkkejä verkkosivustoille, joukkorahoitussivustoille tai oheistuotesivustoille.

Miten katsojat voivat käyttää kortteja?

Kortit ovat videoiden lisäominaisuus, ja ne tarjoavat videoon liittyviä tietoja katselun lomassa. Parannamme järjestelmää jatkossa niin, että se näyttää tärkeimmät tiiserit ja kortit niiden tehokkuuden, katsojien käyttäytymisen ja heidän käyttämiensä laitteiden mukaan.

Korttien näyttäminen katsojille

• Kun käyttäjä katsoo videotasi, tiiseri näytetään sinun määrittämässäsi ajankohdassa.
  • Kun tiiseri ei ole näkyvissä, katsojat voivat viedä hiiren osoittimen soittimen päälle ja klikata korttikuvaketta . Mobiililaitteella korttikuvake näkyy, kun soittimen säätimet ovat näkyvissä.
  • Katsojat voivat selata videon kortteja klikkaamalla tiiseriä tai kuvaketta.

Korttien vaikutus sisältöön

Korttien näkyminen videossa

Kortit näkyvät tietokoneessa toistettavan videon oikealla puolella. Mobiililaitteessa ne näkyvät videon alla. Jos videossa on useita kortteja, katsojat voivat selata niitä toiston aikana.

Kuka voi nähdä kortit?

Ominaisuus on saatavilla katsottaessa videoita tietokoneella. Ominaisuus ei ole saatavilla Adobe Flashin kanssa.
Katso huippuvinkkejä, joiden avulla voit käyttää kortteja tuomaan sisältösi paremmin katsojien nähtäville.