Brukernavn – oversikt

Med brukernavn kan du finne og komme i kontakt med skapere på YouTube. Brukernavn er korte, unike kanalidentifikatorer som skiller seg fra kanalnavn, og de starter med «@». Eksempel: @youtubecreators.

Alle kanaler får et tilknyttet brukernavn som kan brukes til å finne og kommunisere med andre brukere – både skapere og seere. Brukernavnet ditt blir også automatisk den nye YouTube-nettadressen for kanalen din, slik at det er enkelt for andre å finne deg. Eksempel: youtube.com/@youtubecreators. Du kan dele denne nettadressen med folk som ikke er på YouTube, for å få dem til å besøke kanalen din. Hver kanal kan bare ha ett brukernavn.

Du kan se brukernavn i for eksempel kommentarer, nevninger og Shorts-videoer. Etter hvert vises brukernavnet ditt flere steder. Du kan også bruke det til å promotere kanalen din utenfor YouTube.

Eventuelle eldre personlig tilpassede nettadresser du har, kommer fortsatt til å fungere.

Brukernavn på YouTube

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Retningslinjer for brukernavn

Merk: YouTube forbeholder seg retten til å endre, trekke tilbake og fjerne brukernavn når som helst.

Brukernavnet må være i tråd med disse retningslinjene:

• Det må inneholde 3–30 tegn.
  • Det må bestå av alfanumeriske tegn (A–Z, a–z, 0–9).
    • Brukernavnet kan også inneholde understreker (_), bindestreker (-) eller punktum (.).
  • Det må ikke ligne på en nettadresse eller et telefonnummer.
  • Det kan ikke allerede være i bruk.
  • Det må være i tråd med YouTube-retningslinjene for brukere.

Anbefalte fremgangsmåter for valg av brukernavn

Velg et brukernavn som representerer den offentlige identiteten din på YouTube på best mulig måte. Merk at det ikke skilles mellom store og små bokstaver i brukernavnet.

Vi tillater ikke

• brukernavn som inneholder nettsøppel eller voldelige, støtende eller seksualiserte ord
  • salg og overføring av brukernavn

Hvis vi kommer frem til at brukernavnet ditt er i strid med retningslinjene for brukere, suspenderer YouTube brukernavnet og genererer et nytt for kanalen din.

Merk: I enkelte situasjoner, for eksempel når du oppretter en kanal gjennom å legge ut en kommentar på mobil, kan YouTube automatisk tildele deg et brukernavn basert på kanalnavnet du har valgt. I noen tilfeller blir du gitt et tilfeldig brukernavn hvis det valgte kanalnavnet ikke kan konverteres til et brukernavn. Du kan når som helst se og redigere brukernavnet ditt i Studio eller ved å gå til youtube.com/handle.

Skjul brukernavnet ditt

Hvis du vil skjule brukernavnet ditt, kan du slette eller skjule kanalen din

Se eller endre et brukernavn

Merk: Du kan endre brukernavn to ganger i løpet av en periode på 14 dager. Hvis du gjør det, reserverer vi det gamle brukernavnet i 14 dager i tilfelle du vil bytte tilbake. I denne perioden fungerer både den tidligere brukernavnadressen og den oppdaterte adressen. Etter denne perioden blir det gamle brukernavnet tilgjengelig for andre som vil bruke det.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Informasjon.
  3. Under Brukernavn kan du se eller endre nettadressen med brukernavn.
  4. ​Hvis du endrer brukernavnet, klikker du på PUBLISER for å bekrefte det.
Hvis brukernavnet du vil ha, ikke er tilgjengelig, kan du prøve å legge til punktum, tall eller understreker.

Hvis brukernavnet du vil ha, ikke er tilgjengelig, skyldes det som regel at

• brukernavnet allerede er valgt av en annen kanal

eller at