Verificar que les pujades s'hagin fet correctament

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube per gestionar el seu contingut protegit per drets d'autor.

Després de penjar gravacions de so, pots verificar que YouTube tingui la informació correcta sobre les cançons principals. Comprova els cinc aspectes següents:

1. Confirma que la tasca de pujada s'hagi completat correctament.

2. Comprova les dates de llançament en cada territori.

3. Verifica que la informació de propietat sigui correcta en tots els territoris.

4. Si has penjat un vídeo musical oficial, comprova que s'hagi associat correctament a la cançó.

5. Revisa les metadades que s'han utilitzat per crear la cançó amb imatge estàtica o el recurs.

Has de completar els dos primers passos a la pàgina Estat de la pujada: visualització de llista i la resta dels passos a la pàgina Detalls del recurs del recurs de gravació de so.

Revisar l'estat de la tasca de pujada

Utilitza la pàgina Estat de la pujada: visualització de llista per supervisar l'estat de les tasques en curs o confirmar que una tasca s'ha acabat de processar.

Per revisar l'estat d'un lot de pujada, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al tauler de YouTube.

2. Al quadre Distribució de contingut, selecciona Estat de la pujada > Visualització de llista.

3. Al quadre desplegable Estat de la tasca, selecciona Tots.

4. Fes clic a Mostra les tasques.

5. Selecciona l'identificador de tasca del lot de pujada l'estat del qual vulguis revisar.

6. Fes clic a Fitxer d'estat.

7. Cerca "error" per localitzar les actualitzacions d'estat que informin de problemes.

Comprovar les dates de llançament d'una cançó

Per comprovar la data de llançament d'una pista, has de revisar el fitxer de metadades que vas fer servir quan la vas penjar. Als fitxers de metadades DDEX, s'especifica la data de llançament amb l'etiqueta <ValidityPeriod> en un fitxer de full de càlcul d'Art Tracks. La data de llançament es troba a la columna track_territory_start_date.

Per comprovar la data de llançament d'una cançó, segueix aquests passos:

1. Cerca la tasca de pujada que inclou la pista.

Fes servir la pàgina Estat de la pujada: visualització de llista per cercar la tasca de pujada. Si ja has obert la tasca de pujada per revisar l'estat de la pujada, ves al pas següent.

1. Al quadre desplegable Estat de la tasca, selecciona Tots.
    2. Fes clic a Cerca avançada per mostrar el quadre dels criteris de cerca.
    3. A la llista desplegable Filtre de cerca, selecciona el tipus de criteris que vols fer servir per cercar la tasca de pujada. Per exemple, selecciona Amb l'ISRC d'Art Track per cercar la tasca a partir de l'ISRC de la pista o Amb el nom de fitxer per cercar-la a partir del seu nom de fitxer.
    4. Introdueix el valor únic de la cançó al quadre de text que hi ha a la dreta.
    5. Fes clic a Mostra les tasques.
  2. Fes clic al nom del fitxer que es mostra a la columna Fitxer de metadades de la taula o al camp Fitxer de metadades de tasca a la pàgina Estat de la pujada: identificador de tasca.

3. Comprova les dates de llançament de la cançó.

Una cançó pot tenir dates de llançament diferents segons el territori.

• En un fitxer DDEX, la data de llançament es mostra com la subetiqueta <StartDate> de l'element <ValidityPeriod> per a un territori determinat. Per exemple, al codi XML següent, la data de llançament a Alemanya és l'1 de març de 2015:
      <TerritoryCode>DE</TerritoryCode>
             	<ValidityPeriod>
              	<StartDate>2015-03-01</StartDate>
              </ValidityPeriod>
    • En un full de càlcul d'Art Tracks, les dates de llançament de cada territori es mostren a la columna track_territory_start_dates. Cada valor consisteix en un codi de país de dues lletres i una data, separats per dos punts (:). Per exemple, el valor per definir l'1 de març de 2015 com a data de llançament a Alemanya és "DE:2015-03-01".
  4. Si les dates de llançament de qualsevol territori no són correctes, publica un fitxer de metadades actualitzat.

Verificar la informació de propietat

Per consultar la informació sobre la propietat d'un recurs:

1. A la pàgina Recursos, selecciona el recurs la informació sobre la propietat del qual vulguis revisar o actualitzar.

Pots cercar el recurs amb l'ISRC de la gravació. És possible que la cerca torni diversos recursos de YouTube, que representen la gravació de so, els vídeos musicals o els Art Tracks. Fes clic al nom del recurs de gravació de so per mostrar-ne la pàgina de detalls.

2. Fes clic a la pestanya Propietat i política.

Aquesta pàgina mostra la informació actual sobre la propietat i la política de coincidència que s'aplica als vídeos generats pels usuaris reclamats amb aquest recurs (si escau).

3. Per actualitzar la informació sobre la propietat, fes clic a la icona de llapis que hi ha a l'extrem superior dret de la secció Propietat.

4. Especifica els territoris en què ets propietari del recurs.

Pots decidir si prefereixes incloure els territoris en què ets propietari del recurs o els territoris en què no ho ets. Després de seleccionar és el propietari d'aquest recurs a (opció predeterminada) o és el propietari d'aquest recurs a tot arreu excepte a:, fes clic al quadre i selecciona un territori. Repeteix aquest procés fins que hagis seleccionat tots els territoris pertinents.

5. Fes clic a Desa.

Consulta l'article Gestionar la propietat d'un recurs per obtenir més informació.

Verificar el vídeo oficial d'una cançó

Cada recurs de gravació de so de YouTube té un vídeo oficial associat. Si no proporciones cap vídeo musical prèmium per a una gravació, YouTube hi mostrarà un Art Track.

Per definir un vídeo oficial, YouTube cerca un vídeo musical en què l'ISRC de la gravació de so inserida coincideixi amb el de l'Art Track corresponent. El vídeo oficial és el vídeo de YouTube que has penjat en un canal de la teva propietat i que has reclamat per al recurs de vídeo musical. Si el recurs de vídeo musical reclama més d'un vídeo, YouTube utilitza el més popular (el que té més visualitzacions).

Nota: per editar el vídeo oficial d'una gravació de so, has de ser el propietari de contingut amb drets sobre l'ISRC.

Per associar un vídeo musical a una gravació de so:

1. A la pàgina Recursos, cerca i obre el recurs de la gravació de so.
  2. A la pàgina de detalls del recurs, fes clic a VÍDEO OFICIAL a la barra de pestanyes.
  3. A la part inferior de la pàgina es mostra el vídeo associat actualment a aquesta gravació.
  4. Fes clic a la icona de llapis que hi ha a la part superior dreta per editar la llista.
  5. Cerca el recurs de vídeo musical que vols utilitzar com a vídeo musical oficial d'aquesta gravació de so i fes clic a la casella de selecció de la seva fila.
  6. Fes clic a Desa.
Revisar les metadades d'una cançó

Per revisar les metadades d'un recurs:

1. A la pàgina Recursos, selecciona el recurs les metadades del qual vulguis revisar o actualitzar.

Pots cercar el recurs amb l'ISRC de la gravació. És possible que la cerca torni diversos recursos de YouTube, que representen la gravació de so, els vídeos musicals o els Art Tracks. Fes clic al nom del recurs de gravació de so per mostrar-ne la pàgina de detalls.

2. Fes clic a la pestanya Metadades.

3. Comprova els valors dels camps de metadades, sobretot Artistes, Cançó, Gènere i Identificador personalitzat (si s'especifiquen).

4. Per actualitzar qualsevol dels valors, publica una versió nova de les metadades.