Een video liken of disliken

Door een video te liken, laat je de creator op een snelle manier weten dat je de video leuk vindt. Als je een video liket terwijl je ingelogd bent, wordt deze toegevoegd aan je playlist 'Gelikete video's'.

Als je een video niet leuk vindt, kun je dit onder andere laten weten door de video te disliken. Onthoud dat je de video moet melden (dus niet disliken) als je ongepaste content wilt melden.

Na 5 december 2019 wordt je openbare playlist 'Gelikete video's' privé gemaakt. Alleen jij kunt deze playlist dan nog zien. Je kunt video's nog steeds liken en bij video's zie je nog steeds het aantal likes.

Aangeven dat je video's leuk of niet leuk vindt

Gebruik het vind-ik-leuk-pictogram onder de videospeler om aan te geven dat je een video leuk vindt. Gebruik het vind-ik-niet-leuk-pictogram om aan te geven dat je een video niet leuk vindt. Selecteer het pictogram opnieuw om je keuze ongedaan te maken.

Hartjes bij reacties

Als je een reactie post op het tabblad Community of de weergavepagina, kunnen creators een hartje  gebruiken als blijk van waardering voor je reactie.

Als een creator je reactie een hartje  geeft, word je op twee manieren op de hoogte gesteld:

• Je ziet bij je reactie de avatar van de creator met daarbij een klein hartje .
  • Je ontvangt een melding (afhankelijk van je meldingsinstellingen voor desktopcomputers en mobiele apparaten) met daarin de mededeling dat een kanaaleigenaar je reactie leuk vindt.

Toegang tot het tabblad Discussie

Het tabblad Community vervangt het tabblad Discussie. Reacties op het tabblad Discussie zijn toegankelijk via het activiteitenlogboek en zijn 30 dagen beschikbaar nadat je account toegang tot het tabblad Community heeft gekregen.

Om toegang te krijgen tot het activiteitenlogboek:

1. Open de YouTube-app en log in bij YouTube.
  2. Ga naar www.youtube.com/comments.

Video's die je leuk vindt bekijken

Een video die je liket wordt automatisch toegevoegd aan een afspeellijst. Zo kun je alle video's die je leuk vindt makkelijk nog een keer bekijken. Dit doe je als volgt:

1. Log in op je Google-account.
  2. Selecteer Video's die ik leuk vind in het menu aan de linkerkant, onder Bibliotheek.

Er kunnen tot we 5000 video's worden weergegeven in de afspeellijst 'Gelikete video's'.

Gelikete video's verwijderen

Je kunt likes van video's verwijderen en je afspeellijst Video's die ik leuk vind beheren.

1. Log in op je Google-account.
  2. Selecteer Video's die ik leuk vind in het menu aan de linkerkant, onder Bibliotheek.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt verwijderen en klik op de X aan de rechterkant.
In de huidige YouTube-desktopversie moet je op Bewerken klikken voordat de X wordt weergegeven waarmee je de video kunt verwijderen.