Penjar contingut amb plantilles de full de càlcul

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube per gestionar el seu contingut protegit per drets d'autor.

YouTube ofereix plantilles de full de càlcul que pots fer servir per proporcionar les metadades del contingut que penges a YouTube. Cada fila del full de càlcul representa les metadades d'un recurs al sistema de gestió de drets de YouTube.

Hi ha una plantilla diferent per a cada tipus de contingut que pots penjar a YouTube (gravacions d'àudio, pel·lícules, programes de televisió i vídeos web) i per a les diverses opcions de monetització (amb anuncis, de compra o només de referència).

Plantilles de full de càlcul disponibles

Les plantilles de full de càlcul et permeten actualitzar les metadades dels vídeos penjats anteriorment i actualitzar diversos vídeos alhora. Les plantilles de full de càlcul disponibles són:

Plantilla Finalitat
Asset Update Actualitza les metadades dels recursos de vídeo penjats anteriorment proporcionant els identificadors de recurs o els identificadors personalitzats (les altres plantilles d'actualització disponibles identifiquen els vídeos a partir dels identificadors de vídeo). No pots substituir fitxers multimèdia amb aquesta plantilla.
Audio - Art Tracks Crea cançons amb imatge estàtica a partir de gravacions de so.
Audio - Composition Proporciona informació sobre els teus drets de publicació de composicions musicals. No has de penjar cap fitxer multimèdia per a les composicions; YouTube utilitza la informació sobre drets per a Content ID o per a Canvi d'àudio.
Audio - Sound Recording Penja o actualitza les gravacions de so utilitzades amb Content ID o Canvi d'àudio. Fes servir aquesta plantilla si no tens control sobre els drets de publicació de música de les composicions que hi ha a les gravacions de so que penges. YouTube no crea Art Tracks per a les gravacions penjades amb aquesta plantilla; utilitza la plantilla "Audio - Art Tracks" per crear Art Tracks.
Movie - Reference Only Penja pel·lícules que no vols que estiguin disponibles per veure-les a YouTube. YouTube utilitza els fitxers multimèdia de pel·lícules per cercar coincidències de Content ID.
Movie - Rental or Purchase Penja pel·lícules que vols que estiguin disponibles per llogar o comprar. Utilitza aquesta plantilla quan tinguis l'identificador de comanda d'un vídeo.
Movie - Update Actualitza les metadades de pel·lícules (amb anuncis, de lloguer o de compra) penjades anteriorment. No pots substituir fitxers multimèdia amb aquesta plantilla.
Music Video Penja vídeos musicals prèmium perquè es puguin veure a YouTube.
Music Video - Reference Only Penja vídeos musicals prèmium per a la cerca de coincidències de Content ID, però no fa que estiguin disponibles per veure'ls a YouTube.
Music Video - Update Actualitza les metadades de vídeos musicals penjats anteriorment. No pots substituir fitxers multimèdia amb aquesta plantilla.
Playlist - Management Afegeix i suprimeix vídeos d'una llista de reproducció.
Reference - Management Activa, desactiva i suprimeix referències.
TV Episode - Rental or Purchase Penja episodis individuals de programes de televisió. Per poder penjar episodis, primer has de crear els programes de televisió i les temporades.
TV Episode - Reference Only Penja episodis concrets de programes de televisió per a la cerca de coincidències de Content ID, però no fa que estiguin disponibles per veure'ls a YouTube.
TV Episode - Update Actualitza les metadades d'episodis de televisió (amb anuncis o de compra) penjats anteriorment. No pots substituir fitxers multimèdia amb aquesta plantilla.
TV Show Crea recursos de programes de televisió. Per poder afegir temporades o episodis d'un programa, primer has de crear-lo.
TV Season Crea temporades de programes de televisió creats anteriorment. Per poder afegir episodis del programa, primer has de crear-ne temporades.
Unlink Music Asset Desenllaça recursos musicals. Les discogràfiques poden anul·lar els enllaços entre els recursos de vídeos musicals i els de gravació de so. Els editors poden anul·lar els enllaços entre les gravacions de so i les composicions.
Video - Localization Update Proporciona metadades, subtítols i àudio localitzats dels vídeos penjats anteriorment.
Web Video Penja vídeos web perquè es puguin veure a YouTube.
Web Video - Reference Only Penja vídeos web per a la cerca de coincidències de Content ID, però no fa que estiguin disponibles per veure'ls a YouTube.
Web Video - Update Actualitza les metadades de vídeos web penjats anteriorment. No pots substituir fitxers multimèdia amb aquesta plantilla.

Utilitzar una plantilla per penjar contingut

Per penjar fitxers de contingut mitjançant una plantilla de full de càlcul:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.

2. Al menú de l'esquerra, selecciona Distribució de contingut .

3. Fes clic a la pestanya Plantilles.

4. Baixa la plantilla corresponent al tipus de contingut que vols penjar. Pots baixar la plantilla com a fitxer .csv o obrir-la a Fulls de càlcul de Google (opció recomanada).

• Consulta la taula següent per obtenir informació sobre les plantilles disponibles. Si no hi figura el full de càlcul corresponent al teu tipus de contingut, contacta amb el teu gestor de partners.

5. Introdueix les metadades del teu contingut al full de càlcul (un element per fila).

6. Si has introduït les dades a Fulls de càlcul de Google, baixa el full completat com a fitxer de valors separats per comes (CSV).

7. Penja el full de càlcul i els fitxers multimèdia de referència fent servir la pàgina per penjar paquets, el dropbox del Protocol de transferència segura de fitxers (SFTP) o el dropbox d'Aspera.

Obtén més informació sobre com pots publicar metadades.