Det går inte att lägga till en anpassad webbadress

Tidigare skapades YouTubes webbadresser genom att användaren valde ett användarnamn, och det var först till kvarn som gällde. Ett användarnamn som redan användes av en kanal kunde aldrig användas igen, inte ens om kanalen inaktiverades eller togs bort. Det här systemet innebar att många kanaler inte kunde få den webbadress de ville ha.

Om du vill ha en anpassad webbadress måste du se till att din kanal uppfyller kvalificeringskraven. Följ sedan stegen för hur du gör anspråk på en anpassad webbadress.

Anpassade webbadresser skapas utifrån kanalbeskrivning, Google-identitet, länkad webbplats och några andra faktorer. Det innebär att en kanal kan skaffa en webbadress som är unik för dess varumärke, konsekvent på YouTube och kan användas för alla Googles tjänster.