Korttien lisääminen videoihin

Huom. Jos käytät YouTube Studion betaversiota, valitse ensin vasemmanpuoleisesta valikosta Vanha Creator Studio.

Korttien avulla saat videoista interaktiivisempia. Korteissa voi olla äänestyksiä, linkkejä muihin kanaviin ja muuta sisältöä.

Korttien lisääminen videoon

Lisää kortteja videoon seuraamalla alla olevia ohjeita. Voit lisätä yhteen videoon enintään viisi korttia.

1. Kirjaudu tilillesi tietokoneella ja siirry Videonhallintaohjelmaan.
  2. Etsi video, johon haluat lisätä kortteja, ja valitse Muokkaa.
  3. Valitse yläreunan välilehtipalkista Kortit.
  4. Valitse Lisää kortti ja määritä lisättävän kortin tyyppi.
  5. Valitse haluamasi korttityypin kohdalta Luo.
  6. Jos et ole vielä hyväksynyt kaikkien tarvittavien linkkityyppien käyttöehtoja, tee se valitsemalla tyypin kohdalta Ota käyttöön.
  7. Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata katsojat kortista.
  8. Lataa kuva tai valitse jokin sivuston ehdotuksista. Ladattavan tiedoston muodon on oltava .jpg, .gif tai .png ja koon enintään 5 Mt. Huomaa, että kuva rajataan neliön muotoiseksi.
  9. Muokkaa tarvittaessa nimeä, toimintakehotusta ja muuta tekstiä (sallittu merkkimäärä on enintään 30). Voit muuttaa korttitiiserin aloitusaikaa videon alla olevasta aikajanasta.
  10. Valitse Luo kortti.

Jos haluat muokata kortteja myöhemmin, mene Kortit-välilehdelle ja valitse muokattavan kortin vierestä Muokkaa .

Tietoja korteista

Saat lisätietoja korteista katsomalla alla olevan TeamYouTube-videon.

Korttityypit

Tässä on esitelty erityyppiset kortit, joilla voit personoida sisältöäsi. Voit tarkastella korttien tehokkuustietoja myös YouTube Analyticsissa.

Kanavakortit

Lisää linkki kanavaan, josta haluat kertoa katsojillesi. Kortin avulla voit esimerkiksi kiittää kanavaa, joka osallistui videosi tekemiseen. Kanavakortin avulla voit myös suositella katsojille jotakin toista kanavaa.

Lahjoituskortit

Yhdysvaltalaiset sisällöntuottajat voivat kerätä rahaa yhdysvaltalaisille järjestöille YouTubessa lisäämällä videoihinsa lahjoituskortteja.
Näillä ohjeilla voit lisätä videoihisi lahjoituskortteja, joiden avulla katsojat voivat tehdä lahjoituksia suoraan valitsemallesi yhdysvaltalaiselle järjestölle.
Linkkikortit
Sisällöntuottajille tarkoitettujen ominaisuuksien käyttömahdollisuudet
Yleensä kanavasi täytyy olla mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, jotta voit käyttää tiettyjä ominaisuuksia, joilla voi lisätä linkkejä verkkosivustoille, joukkorahoitussivustoille tai oheistuotesivustoille.

Kanavat, jotka eivät enää täytä 20.2.2018 käyttöön otettuja YouTube-kumppaniohjelman ehtoja, voivat edelleen käyttää näitä ominaisuuksia sillä välin, kun kehitämme uusia kelpoisuusehtoja. Lisätietoja on YouTube-kumppaniohjelman usein kysytyissä kysymyksissä

Yhdistetyn sivuston kortit

Voit lisätä videoon linkin yhdistetylle sivustollesi. Sinun on lisättävä yhdistetty sivusto tilillesi, jotta voit käyttää tätä korttia.

Joukkorahoituskortit

Voit ohjata katsojat suoraan luoviin projekteihisi käyttämällä jotain hyväksyttyjen joukkorahoituspalvelujen URL-osoitetta.

Oheistuotekortit

Voit mainostaa lisensoituja oheistuotteita suoraan videostasi. Varmista, että käyttämäsi URL-osoite on sallittujen jälleenmyyjien URL-osoitteiden luettelossa.

Kyselykortit

Voit aktivoida katsojiasi esittämällä kyselyn, johon he voivat vastata valitsemalla jonkin annetuista vaihtoehdoista. Lue lisää katsojakyselyiden tekemisestä korttien avulla.

Video- tai soittolistakortit

Voit lisätä linkin toiseen julkiseen YouTube-videoon tai ‑soittolistaan, josta arvelet katsojiesi pitävän. Voit lisätä linkin tiettyyn videon kohtaan.

Miten katsojat voivat käyttää kortteja?

Kortit ovat videoiden lisäominaisuus, ja ne tehostavat katselukokemusta tarjoamalla videoon liittyviä tietoja. Parannamme järjestelmää jatkossa niin, että se näyttää tärkeimmät tiiserit ja kortit niiden tehokkuuden, katsojien käyttäytymisen ja katsojien käyttämien laitteiden mukaan.

Korttien näyttäminen katsojille

• Kun käyttäjä katsoo videotasi, tiiseri näytetään sinun määrittämässäsi ajankohdassa.
  • Kun tiiseri ei ole näkyvissä, katsojat voivat viedä hiiren osoittimen soittimen päälle ja klikata korttikuvaketta . Mobiililaitteessa korttikuvake näkyy, kun soittimen säätimet ovat näkyvissä.
  • Katsojat voivat selata videon kaikkia kortteja klikkaamalla tiiseriä tai kuvaketta.

Korttien vaikutus sisältöön

Korttien näkyminen videossa

Kortit näkyvät tietokoneessa toistettavan videon oikealla puolella. Mobiililaitteessa ne näkyvät videon alla. Jos videossa on useita kortteja, katsojat voivat selata niitä toiston aikana.

Kuka voi nähdä kortit?

Ominaisuus on saatavilla katsottaessa videoita tietokoneella. Ominaisuus ei ole saatavilla Adobe Flashin kanssa.
Katso huippuvinkkejä, joiden avulla voit käyttää kortteja tuomaan sisältösi paremmin katsojien nähtäville.