Kaarten toevoegen aan video's

Met kaarten kun je je video's interactiever maken. Kaarten kunnen kijkers doorverwijzen naar een specifieke URL (uit een lijst met beschikbare sites) of aangepaste afbeeldingen, titels en call-to-actions weergeven, afhankelijk van het type kaart.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Beschikbaarheid van de functie

Deze functie is beschikbaar voor kijkers op computers. Deze functie is niet beschikbaar in Adobe Flash.

Kaarten toevoegen aan een video

Deze functie is nog niet beschikbaar in de bètaversie van YouTube Studio. Als je de bètaversie van YouTube Studio (studio.youtube.com) gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
Kaarten toevoegen aan een video

Je kunt maximaal vijf kaarten toevoegen aan een video.

1. Log op een computer in op je account en ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video waaraan je kaarten wilt toevoegen en selecteer Bewerken.
  3. Selecteer Kaarten op de balk met tabbladen bovenaan de pagina.
  4. Selecteer Kaart toevoegen en kies het type kaart dat je wilt gebruiken. Kanaalkaarten

Deze kaarten linken naar een kanaal dat je onder de aandacht van je kijkers wilt brengen. Met dit kaarttype kun je bijvoorbeeld een kanaal aanbevelen of bedanken voor zijn bijdrage aan je video.

Linkkaarten
    Toegang tot functies voor creators
    Voor het gebruik van bepaalde functies moet je kanaal bij het YouTube-partnerprogramma zijn aangesloten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om eindschermen en kaarten die linken naar gekoppelde websites of naar sites voor crowdfunding of merchandise.

Kanalen die niet langer voor het YouTube-partnerprogramma in aanmerking komen op basis van de criteria die vanaf 20 februari 2018 gelden, behouden hun toegang tot deze functies. We werken aan nieuwe deelnamevereisten. Meer informatie vind je in onze veelgestelde vragen over het YouTube-partnerprogramma

Kaarten voor bijbehorende websites

Deze kaarten linken vanaf je video rechtstreeks naar je gekoppelde website. Als je deze kaart wilt gebruiken, moet je een bijbehorende website toevoegen aan je account.

Kaarten voor crowdfunding

Leid kijkers rechtstreeks naar je creatieve projecten op een van deze goedgekeurde crowdfunding-URL's.

Merchandisekaarten

Breng gelicentieerde merchandising rechtstreeks in je video onder de aandacht. Controleer of je URL op de lijst met URL's van goedgekeurde verkopers staat.

Poll-kaarten

Betrek je kijkers door een poll te maken en hen te laten stemmen op verschillende opties. Ontdek hoe je kaarten gebruikt om een poll te houden onder je kijkers.

Kaarten voor video's of afspeellijsten

Deze kaarten linken naar een andere openbare YouTube-video of -afspeellijst die kijkers mogelijk interessant vinden. Je kunt ook linken naar een specifieke tijd in een video of naar een specifieke video in een afspeellijst door de URL van een video of afspeellijst op te geven.

5. Selecteer Maken naast het type kaart dat je wilt gebruiken.
  6. Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je voor bepaalde soorten links eerst Inschakelen selecteren om de Algemene voorwaarden te accepteren.
  7. Voer de URL in waar kijkers naartoe worden gestuurd vanaf de kaart.
  8. Upload een afbeelding of kies een van de suggesties van de site, indien van toepassing. Uploads moeten de indeling .jpg, .gif of .png hebben en mogen niet groter zijn dan 5 MB. Onthoud dat afbeeldingen worden bijgesneden naar een vierkant formaat.
  9. Bewerk eventueel de titel, call-to-action en overige tekst (maximaal 30 tekens). Je kunt de begintijd van de kaartteaser aanpassen in de tijdlijn onder de video.
  10. Selecteer Kaart maken.

Je kunt je kaarten altijd bewerken door naar het tabblad Kaarten te gaan en het bewerkingspictogram te selecteren naast de kaart die je wilt wijzigen.

Prestaties van kaarten controleren

Je kunt het rapport Kaarten in YouTube Analytics gebruiken om een prestatierapport voor de kaarten te bekijken.

Hoe kijkers omgaan met kaarten

Kaarten zijn ontworpen om video's aan te vullen en kijkers meer contextueel relevante informatie te bieden. We optimaliseren het systeem op basis van prestaties, kijkersgedrag en het gebruikte apparaat, zodat de meest relevante teasers en kaarten worden weergegeven.

Hoe kijkers toegang hebben tot kaarten

• Wanneer iemand je video bekijkt, wordt er een teaser weergegeven op een door jou gekozen moment.
  • Wordt de teaser niet weergegeven? Desktopkijkers zien het kaartpictogram wanneer ze de muisaanwijzer op de speler plaatsen en mobiele kijkers zien het kaartpictogram wanneer de afspeelbediening zichtbaar is.
  • Als ze op de teaser of het pictogram klikken, kunnen ze door alle kaarten van de video browsen.

Hoe kaarten eruitzien op video's

Kaarten worden op een computer rechts van de video en op een mobiel apparaat onder de video weergegeven. Als een video meerdere kaarten bevat, kunnen kijkers door de kaarten scrollen terwijl de video wordt afgespeeld.

Hoe kaarten je content veranderen

Krijg handige tips over het gebruik van kaarten om kijkers meer van je content te laten ontdekken.