Standaardkanaal voor account instellen

Als je Google-account meer dan één YouTube-kanaal heeft, zie je na het inloggen misschien een pop-up waarin je een kanaal kunt kiezen.

Channel switcher

Als je altijd direct wilt inloggen bij een bepaald kanaal, kun je een standaardkanaal instellen in de pop-up. Selecteer het kanaal van je keuze en vink het selectievakje Niet meer vragen aan. Je kunt nog steeds makkelijk van kanaal wisselen op je account.

Opmerking: Het standaardkanaal wordt ook gebruikt in tools en apps van derden (zoals videobewerkingssoftware) waarin je niet van kanaal kunt wisselen. Als je je Google-inloggegevens in deze tools invoert, wordt automatisch het standaardkanaal gebruikt.

Het standaardkanaal wijzigen

Zo wijzig je het standaardkanaal voor je Google-account:

1. Log op een computer in bij YouTube met je Google-account.
  2. Ga naar het kanaal dat je wilt instellen als standaardkanaal.
  3. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen.
  4. Onder Standaardkanaal vink je deze optie aan: Gebruik dit kanaal (kanaalnaam) om in te loggen op mijn account <e-mailadres>.
  5. Klik op Opslaan.