Gilla eller ogilla en video

Du kan gilla en video om du på ett smidigt sätt vill låta innehållsskaparen veta att du tycker om hans eller hennes material. Om du är inloggad och gillar en video läggs det till i spellistan Gillade videor.

Om du inte är så förtjust i en video kan du visa det genom att ogilla den. Kom ihåg att du ska flagga videon om du vill rapportera den som olämpligt innehåll.

Gilla eller ogilla videoklipp

Du kan gilla ett videoklipp med ikonen tummen upp under videospelaren. Du ogillar ett videoklipp med tummen ned . Ångra ditt val genom att välja ikonen igen.

Hjärtan på kommentarer

Om du skriver en kommentar på fliken Community eller visningssidan kan innehållsskapare visa sin uppskattning för kommentaren genom att använda ett hjärta .

När en innehållsskapare ger din kommentar ett hjärta vet du det på två sätt:

• Du ser innehållsskaparens avatar med ett litet hjärta på din kommentar.
  • Du får en avisering (beroende på dina inställningar för datorer och mobila enheter) att en kanalägare gillar din kommentar.

Åtkomst till fliken Diskussion

Fliken Community ersätter fliken Diskussion. Kommentarer från fliken Diskussion kan öppnas i aktivitetsloggen och är tillgängliga i 30 dagar efter att kontot har fått tillgång till fliken Community.

Så här öppnar du aktivitetsloggen:

1. Öppna YouTube-appen och logga in på YouTube.
  2. Gå till www.youtube.com/comments.

Visa gillade videor

När du gillar en video läggs den automatiskt till i en spellista så att du enkelt kan se den igen. Så här tittar du på videor du har gillat:

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Välj Gillade videor i menyn till vänster under Bibliotek.

Högst 5 000 gillade videor kan visas i spellistan Gillade videor.

Ta bort gillade videor

Ta bort gillade videor och hantera din spellista med Gillade videor:

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Välj Gillade videor i menyn till vänster under Bibliotek.
  3. Håll muspekaren över videon du vill ta bort och klicka på X till höger.
I den aktuella versionen av YouTube till datorn måste du klicka på Redigera innan du ser för att ta bort videon.

Hantera sekretessinställningar för gillade videor

Du kan ändra synligheten för spellistan med dina gillade videor.

1. Öppna youtube.com/account_privacy och se till att du är inloggad.
  2. Markera eller avmarkera rutan Håll alla mina gillade videor privata.