Krav för bestridande av anmälan om upphovsrätt

Om du skickar ett bestridande av anmälan om upphovsrätt via e-post, fax eller post måste det innehålla all nödvändig information nedan. Om någon av uppgifterna nedan saknas kan vi inte behandla bestridandet av anmälan.

Om uppladdaren inte vill uppge sina personliga uppgifter kan ett ombud (till exempel en advokat) skicka in ett bestridande av anmälan för uppladdarens räkning.

Komma igång

Tänk på följande innan du börjar:

• Bestridanden av anmälan om upphovsrätt via e-post måste innehålla informationen nedan i e-postmeddelandets brödtext (inte som en separat bilaga) och skickas till copyright@youtube.com.
  • Bestridanden ska skickas av den ursprungliga uppladdaren av innehållet i fråga.
  • Den ursprungliga uppladdaren måste samtycka till att dela informationen i bestridandet med anmälaren.
Lämna inte falsk information. Missbruk av våra processer, till exempel att lämna in bedräglig dokumentation, kan leda till att ditt konto sägs upp eller andra juridiska följder.

Ange nödvändig information

Skicka all nödvändig information nedan i e-postmeddelandets brödtext (inte som bilaga) till copyright@youtube.com. Du kan också skicka den via fax eller vanlig post.

Dina kontaktuppgifter

Vi behöver följande uppgifter för att kunna kontakta dig, eller ett ombud med fullmakt att agera för din räkning, gällande bestridandet av anmälan:

• Fullständigt officiellt namn: för- och efternamn, inte ett företagsnamn. Om du är ett ombud måste du även ange vilken relation du har till uppladdaren.
  • Fysisk adress
  • Telefonnummer

Formaterade länkar till innehållet

Bestridanden måste innehålla länkar till innehållet som har tagits bort på grund av en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl. Länkarna måste skickas i ett visst format (se nedan). Allmän information som kanalens namn eller kanalens webbadress godkänns inte.

• Giltigt webbadressformat för videorwww.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx
  • Giltiga webbadressformat för innehåll som inte är videor: anges i avsnittet Giltiga webbadressformat nedan.
    • Obs! Eftersom kanalers profilbilder finns på Google måste bestridanden som gäller kanalers profilbilder skickas in via Googles webbformulär.

Giltiga webbadressformat

Ange endast webbadresser till innehåll som togs bort på grund av begäran om borttagning av upphovsrättsskäl. Skicka separata bestridanden för webbadresser på olika kanaler.
      Innehållstyp Giltigt webbadressformat Här hittar du webbadressen
      Kanalbannerbilder

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ELLER

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Öppna kanalsidan följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.

Kanalbeskrivningar www.youtube.com/user/xxxxxxxxx/about

Öppna avsnittet Om i kanalen följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.

Klipp www.youtube.com/clip/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klicka på klippets titel följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.
      Videokommentarer www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx&lc=xxxxxxxxxxxxxxxxxx Klicka på publiceringsdatumet ovanför kommentaren (sidan läses in igen) följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.
      Lägg upp kommentarer www.youtube.com/channel/xxxxxxxxxxx/community?lc=xxxxxxxxxxxx&lb=xxxxxxxxxxxx Klicka på publiceringsdatumet ovanför kommentaren (sidan läses in igen) följt av högerklicka på adressfältet följt avKopiera.
      Community-inlägg https://www.youtube.com/post/xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klicka på publiceringsdatumet för community-inlägget (sidan läses in igen) följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.
      Beskrivningar av medlemsmärken, emojis eller medlemsförmåner Börjar med yt3.ggpht.com/xxxxx Högerklicka på bilden följt av Kopiera bildadress.

Inkludera även kanalens webbadress:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ELLER

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Öppna kanalsidan följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.
      Beskrivningar av spellista

www.youtube.com/playlist?list=xxxxxxxxxxxxxxxx

Klicka på spellistans titel följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera

Profilbilder
      Super Stickers Börjar med lh3.googleusercontent.com/xxxxx Klicka på dollartecknet i en livechatt följt av Super Sticker följt av högerklicka på bilden följt av Kopiera bildadress.

Inkludera även kanalens webbadress:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ELLER

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Öppna kanalsidan följt av högerklicka på adressfältet följt av Kopiera.

Juridisk information:

Godkänn och inkludera följande obligatoriska juridiska information:

• Jag samtycker till att den federala distriktsdomstolen där jag bor, eller, om jag är bosatt utanför USA, att den federala distriktsdomstolen där YouTube har sitt säte, har domsrätt. Jag accepterar även delgivning från den klagande.
  • Jag svär, medveten om påföljden för mened, att jag i god tro anser att innehållet har tagits bort eller inaktiverats på grund av ett misstag eller felaktig identifiering av det material som ska tas bort eller inaktiveras.

Meddelande till anmälaren

Du måste bifoga ett meddelande till anmälaren (skrivet med dina egna ord) som tydligt och kortfattat förklarar varför du anser att borttagningen av innehållet var ett misstag eller en felaktig identifiering. Felaktig identifiering omfattar fall med undantag från upphovsrätten, till exempel tillåten användning eller skälig användning.

Din underskrift

För att ett bestridande av anmälan ska vara fullständigt och giltigt krävs uppladdarens fysiska eller elektroniska underskrift eller en underskrift av ett ombud med befogenhet att agera för uppladdarens räkning.

Uppladdaren eller ombudet kan ange sitt fullständiga officiella namn som underskrift längst ned i bestridandet. Fullständigt officiellt namn avser för- och efternamn, inte ett företagsnamn.

Mer info