Sjekk innsendingen

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Etter at du har sendt inn et lydopptak, kan det lønne seg å sjekke at YouTube har mottatt riktig informasjon om hovedsporene. Kontrollér de fem følgende punktene:

1. Kontrollér at leveringsjobben er fullført.

2. Sjekk utgivelsesdatoene for hvert område.

3. Påse at eierskapsinformasjonen er riktig for de forskjellige områdene.

4. Hvis du har sendt inn en musikkvideo i høy kvalitet, bør du også kontrollere at den er knyttet til sporet på riktig måte.

5. Gå gjennom metadataene som brukes til å opprette bildesporet eller innholdselementet.

Fullfør de to første trinnene på siden Opplastingsstatus – Listevisning og de resterende trinnene på siden Informasjon om innholdselementer for lydopptaket.

Se status for innsendingsjobben

Bruk siden Opplastingsstatus (listevisning) til å følge med på statusen til jobber som er under behandling, eller til å se at en jobb er ferdig behandlet.

Slik ser du på statusen for en opplastingsbunke:

1. Logg på kontrollpanelet på YouTube.

2. Velg Opplastingsstatus > Listevisning fra Innholdslevering-boksen.

3. Velg Alle i rullegardinlisten Jobbstatus.

4. Klikk på Vis jobber.

5. Velg jobb-ID-en for opplastingsbunken du vil se på.

6. Klikk på Statusfil.

7. Søk etter «mislyk» for å finne statusoppdateringer for problemer.

Sjekk utgivelsesdatoen(e) til sporet

For å finne utgivelsesdatoen for et spor kan du sjekke metadatafilen du brukte da du sendte inn sporet. I DDEX-metadatafilene angir du utgivelsesdatoen med <ValidityPeriod>-taggen. I regnearkfiler for bildespor finner du utgivelsesdatoen i kolonnen track_territory_start_dates.

Slik sjekker du utgivelsesdatoen til et spor:

1. Finn leveringen som inneholder sporet.

Bruk siden Opplastingsstatus (listevisning) for å finne leveringen. (Hvis du allerede har åpnet leveringen for å se opplastingsstatusen, går du videre til neste trinn.)

1. Velg Alle i rullegardinlisten Jobbstatus.
    2. Klikk på Avansert søk for å se feltet for søkekriterier.
    3. Fra rullegardinlisten Søkefilter velger du kriteriene du ønsker å bruke til å finne innsendingsjobben. Du kan for eksempel velge Where Art Track ISRC for å finne jobben ved bruk av sporets ISRC-kode, eller Where Filename for å finne sporet ved hjelp av filnavnet.
    4. Skriv inn den unike verdien til sporet i tekstfeltet til høyre.
    5. Klikk på Vis jobber.
  2. Klikk på filnavnet du ser i Metadatafil-kolonnen i tabellen eller Jobbmetadatafil-feltet på Opplastingsstatus – Jobb-ID-siden.

3. Sjekk utgivelsesdatoene til sporet.

Et spor kan ha ulike utgivelsesdatoer avhengig av geografisk område.

• I DDEX-filer ser du utgivelsesdatoen som <StartDate>-undertaggen til <ValidityPeriod>-elementet for et gitt territorium. I XML-eksemplet nedenfor angis utgivelsesdatoen som 1. mars 2015 for Tyskland:
      <TerritoryCode>DE</TerritoryCode>
             	<ValidityPeriod>
              	<StartDate>2015-03-01</StartDate>
              </ValidityPeriod>
    • I bildespor-regneark ser du utgivelsesdatoene for hvert territorium i kolonnen track_territory_start_dates. Hver verdi består av landskoder på to bokstaver samt en dato atskilt med kolon (:). For eksempel er verdien som angir utgivelsesdatoen som 1. mars 2015 for Tyskland, «DE:2015-03-01».
  4. Hvis utgivelsesdatoene for noen av territoriene er feil, sender du inn en oppdatert metadatafil.

Kontrollér eierskapsinformasjonen

Slik ser du eierskapsdetaljene til innholdselementer:

1. Velg innholdselementet med eierskapsdetaljene du ønsker å gjennomgå eller oppdatere, fra Innholdselementer-siden.

Du kan søke etter innholdselementer ved å bruke opptakets ISRC-kode. Søket kan gi treff på flere YouTube-innholdselementer, for lydopptak, musikkvideoer eller bildespor. Klikk på navnet til Lydopptak-innholdselementet for å se detaljsiden for det aktuelle innholdselementet.

2. Klikk på Eierskap og retningslinjer-fanen.

Siden viser gjeldende eierskapsdetaljer og samsvarsreglene som brukes for brukergenererte videoer som det gjøres krav på gjennom dette innholdselementet (hvis det er aktuelt).

3. For å oppdatere eierskapsinformasjonen klikker du på blyantikonet øverst til høyre i Eierskap-delen.

4. Angi områdene der du eier innholdselementet.

Du kan føre opp områdene der du eier innholdselementet, eller områdene der du ikke eier innholdselementet, avhengig av hva som er enklest for deg. Etter å ha valgt eier dette innholdselementet i (standard) eller eier dette innholdselementet overalt, unntatt, klikker du i boksen og velger et territorium. Gjenta denne prosessen til du har valgt alle de relevante områdene.

5. Klikk på Lagre.

Du finner mer informasjon i artikkelen om å administrere eierskapet over innholdselementer.

Finn den offisielle videoen for sporet

Alle Lydopptak-innholdselementer på YouTube har en tilhørende offisiell video. Hvis du ikke oppgir noen premium-musikkvideo for lydopptaket ditt, viser YouTube et såkalt bildespor.

For å angi en offisiell musikkvideo ser YouTube etter musikkvideoer der ISRC-koden i det innebygde lydopptaket samsvarer med ISRC-koden til det tilhørende bildesporet. Den offisielle videoen er YouTube-videoen du lastet opp til kanalen du eier, og har gjort krav på i musikkvideo-innholdselementet. Hvis det er gjort krav på flere videoer fra Musikkvideo-innholdselementet, bruker YouTube den mest populære videoen (den med flest avspillinger).

Merk: Hvis du vil endre den offisielle videoen for et lydopptak, må du være innholdseieren som innehar rettighetene til ISRC-koden.

Slik knytter du til en musikkvideo til et lydopptak:

1. Innholdselementer-siden finner du og åpner innholdselementet for det aktuelle lydopptaket.
  2. Klikk på OFFISIELL VIDEO på fanen på siden med detaljer om innholdselementet.
  3. Nederst på siden ser du videoen som for øyeblikket er knyttet til det aktuelle lydopptaket.
  4. Klikk på blyantikonet øverst til høyre for å redigere listen.
  5. Finn Musikkvideo-innholdselementet du vil bruke som den offisielle musikkvideoen for dette lydopptaket, og klikk på avmerkingsboksen i den aktuelle raden.
  6. Klikk på Lagre.
Gå gjennom metadataene til sporet

Slik gjennomgår du metadataene til innholdselementer:

1. Gå til Innholdselementer-siden, og velg innholdselementet med metadataene du ønsker å gjennomgå eller oppdatere.

Du kan søke etter innholdselementer ved å bruke opptakets ISRC-kode. Søket kan gi treff på flere YouTube-innholdselementer, for lydopptak, musikkvideoer eller bildespor. Klikk på navnet til Lydopptak-innholdselementet for å se detaljsiden for det aktuelle innholdselementet.

2. Klikk på Metadata-fanen.

3. Kontrollér verdiene i metadatafeltene, spesielt Artister, Sang, Sjanger og Egendefinert ID (hvis dette er oppgitt).

4. For å oppdatere en hvilken som helst av verdiene må du sende inn en ny versjon av metadataene.