Veiledning for YouTube-virksomhet

Sjekk YouTube Analytics-dataene dine

Med YouTube Analytics kan du følge med på resultatene for videoene, kanalene og innholdselementene dine. I denne artikkelen tar vi for oss de beregningene og funksjonene i YouTube Analytics som er mest nyttige for brukere av innholdsbehandlingen. Husk at det kan ta noen dager før dataene vises i YouTube Analytics.

Finn data for innholdselementene dine

I Statistikk for innholdselementer kan du se resultatene for innholdselementene dine. Du kan se hvilke innholdselementer som øker i popularitet, sammenligne resultatene med andre innholdselementer og finne ut hvilke videoer som gir best resultater for innholdselementene. Dataene blir tilgjengelige daglig, men det kan oppstå forsinkelser på noen få dager. Slik ser du data om innholdselementene dine:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Analytics  på menyen til venstre.
  3. Oversikt-fanen går du til Størst utvikling-delen. Denne delen viser videoer, kanaler og innholdselementer med data som har hatt størst utvikling i løpet av de siste sju dagene.
  4. Klikk på Innholdselementer-fanen, og velg en handling:
    • Klikk på et innholdselement for å se data om dette innholdselementet.
    • Hold markøren over et innholdselement, og klikk på sammenligningsikonet  for å sammenligne resultatene fra de siste sju dagene med den forrige sjudagers perioden.
Du kan også finne disse dataene på Innholdselementer-siden: Klikk på tittelen til et innholdselement og deretter på Analytics-fanen.
Når du sjekker avspillingsdataene, kan det hende at tallene i YouTube Analytics avviker fra tallene i resultatrapporten om innholdselementer. Dette skyldes følgende:
  • Resultatrapportene teller bare avspillinger av videoer som det er fremsatt krav mot.
  • I YouTube Analytics telles både avspillinger av videoer det er fremsatt krav mot, og avspillinger av partneropplastede videoer det ikke er fremsatt krav mot.

Se inntektsberegningene dine

Analytics -siden kan du klikke på Inntekt-fanen for å se data for beregnet inntekt. Vær oppmerksom på følgende:

• Dataene for beregnet inntekt i YouTube Analytics oppdateres daglig.
  • YouTube Analytics har en forsinkelse på omtrent to dager for data for beregnet inntekt.
  • Dataene for beregnet inntekt i YouTube Analytics gjenspeiler ikke justeringer for ugyldig aktivitet i sanntid. De endelige inntektene som vises i de nedlastbare finansielle rapportene, kan avvike fra dataene i YouTube Analytics.

Bruk avansert modus

Med YouTube Analytics i avansert modus kan du se mer spesifikke data om kanalene, innholdselementene og seerne dine. Du kan også sammenligne beregninger for innholdsresultater og eksportere dataene dine. Slik bruker du avansert modus:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Analytics  på menyen til venstre.
  3. Øverst til høyre klikker du på AVANSERT MODUS.
  4. På denne siden kan du utføre flere handlinger, som er beskrevet her. Brukere av innholdsbehandlingen kan blant annet
    • klikke på Kanaler-fanen for å se data for hver enkelt kanal
    • klikke på Innholdselementer-fanen for å se data for hvert enkelt innholdselement
    • klikke på Mer-fanen  for å sortere dataene etter Kanaleierskap eller Kravstatus

Husk at når du bruker avansert modus, kan du klikke på nedlastingsikonet på en hvilken som helst side for å eksportere data. Finn ut mer om hvordan du bruker avansert modus i YouTube Analytics.

Sortér data med Analytics-grupper

Grupper er samlinger med videoer, kanaler eller innholdselementer, og disse kan tilpasses. Med grupper kan du samle lignende innhold for å se alle dataene på ett sted, slik at det blir enklere å holde oversikt over resultatene.

Finn ut mer om hvordan du oppretter og administrerer Analytics-grupper.

Du finner en omfattende veiledning for YouTube Analytics-funksjonene og -beregningene på hovedsiden for brukerstøtten for YouTube Analytics.