Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Succesvolle levering verifiëren

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Nadat u geluidsopnamen heeft ingediend, raden we u aan te controleren of YouTube de juiste informatie heeft over de belangrijkste tracks. Dit zijn de vijf belangrijkste punten om te controleren:

1. Controleer of de levering succesvol is voltooid.

2. Controleer de releasedatums in elke regio.

3. Controleer of de eigendomsinformatie correct is voor elke regio.

4. Als u een premium muziekvideo heeft ingediend, controleert u of de video succesvol is gekoppeld aan de trackideo.

5. Controleer de metadata die is gebruikt om de art-track of het item te maken.

Voltooi de eerste twee stappen op de pagina Uploadstatus – Lijstweergave en de rest van de stappen op de pagina Itemdetail voor het geluidsopnameitem.

De status van de levering controleren

Gebruik de pagina Uploadstatus – Lijstweergave om de status van lopende taken te controleren of om te bevestigen dat een taak is verwerkt.

De status controleren van een uploadbatch:

1. Log in bij het YouTube-Dashboard.

2. Selecteer Uploadstatus > Lijstweergave in het vak Content leveren.

3. Selecteer Alle in het dropdownmenu Status van taak.

4. Klik op Taken weergeven.

5. Selecteer de taak-ID van de uploadbatch waarvan je de status wilt controleren.

6. Klik op Statusbestand.

7. Zoek naar 'mislukt' om statusupdates te vinden met problemen.

De releasedatum(s) van een track controleren

Als je de releasedatum van een track wilt controleren, ga je naar het metadatabestand dat je gebruikte toen je de track leverde. In DDEX-metadatabestanden geef je de releasedatum aan met de tag <ValidityPeriod>. In een art-trackspreadsheet staat de releasedatum in de kolom track_territory_start_dates.

De releasedatum van een track controleren:

1. Zoek de leveringstaak waarin de track is opgenomen.

Gebruik de pagina Uploadstatus – Lijstweergave om de leveringstaak te vinden. (Als je al een leveringstaak hebt geopend om de uploadstatus te controleren, ga je door naar de volgende stap.)

1. Selecteer Alle in het dropdownmenu Status van taak.
    2. Klik op Geavanceerd zoeken om de zoekcriteria weer te geven.
    3. In het dropdown-menu Zoekfilter selecteer je het type criteria dat je wilt gebruiken om de leveringstaak te zoeken. Kies bijvoorbeeld Waar art-track-ISRC als je wilt zoeken op de ISRC van de track, of gebruik Waar bestandsnaam om te zoeken op de bestandsnaam.
    4. Typ de unieke waarde van de track in het tekstvak aan de rechterkant.
    5. Klik op Taken weergeven.
  2. Klik op de bestandsnaam die in de kolom Bestand met metadata van de tabel verschijnt, of op het veld Bestand met metadata van taak op de pagina Uploadstatus - Taak-ID.

3. Controleer de releasedatum(s) van de track.

Een track kan verschillende releasedatums hebben in verschillende regio's.

• In een DDEX-bestand wordt de releasedatum weergegeven als de subtag <StartDate> van het element <ValidityPeriod> van een bepaald gebied. In deze XML is de Duitse releasedatum bijvoorbeeld 1 maart 2015:
      <TerritoryCode>DE</TerritoryCode>
             	<ValidityPeriod>
              	<StartDate>2015-03-01</StartDate>
              </ValidityPeriod>
    • In een art-trackspreadsheet staan de releasedatums voor elke regio in de kolom track_territory_start_dates. Elke waarde bestaat uit een 2-letterige landcode en een datum, gescheiden door een dubbele punt (:). De Duitse releasedatum van 1 maart 2015 is bijvoorbeeld DE:2015-03-01.
  4. Als de releasedatum voor een regio onjuist is, lever je een geüpdatet metadatabestand.

Eigendomsinformatie verifiëren

De eigendomsdetails van een item bekijken:

1. Op de pagina Items selecteer je het item waarvan je de eigendomsdetails wilt beoordelen of updaten.

Je kunt het item zoeken via de ISRC van de opname. De zoekopdracht kan meerdere YouTube-items opleveren, bijvoorbeeld voor de geluidsopname, muziekvideo's of art-tracks. Klik op de itemnaam van de geluidsopname om de pagina met details te tonen voor dat item.

2. Klik op het tabblad Eigendom en beleid.

De pagina toont de huidige eigendomsinformatie en het overeenkomstbeleid dat wordt toegepast op door gebruikers gegenereerde video's die worden geclaimd met dit item (indien van toepassing).

3. Als je de eigendomsinformatie wilt updaten, klik je op het potloodpictogram rechtsboven in het gedeelte 'Eigendom'.

4. Geef aan in welke gebieden je eigenaar bent van het item.

Je kunt de gebieden vermelden waarvoor jij de eigenaar bent, of de gebieden waarvoor jij niet de eigenaar bent van het item. Kies de gemakkelijkste optie. Nadat je is eigenaar van dit item in (de standaardselectie) of is overal eigenaar van dit item behalve in hebt geselecteerd, klik je in het vak en selecteer je een gebied. Herhaal dit proces totdat je alle relevante gebieden hebt geselecteerd.

5. Klik op Opslaan.

Zie Eigendom van een item beheren voor meer informatie.

De officiële video van een track verifiëren

Elk geluidsopname-item van YouTube is gekoppeld aan een officiële video. Als je geen premium muziekvideo voor een opname levert, laat YouTube een art-track zien.

YouTube stelt de officiële video vast door te zoeken naar een muziekvideo waarvan de ISRC van de ingesloten geluidsopname overeenkomt met de ISRC van de bijbehorende art-track. De officiële video is de YouTube-video die je hebt geüpload naar een eigen kanaal en die je hebt geclaimd voor het muziekvideo-item. Als voor het muziekvideo-item meerdere video's zijn geclaimd, gebruikt YouTube de populairste (de video met de meeste weergaven).

Opmerking: De officiële video van een geluidsopname kan alleen worden bewerkt door de contenteigenaar met de rechten voor de ISRC.

Zo kun je een muziekvideo koppelen aan een geluidsopname:

1. Ga op de pagina Items op zoek naar het item voor de geluidsopname en open dit.
  2. Op de pagina met details van het item klik je op OFFICIËLE VIDEO in de balk met tabbladen.
  3. Het onderste gedeelte van de pagina toont de video die momenteel is gekoppeld aan deze opname.
  4. Klik op het potloodpictogram rechtsboven om de lijst te bewerken.
  5. Ga op zoek naar het muziekitem dat je wilt gebruiken als de officiële muziekvideo voor deze geluidsopname en klik op het selectievakje in de rij.
  6. Klik op Opslaan.
De metadata van een track controleren

De metadata van een item controleren:

1. Op de pagina Items selecteer je het item waarvan je de metadata wilt controleren of updaten.

Je kunt het item zoeken via de ISRC van de opname. De zoekopdracht kan meerdere YouTube-items opleveren, bijvoorbeeld voor de geluidsopname, muziekvideo's of art-tracks. Klik op de itemnaam van de geluidsopname om de pagina met details te tonen voor dat item.

2. Klik op het tabblad Metadata.

3. Controleer de waarden van de metadatavelden, met name Artiesten, Nummer, Genre en Klant-ID (indien beschikbaar).

4. Als je waarden wilt updaten, moet je een nieuwe versie van de metadata aanleveren.

Was dit behulpsaam?

Hoe kan ons dit verbeter?
true
Deursoek Hulpsentrum