Gilla eller ogilla en video

Du kan gilla en video om du på ett smidigt sätt vill låta kreatören veta att du tycker om hens material. Om du är inloggad och gillar en video läggs den till i spellistan Gillade videor.

Om du inte tycker om en video kan du visa det genom att ogilla den. Kom ihåg att om du vill rapportera olämpligt innehåll ska du i stället rapportera videon.

Efter den 5 december 2019 blir den offentliga spellistan Gillade videor privat, vilket innebär att bara du kan se den. Du kan fortfarande gilla videor och antalet gilla-markeringar visas fortfarande för videor.

Gilla eller ogilla videor

Gilla en video genom att klicka på tummen upp nedanför videospelaren.Ogilla en video med tummen ned . Ångra ditt val genom att välja ikonen igen.

Hjärtan på kommentarer

Om du skriver en kommentar på Community-fliken eller på visningssidan kan kreatörer använda ett hjärta för att visa sin uppskattning för kommentaren.

När en kreatör ger din kommentar ett hjärta ser du det på två sätt:

• Du ser kreatörens avatar med ett litet hjärta på din kommentar .
  • Du får en avisering (beroende på dina inställningar för datorer och mobila enheter) att en kanalägare gillar din kommentar.

Visa gillade videor

När du gillar en video läggs den automatiskt till i en spellista så att du enkelt kan se den igen. Så här ser du vilka videor du har gillat:

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Biblioteket .
  3. Tryck på Gillade videor .

Ta bort gillade videor

Du kan ta bort gilla-markeringar från videor och hantera din spellista med Gillade videor.

1. Öppna Biblioteket .
  2. Välj spellistan Gillade videor .
  3. Tryck på Mer ” bredvid videon du vill ta bort.
  4. Välj Ta bort från gillade videor .