Använda kalkylarket för omslagsbilder

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Om du vill skapa omslagsbilder för dina ljudinspelningar måste du ladda upp inspelningarnas mediefiler och metadata. Du kan skapa omslagsbildstillgångar genom att ladda upp filer med hjälp av DDEX-flödet för YouTube Music eller kalkylarket för massöverföring som kallas Ljud – omslagsbild.

Det går inte att leverera översatta titlar eller artistnamn med hjälp av kalkylarket eller en lista över de medverkande. Om dessa objekt ska läggas till måste du använda DDEX-flödet.

Skapa omslagsbilder med kalkylarket:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.

2. Välj Innehållsleverans i menyn till vänster.

3. Klicka på fliken Mallar.

4. Leta reda på mallen Ljud – omslagsbild och klicka på nedladdningsikonen .

5. Ange metadata för ljudinspelningarna i kalkylarket – en inspelning per rad.

I kalkylarksmallen finns det anvisningar om vilka uppgifter som ska läggas till i varje kolumn. Mer information om hur YouTube använder metadata för omslagsbilden finns i Skapa omslagsbilder. Läs Riktlinjer för kalkylarksformatering om du vill veta mer om rätt format för kalkylarket.

Alla fält måste formateras som vanlig text. Det gäller även för fält som innehåller datum eller bara består av siffror, till exempel UPC.
  6. När du har det ifyllda kalkylarket och de refererade mediefilerna fortsätter du genom att följa stegen i Ladda upp innehåll med Paketuppladdning.

Mer information om kraven för omslagsbilder och inspelningsfiler finns i Filformat för resurser.