Standaardkanaal voor account instellen

Als je Google-account meer dan één YouTube-kanaal heeft, verschijnt er na het inloggen mogelijk een pop-up waarin je een kanaal kunt kiezen.

Channel switcher

Als je altijd direct wilt inloggen bij een bepaald kanaal, kun je een standaardkanaal instellen in de pop-up. Selecteer het kanaal van je keuze en klik op Niet meer vragen. Je kunt nog steeds eenvoudig overschakelen naar andere kanalen in je acccount.

Opmerking: het standaardkanaal zal ook worden gebruikt in hulpprogramma's en apps van derden (bijvoorbeeld videobewerkingssoftware) die schakelen tussen kanalen niet ondersteunen. Als je je Google-accountgegevens in deze tools invoert, wordt het standaardkanaal automatisch gebruikt.

Het standaardkanaal wijzigen

Je kunt het standaardkanaal voor je Google-account als volgt wijzigen:

1. Log op een computer in bij YouTube met je Google-account.
  2. Schakel over naar het kanaal dat je wilt instellen als standaardkanaal.
  3. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen.
  4. Onder 'Standaardkanaal' vink je deze optie aan: 'Gebruik dit kanaal (kanaalnaam) om in te loggen op mijn account <e-mail>.'
  5. Klik op Opslaan.