Skep en bestuur komponentetikette

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.
Met komponentetikette kan jy jou komponente in gepasmaakte kategorieë organiseer, wat dit makliker maak om:
  • Te soek na die komponent wat jy benodig
  • Alle komponente op te dateer met ’n spesifieke etiket toegepas
  • Veldtogte te skep vir alle komponente met 'n spesifieke etiket toegepas
  • Komponentprestasie te ontleed
Let wel: Jy kan tot 30 etikette per komponent toepas. Jy kan ’n maksimum van 15 000 etikette per Inhoudbestuurder hê. Vind uit hoe om komponentetikette uit te vee om onder hierdie limiete te bly.

Bekyk komponentetikette

Om ’n lys van jou bestaande etikette en die komponente waarop hierdie etikette toegepas is, te bekyk:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Komponentetikette  op die linkerkieslys.
  3. Klik ’n komponentetiket om ’n lys van die komponente te sien waar daardie etiket toegepas is.
    • Jy kan ook Opgeëisde video’s  of Veldtogte  klik om ’n lys van opgeëisde video’s of veldtogte te bekyk wat daardie komponentetiket gebruik.
Voer komponentetiketinligting uit

Om ’n .CSV-sigblad met inligting oor jou komponentetikette uit te voer, soos aantal komponente, eise en veldtogte wat met elke etiket geassosieer word:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Komponentetikette  op die linkerkieslys.
  3. Merk die blokkie langs elke komponentetiket waaroor jy inligting wil uitvoer.
    • Merk die “Kies alles”-blokkie aan die bokant om alle komponente op ’n enkele bladsy te kies.
    • Merk die “Kies alles”-blokkie aan die bokant en klik dan “Kies alles wat pas” om alle komponente op alle bladsye te kies.
  4. Klik Voer uit  en dan Kommageskeide waardes (.csv).
    • Die lêer se verwerking sal begin. Jy kan weg van hierdie bladsy navigeer of ander grootmaathandelinge uitvoer terwyl die lêer verwerk word.
  5. Klik LAAI AF op die boonste banier wanneer die lêer klaar verwerk is.
Skep en pas nuwe komponentetikette toe

Om nuwe komponentetikette te skep en dit op jou komponente toe te pas:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Komponente  in die linkerkieslys.
  3. Merk die blokkie langs elke komponent waarop jy die nuwe etiket wil toepas.
    • Merk die “Kies alles”-blokkie aan die bokant om alle komponente op ’n enkele bladsy te kies.
    • Merk die “Kies alles”-blokkie aan die bokant en klik dan “Kies alles wat pas” om alle komponente op alle bladsye te kies.
  4. Klik Dateer komponentetikette op  op die boonste banier.
  5. Voer die naam van jou nuwe komponentetiket in.
    • As jy nog nie 'n etiket met daardie naam het nie, sal die naam “(skep nuwe)” langs dit hê. Dit sal nie “(skep nuwe)” hê as die etiket reeds bestaan nie.
    • Etiketname kan spasies insluit. Hulle kan nie punthakies, kommas, dubbelpunte, ampersande, persentasietekens, of die pypkarakter “|” insluit nie.
    • Gaan na ons beste praktyke vir komponentetikette vir wenke om duidelike en spesifieke etiketname te skep.
  6. Merk die blokkie langs jou nuwe komponentetiket en dan VOEG BY.
Vir vennote wat die nutsding vir handmatige opeising gebruik, kan komponentetikette ook geskep en toegepas word wanneer komponente in die nutsding vir handmatige opeising geskep word.
Pas bestaande komponentetikette toe

Jy kan bestaande komponentetikette toepas op jou komponente deur die Komponentetikette  -bladsy of vanaf die Komponente  -bladsy.

Deur die Komponentetikette-bladsy

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Komponentetikette  op die linkerkieslys.
  3. Klik die komponentetiket wat jy op jou komponente wil toepas.
  4. Klik VOEG KOMPONENTE by.
  5. Merk die blokkie langs elke komponent waarop jy die nuwe etiket wil toepas.
  6. Klik VOEG KOMPONENTE by.

Deur die Komponente-bladsy

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Komponente  in die linkerkieslys.
  3. Merk die blokkie langs elke komponent waarop jy die nuwe etiket wil toepas.
    • Merk die “Kies alles”-blokkie aan die bokant om alle komponente op ’n enkele bladsy te kies.
    • Merk die “Kies alles”-blokkie aan die bokant en klik dan “Kies alles wat pas” om alle komponente op alle bladsye te kies.
  4. Klik Dateer komponentetikette op  op die boonste banier.
  5. Soek die komponentetiket wat jy wil toepas.
  6. Merk die blokkie langs die komponentetiket en dan VERWYDER.
Hernoem komponentetikette

Om bestaande komponentetikette te hernoem:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Komponentetikette op die linkerkieslys.
  3. Klik die komponentetiket wat jy wil hernoem.
  4. Kies Metadata op die linkerkieslys op die Komponentetiket-besonderhedebladsy.
  5. Voer die nuwe komponentetiketnaam in die Komponentetiket-kassie in.
  6. Klik STOOR.

Jy kan ook komponentetikette met die CSV-template, die DDEX-stroom of die YouTube Content ID-API bestuur.