Lewer inhoud met gebruik van sigbladtemplate

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

YouTube verskaf sigbladtemplate wat jy kan gebruik om die metadata te verskaf vir die inhoud wat jy aan YouTube lewer. Elke ry op ’n sigblad verteenwoordig die metadata vir ’n komponent in die YouTube se regtebestuurstelsel.

Daar is ’n afsonderlike templaat vir elke soort inhoud wat jy na YouTube kan oplaai – oudio-opnames, flieks, televisieprogramme en webvideo’s – en vir verskillende monetiseringopsies, soos met advertensies, aankope of slegs vir verwysing.

Beskikbare sigbladtemplate

Met sigbladtemplate kan jy die metadata opdateer vir video’s wat vroeër gelewer is, en veelvuldige video’s tegelyk opdateer. Die beskikbare sigbladtemplate is:

Templaat Doel
Asset Update Dateer die metadata op vir videokomponente wat vroeër gelewer is deur hul komponent-ID’s of gepasmaakte ID’s te verskaf. (Die ander beskikbare opdateringtemplate identifiseer video’s volgens hul video-ID’s.) Jy kan nie medialêers met die templaat vervang nie.
Audio - Art Tracks Skep kunssnitte uit klankopnames.
Audio - Composition Verskaf inligting oor jou publikasieregte vir musiekkomposisies. Jy laai nie enige medialêers vir komposisies op nie; YouTube gebruik die regte-inligting vir Content ID of oudioruiling.
Audio - Sound Recording Lewer of dateer klankopnames op wat met Content ID of oudioruiling gebruik is. Gebruik hierdie templaat as jy nie enige musiekpublikasieregte beheer vir die komposisies wat in die klankopnames is wat jy oplaai nie. YouTube skep nie kunssnitte vir opnames wat met hierdie templaat opgelaai word nie; gebruik die "Audio - Art Tracks"-templaat om kunssnitte te skep.
Movie - Reference Only Lewer flieks wat jy nie beplan om beskikbaar te stel vir kyk op YouTube nie. YouTube gebruik die fliekmedialêers vir Content ID-passing.
Movie - Rental or Purchase Lewer flieks wat jy beplan om vir verhuring of aankoop beskikbaar te stel. Gebruik hierdie templaat wanneer jy ’n video se Bestel-ID het.
Movie - Update Dateer die metadata op vir flieks wat vroeër gelewer is (met advertensies, vir verhuring of vir aankoop). Jy kan nie medialêers met die templaat vervang nie.
Music Video Lewer premiummusiekvideo’s en stel hulle beskikbaar om op YouTube gekyk te word.
Music Video - Reference Only Lewer premiummusiekvideo’s vir Content ID-passing sonder om die video beskikbaar te stel om op YouTube gekyk te word.
Music Video - Update Dateer die metadata op vir musiekvideo’s wat vroeër gelewer is. Jy kan nie medialêers met die templaat vervang nie.
Snitlys – Bestuur Voeg video’s by ’n snitlys en vee video’s op ’n snitlys uit.
Verwysing – Bestuur Aktiveer, deaktiveer en vee verwysings uit
TV Episode - Rental or Purchase Lewer individuele episodes van televisieprogramme. Jy moet die TV-programme en TV-seisoene skep voordat jy episodes lewer.
TV Episode - Reference Only Lewer individuele episodes van televisieprogramme vir Content ID-passing sonder om hulle beskikbaar te stel om op YouTube gekyk te word.
TV Episode - Update Dateer die metadata op van televisie-episodes (met advertensies of vir aankoop) wat vroeër gelewer is. Jy kan nie medialêers met die templaat vervang nie.
TV Show Skep televisieprogramkomponente. Jy moet ’n program skep voordat jy seisoene of episodes vir die program kan byvoeg.
TV Season Skep seisoene vir televisieprogramme wat vroeër geskep is. Jy moet seisoene skep voordat jy episodes vir die program kan byvoeg.
Ontkoppel musiekkomponent Ontkoppel musiekkomponente.  Etikette kan skakels tussen musiekvideo- en klankopnamekomponente breek.  Uitgewers kan skakels tussen klankopnames en komposisies breek.
Video - Localization Update Verskaf gelokaliseerde metadata, onderskrifte en oudio vir video’s wat vroeër gelewer is.
Web Video Lewer webvideo’s en stel hulle beskikbaar om op YouTube gekyk te word.
Web Video - Reference Only Lewer webvideo’s vir Content ID-passing sonder om die video beskikbaar te stel om op YouTube gekyk te word.
Web Video - Update Dateer die metadata op vir webvideo’s wat vroeër gelewer is. Jy kan nie medialêers met die templaat vervang nie.

Gebruik ’n templaat om inhoud te lewer

Hoe om inhoudlêers met ’n sigbladtemplaat te lewer:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.

2. Kies Inhoudlewering  in die linkerkieslys.

3. Klik die Template-oortjie.

4. Laai die toepaslike templaat af vir die soort inhoud wat jy lewer. Jy kan die templaat as ’n .csv-lêer aflaai of die templaat in Google Blaaie oopmaak (aanbeveel).

• Verwys na die tabel hieronder vir inligting oor beskikbare template. Kontak jou vennootbestuurder as die sigblad vir jou inhoudsoort nie verskyn nie.

5. Voer die metadata vir jou inhoud een item per ry op die sigblad in.

• Die sigbladtemplaat sluit instruksies in oor die data wat in elke kolom bygevoeg moet word. Gaan na riglyne vir sigbladformatering vir algemene riglyne.

6. Jy kan die voltooide blad as ’n lêer met kommageskeide waardes (.csv-lêer) aflaai as jy die data op Google Blaaie ingevoer het.

7. Laai die sigblad en die medialêer waarna verwys word op met gebruik van die Bondeloplaaier, oplaaistoor vir Veilige lêeroordragprotokol (SFTP) of Aspera dropbox.

Kom meer te wete oor die lewering van metadata.