Ange standardkanal för kontot

Om du har fler än en YouTube-kanal i ditt Google-konto visas ett popup-fönster där du får välja kanal när du loggar in:

Channel switcher

Om du alltid vill logga in direkt på en kanal kan du ange den som standardkanal i popup-fönstret. Välj den du vill använda och markera Fråga mig inte igen. Du kan enkelt växla till andra kanaler på kontot.

Obs! Standardkanalen används även för verktyg och appar från tredje part (till exempel videoredigeringsprogram) som inte har stöd för kanalbyte. När du loggar in med ditt Google-konto i de verktygen används standardkanalen automatiskt.

Byta standardkanal

Så här byter du standardkanal för ditt Google-konto:

1. På en dator loggar du in på YouTube med ditt Google-konto.
  2. Byt till den kanal som du vill använda som standardkanal.
  3. Öppna avancerade kontoinställningar.
  4. Under Standardkanal markerar du Använd den här kanalen (kanalnamn) när jag loggar in på mitt <e-postkonto>.
  5. Klicka på Spara.