Kaarten toevoegen aan video's

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie Creator Studio om deze stappen te volgen.

Met kaarten kun je je video's interactiever maken. Je kunt er polls, links naar andere kanalen en meer mee aan je video's toevoegen.

Kaarten toevoegen aan een video

Volg de onderstaande stappen om kaarten toe te voegen aan een video. Je kunt maximaal vijf kaarten toevoegen aan een video.

1. Log op een computer in op je account en ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video waaraan je kaarten wilt toevoegen en selecteer Bewerken.
  3. Selecteer Kaarten op de balk met tabbladen bovenaan de pagina.
  4. Selecteer Kaart toevoegen en kies het type kaart dat je wilt gebruiken.
  5. Selecteer Maken naast het type kaart dat je wilt gebruiken.
  6. Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je voor bepaalde soorten links eerst Inschakelen selecteren om de Algemene voorwaarden te accepteren.
  7. Voer de URL in waar kijkers naartoe worden gestuurd vanaf de kaart.
  8. Upload een afbeelding of kies eventueel een van de suggesties van de site. Uploads moeten de indeling .jpg, .gif of .png hebben en mogen niet groter zijn dan 5 MB. Onthoud dat afbeeldingen worden bijgesneden naar een vierkant formaat.
  9. Bewerk eventueel de titel, call-to-action en overige tekst (maximaal dertig tekens). Je kunt de begintijd van de kaartteaser aanpassen in de tijdlijn onder de video.
  10. Selecteer Kaart maken.

Als je de kaarten later wilt bewerken, ga je naar het tabblad Kaarten en selecteer je Bewerken  naast de kaart die je wilt wijzigen.

Informatie over kaarten

Bekijk de onderstaande video van TeamYouTube voor meer informatie over kaarten.

Soorten kaarten

Hieronder staan de verschillende soorten kaarten die je kunt gebruiken om je content aan te passen. Je kunt ook YouTube Analytics gebruiken om prestatierapporten voor kaarten te bekijken.

Kanaalkaarten

Link naar een kanaal dat je onder de aandacht van je kijkers wilt brengen. Je kunt bijvoorbeeld een kaart gebruiken om een kanaal te bedanken dat heeft bijgedragen aan je video, of om aan kijkers een ander kanaal aan te bevelen.

Donatiekaarten

Creators in de Verenigde Staten die geld willen inzamelen voor een non-profitorganisatie in de VS, kunnen donatiekaarten in hun YouTube-video's plaatsen.
Volg deze instructies om donatiekaarten aan je video's toe te voegen zodat kijkers rechtstreeks kunnen doneren aan een door jou gekozen non-profitorganisatie in de VS.
Linkkaarten
Toegang tot functies voor videomakers
Doorgaans moet je kanaal zijn aangesloten bij het YouTube-partnerprogramma om bepaalde functies te gebruiken die linken naar gekoppelde websites of naar sites voor crowdfunding of merchandise.

Kanalen die niet langer in aanmerking komen voor het YouTube-partnerprogramma op basis van de criteria die vanaf 20 februari 2018 gelden, behouden hun toegang tot deze functies. We werken aan nieuwe deelnamevereisten. Meer informatie vind je in onze veelgestelde vragen over het YPP

Kaarten voor bijbehorende websites

Link vanuit je video rechtstreeks naar je gekoppelde website. Als je deze kaart wilt gebruiken, moet je een bijbehorende website toevoegen aan je account.

Kaarten voor crowdfunding

Leid kijkers rechtstreeks naar je creatieve projecten op een van deze goedgekeurde crowdfunding-URL's.

Merchandisekaarten

Breng gelicentieerde merchandise rechtstreeks vanuit je video onder de aandacht. Controleer of je URL op de lijst met URL's van goedgekeurde verkopers staat.

Pollkaarten

Betrek je kijkers bij je kanaal met een poll en laat ze op verschillende opties stemmen. Ontdek hoe je kaarten gebruikt om een poll te houden onder je kijkers.

Kaarten voor video's of playlists

Link naar een andere openbare YouTube-video of playlist die kijkers interessant kunnen vinden. Je kunt naar een specifiek moment in een video linken.

Wat kijkers met kaarten kunnen doen

Kaarten zijn bedoeld om video's aan te vullen en kijkers meer relevante informatie te bieden. We verbeteren het systeem op basis van prestaties, kijkersgedrag en het gebruikte apparaat, zodat de meest relevante teasers en kaarten worden weergegeven.

Waar kijkers kaarten vinden

• Wanneer iemand je video bekijkt, wordt er een teaser weergegeven op een door jou gekozen moment.
  • Als de teaser niet wordt weergegeven, kunnen kijkers de muisaanwijzer op de speler plaatsen en op het kaartpictogram klikken. Op mobiele apparaten zien kijkers het kaartpictogram als de afspeelbediening wordt weergegeven.
  • Als ze op de teaser of het pictogram klikken, kunnen ze door alle kaarten van de video bladeren.

Hoe kaarten je content veranderen

Hoe kaarten eruitzien op video's

Op een computer worden kaarten rechts van de video weergegeven. Op mobiele apparaten worden ze onder de video weergegeven. Als een video meerdere kaarten bevat, kunnen kijkers door de kaarten scrollen terwijl de video wordt afgespeeld.

Wie kan kaarten zien?

Deze functie is beschikbaar voor kijkers op computers. Deze functie is niet beschikbaar in Adobe Flash.
Krijg handige tips over het gebruik van kaarten om kijkers meer van je content te laten ontdekken.