Aantal abonnees

Je aantal abonnees geeft aan hoeveel mensen zich hebben geabonneerd op je YouTube-kanaal. Je vindt het exacte aantal abonnees in de bètaversie van YouTube Studio.

Het aantal abonnees wordt vrijwel in realtime geüpdatet op het dashboard in de bètaversie en mobiele apps van YouTube Studio. In de klassieke versie van Creator Studio kan het tot 48 uur duren voordat het aantal abonnees is geüpdatet.

Inzicht in je openbare aantal abonnees

Je publiek ziet alleen een ingekorte versie van je aantal abonnees. Dit openbare aantal abonnees wordt ingekort op basis van het aantal abonnees dat je kanaal heeft.

Je aantal abonnees: Update van het openbare aantal abonnees bij:
Minder dan 1000 abonnees 1 nieuwe abonnee
1000 tot en met 9999 abonnees 10 nieuwe abonnees
10.000 tot en met 99.999 abonnees 100 nieuwe abonnees
100.000 tot en met 999.999 abonnees 1000 nieuwe abonnees
1.000.000 tot en met 9.999.999 abonnees 10.000 nieuwe abonnees
10.000.000 tot en met 99.999.999 abonnees 100.000 nieuwe abonnees
100.000.000 tot en met 999.999.999 abonnees 1.000.000 nieuwe abonnees

In de tabel hieronder zie je hoe je aantal abonnees openbaar wordt weergegeven.

Je aantal abonnees: Je openbare aantal abonnees: Je volgende openbare aantal abonnees:
123 abonnees 123 124
1234 abonnees 1,23K 1,24 K
12.345 abonnees 12,3K 12,4K
123.456 abonnees 123K 124K
1.234.567 abonnees 1,23 mln. 1,24 mln.
12.345.678 abonnees 12,3 mln. 12,4 mln.
123.456.789 abonnees 123 mln. 124 mln.

Verwijdering van gesloten accounts en spamabonnees

• Gesloten accounts zijn accounts die door de gebruiker zijn gesloten of die door YouTube zijn beëindigd vanwege een beleidsschending.
  • Spamabonnees zijn abonnees die op een kunstmatige manier zijn verkregen. Ze zijn bijvoorbeeld gekocht via een service van derden.

We controleren regelmatig of de accounts en acties op je YouTube-kanaal aan de regels voldoen. Dit is onderdeel van een proces dat ervoor zorgt dat onze sitestatistieken vrij zijn van spam, misbruik en gesloten accounts. Zo blijft YouTube voor iedereen een eerlijk speelveld.

Het is belangrijk dat informatie over het aantal abonnees klopt. Je weet dan dat je een groeiend aantal abonnees hebt en een community van echte fans aan het opbouwen bent die je video's blijven bekijken en je blijven steunen.

Gesloten accounts en spamabonnees worden niet meegerekend in je totale aantal abonnees. Ze worden ook niet weergegeven in je abonneelijst. Aangezien het geen actieve kijkers zijn, heeft verwijdering van deze accounts en abonnees geen invloed op je weergaven of kijktijd.

Lees meer informatie over waarom je aantal abonnees kan veranderen.