Opprett og administrer etiketter for innholdselementer

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.
Med etiketter for innholdselementer kan du sortere innholdselementene dine i egendefinerte kategorier. Da er det enklere å
  • søke etter innholdselementet du leter etter
  • oppdatere alle innholdselementer med en bestemt etikett
  • opprette kampanjer for alle innholdselementer med en bestemt etikett
  • analysere resultatene for innholdselementer
Merk: Du kan bruke opptil 30 etiketter per innholdselement. Du kan ha maksimalt 15 000 etiketter per innholdsbehandling. Finn ut hvordan du sletter etiketter for innholdselementer for å holde deg innenfor disse grensene.

Vis etiketter for innholdselementer

Slik kan du se en liste over eksisterende etiketter og hvilke innholdselementer de brukes for:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Etiketter for innholdselementer .
  3. Klikk på en etikett for å se en liste over hvilke innholdselementer den brukes for.
    • Du kan også klikke på Videoer det er gjort krav på eller Kampanjer for å se en liste over kampanjer eller videoer det er gjort krav på, som etiketten brukes for.
Eksporter informasjon om etiketter for innholdselementer

Slik eksporterer du et CSV-regneark med informasjon om etikettene dine for innholdselementer, for eksempel antall innholdselementer, krav og kampanjer som er tilknyttet hver etikett:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Etiketter for innholdselementer .
  3. Merk av i boksen ved siden av hver enkelt etikett du vil eksportere informasjon om.
    • For å velge alle innholdselementene på en side merker du av i «Velg alle»-boksen øverst.
    • For å velge alle innholdselementene på alle sidene merker du av i «Velg alle»-boksen øverst og klikker på «Velg alle som samsvarer».
  4. Klikk på Eksportér  etterfulgt av Kommadelte verdier (.csv).
    • Behandlingen av filen starter. Du kan gå vekk fra denne siden eller utføre andre massehandlinger mens filen behandles.
  5. Når filen er ferdigbehandlet, klikker du på LAST NED på banneret øverst.
Opprett og bruk nye etiketter for innholdselementer

Slik oppretter du nye etiketter og bruker dem for innholdselementene dine:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Innholdselementer .
  3. Merk av i boksen ved siden av hvert enkelt innholdselement du vil bruke den nye etiketten for.
    • For å velge alle innholdselementene på en side merker du av i «Velg alle»-boksen øverst.
    • For å velge alle innholdselementene på alle sidene merker du av i «Velg alle»-boksen øverst og klikker på «Velg alle som samsvarer».
  4. På banneret øverst klikker du på Oppdater etikettene for innholdselementer .
  5. Skriv inn navnet på den nye etiketten.
    • Hvis du ikke har en etikett med dette navnet fra før, ser du «(opprett ny)» ved siden av navnet. Du ser ikke «(opprett ny)» hvis etiketten allerede finnes.
    • Etikettnavn kan inneholde mellomrom. De kan ikke inneholde vinkelparentes, komma, kolon, og-tegn («&»), prosenttegn eller vertikal strek («|»).
    • Du finner tips om hvordan du oppretter tydelige og konkrete etikettnavn, i de anbefalte fremgangsmåtene for etiketter for innholdselementer.
  6. Merk av i boksen ved siden av den nye etiketten etterfulgt av LEGG TIL.
Partnere som bruker verktøyet for manuelle krav, kan i tillegg opprette og bruke etiketter når de oppretter innholdselementer via verktøyet for manuelle krav.
Bruk eksisterende etiketter for innholdselementer

Du kan bruke eksisterende etiketter ved å gå til Etiketter for innholdselementer eller Innholdselementer-siden .

På Etiketter for innholdselementer-siden

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Etiketter for innholdselementer .
  3. Klikk på etiketten du vil bruke for innholdselementene.
  4. Klikk på LEGG TIL INNHOLDSELEMENTER.
  5. Merk av i boksen ved siden av hvert enkelt innholdselement du vil bruke etiketten for.
  6. Klikk på LEGG TIL INNHOLDSELEMENTER.

På Innholdselementer-siden

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Innholdselementer .
  3. Merk av i boksen ved siden av hvert enkelt innholdselement du vil bruke etiketten for.
    • For å velge alle innholdselementene på en side merker du av i «Velg alle»-boksen øverst.
    • For å velge alle innholdselementene på alle sidene merker du av i «Velg alle»-boksen øverst og klikker på «Velg alle som samsvarer».
  4. På banneret øverst klikker du på Oppdater etikettene for innholdselementer .
  5. Søk etter etiketten du vil bruke.
  6. Merk av i boksen ved siden av etiketten etterfulgt av LEGG TIL.
Endre navnet på etiketter for innholdselementer

Slik gir du nytt navn til eksisterende etiketter for innholdselementer:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Etiketter for innholdselementer .
  3. Klikk på etiketten du vil gi et nytt navn.
  4. På detaljsiden for etiketten velger du Metadata på menyen til venstre.
  5. I Etikett for innholdselement-feltet skriver du inn det nye navnet på etiketten.
  6. Klikk på LAGRE.

Du kan også administrere etiketter for innholdselementer med CSV-maler, DDEX-feeden eller YouTube Content ID API.