Guia d'operacions de YouTube

Consultar les dades de YouTube Analytics

Pots supervisar el rendiment dels teus vídeos, canals i recursos amb YouTube Analytics. En aquest article es destaquen les mètriques i les funcions de YouTube Analytics que són més útils per als usuaris del Gestor de continguts. Tingues en compte que és possible que hi hagi un retard d'uns quants dies abans no es mostrin les dades a YouTube Analytics.

Obtenir dades sobre els recursos

Les analítiques de recursos et mostren el rendiment dels teus recursos. Pots consultar quins estan guanyant popularitat, comparar el rendiment de diversos recursos i descobrir els vídeos principals que generen el rendiment. Aquestes dades estan disponibles diàriament, però és possible que tinguin un retard d'uns quants dies. Per veure les dades dels teus recursos:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques .
  3. A la pestanya Visió general, ves a la secció Elements amb més variacions. En aquesta secció es mostren els vídeos, els canals i els recursos amb les dades que més han canviat en els 7 darrers dies.
  4. Fes clic a la pestanya Recursos i tria una acció:
    • Fes clic en un recurs concret per obtenir-ne les dades.
    • Passa el cursor per sobre d'un recurs i fes clic a la icona de comparació per comparar el rendiment del recurs dels 7 darrers dies amb el període anterior de 7 dies.
També pots obtenir aquestes dades a la pàgina Recursos fent clic al títol d'un recurs i, a continuació, a la pestanya Analítiques.
Quan consultis les dades de visualitzacions, és possible que vegis xifres diferents a YouTube Analytics i a l'informe de rendiment de recursos. Això passa perquè:
  • Els informes de rendiment només compten les visualitzacions reclamades.
  • YouTube Analytics compta les visualitzacions del contingut penjat per partners no reclamades i les visualitzacions reclamades.

Consultar les mètriques de guanys

A la pàgina Analítiques , pots fer clic a la pestanya Ingressos per consultar les dades de guanys estimats. Tingues en compte que:

• Les dades de guanys estimats s'actualitzen cada dia a YouTube Analytics.
  • YouTube Analytics publica les dades de guanys estimats amb 2 dies de retard aproximadament.
  • Les dades de guanys estimats a YouTube Analytics no reflecteixen els ajustos d'activitat no vàlida en temps real. És possible que les dades d'ingressos finals que es mostren als informes financers que es poden baixar no coincideixin amb les de YouTube Analytics.

Utilitzar el mode avançat

El mode avançat de YouTube Analytics et permet veure dades més específiques sobre els teus canals, recursos i públic. També pots comparar les mètriques de rendiment del contingut i exportar les dades. Per utilitzar el mode avançat:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques .
  3. A l'extrem superior dret, fes clic a MODE AVANÇAT.
  4. En aquesta pàgina pots dur a terme diverses accions, que es descriuen en aquest article. Els usuaris del Gestor de continguts poden fer més accions, com ara:
    • Fes clic a la pestanya Canals per veure les dades de canals concrets.
    • Fes clic a la pestanya Recursos per veure les dades de recursos concrets.
    • Fes clic a la pestanya Més per veure les dades per Propietat del canal o Estat de la reclamació.

Recorda que, en qualsevol pàgina del mode avançat, pots fer clic a la icona de baixada per exportar dades. Obtén més informació sobre com pots utilitzar el mode avançat a YouTube Analytics.

Organitzar les dades amb grups d'Analytics

Els grups són col·leccions personalitzables de vídeos, canals o recursos. Et permeten agrupar contingut similar per veure totes les dades en un sol lloc, fet que pot ajudar-te a supervisar el rendiment d'una manera organitzada.

Obtén més informació sobre com pots crear i gestionar grups d'Analytics.

Per obtenir una guia exhaustiva sobre les funcions i les mètriques de YouTube Analytics, ves a la pàgina principal del Centre d'ajuda de YouTube Analytics.