Driftshåndbog for kanalnetværk (MCN, multi-channel network)

Tjek dine data i YouTube Analytics

Du kan holde øje med dine videoers, kanalers og aktivers effektivitet ved hjælp af YouTube Analytics. I denne artikel gennemgår vi de metrics og funktioner i YouTube Analytics, der er mest nyttige for CMS-brugere. Husk, at der kan være en forsinkelse på et par dage, før dataene kan ses i YouTube Analytics.

Se data om dine aktiver

Ved hjælp af analysedataen om aktiver kan du se, hvordan dine aktiver klarer sig. Du kan se, hvilke aktiver der er blevet mere populære, sammenligne effektiviteten med andre aktiver og finde de videoer, der genererer de mest effektive aktiver. Disse data er tilgængelige dagligt, men kan have en forsinkelse på nogle dage. Sådan ser du data om dine aktiver:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Analytics .
  3. På fanen Oversigt skal du gå til sektionen Største spring. I denne sektion kan du se de videoer, kanaler og aktiver, hvis data har udviklet sig mest inden for de seneste 7 dage.
  4. Klik på fanen Aktiver, og vælg en handling:
    • Klik på et aktiv for at se data om det.
    • Hold markøren over et aktiv, og klik på sammenligningsikonet for at sammenligne aktivets effektivitet de seneste 7 dage med den foregående 7-dages periode.
Du kan også finde disse data på siden Aktiver ved at klikke på en aktivtitel og derefter på fanen Analytics.
Når du ser på data for visninger, kan der muligvis være forskel på tallene i YouTube Analytics sammenlignet med tallene i din effektivitetsrapport for aktiver. Dette skyldes følgende:
  • Effektivitetsrapporter tæller kun visninger, der er gjort krav på
  • YouTube Analytics tæller partneruploadede visninger, der ikke er gjort krav på, samt visninger, der er gjort krav på

Se dine metrics for indtjening

På siden Analytics kan du klikke på fanen Indtægt for at se estimerede indtjeningsdata. Vær opmærksom på følgende:

• Data om estimeret indtjening i YouTube Analytics opdateres dagligt.
  • YouTube Analytics har en dataforsinkelse på ca. 2 dage for indtjeningsdata.
  • Dataene for estimeret indtjening i YouTube Analytics afspejler ikke justeringer i forbindelse med ugyldig aktivitet i realtid. De endelige indtægtsdata, der vises i finansielle rapporter, som kan downloades, kan afvige fra dataene i YouTube Analytics.

Brug avanceret tilstand

YouTube Analytics i avanceret tilstand gør det muligt at se mere specifikke data om dine kanaler, aktiver og målgrupper. Du kan også sammenligne effektivitetsmetrics for dit indhold og eksportere dine data. Sådan bruger du avanceret tilstand:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Analytics .
  3. Klik på AVANCERET TILSTAND øverst til højre.
  4. På denne side kan du foretage flere handlinger, som er beskrevet her. CMS-brugere kan derudover udføre følgende handlinger:
    • Klikke på fanen Kanaler for at se data fra individuelle kanaler.
    • Klikke på fanen Aktiver for at se data fra individuelle aktiver.
    • Klikke på fanen Mere for at se data efter Kanalejerskab eller Kravsstatus.

Husk, at du kan klikke på downloadikonet på siderne i avanceret tilstand for at eksportere data. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger avanceret tilstand i YouTube Analytics.

Organiser data med grupper i Analytics

Grupper er samlinger af dine videoer, kanaler eller aktiver, som kan tilpasses. Grupper giver dig mulighed for at organisere lignende indhold på ét sted. Det kan gøre det nemmere at holde styr på din effektivitet.

Få flere oplysninger om oprettelse og administration af grupper i Analytics.

Hvis du vil se en mere omfattende vejledning til funktioner og metrics i YouTube Analytics, kan du gå til Hjælp til YouTube Analytics.