Krav til opphavsrettsinnsigelser

Hvis du sender inn en opphavsrettsinnsigelse per e-post, faks eller vanlig post, må den inneholde all den nødvendige informasjonen som er nevnt nedenfor. Hvis noe av informasjonen nedenfor mangler, kan vi ikke behandle innsigelsen.

Hvis opplasteren ikke ønsker å oppgi personopplysninger, kan en autorisert representant (for eksempel en advokat) sende innsigelsen på vegne av opplasteren.

Kom i gang

Vær oppmerksom på følgende før du begynner:

• Innsigelser som sendes per e-post, må inneholde informasjonen nedenfor i selve e-postteksten (ikke som et separat vedlegg) og sendes til copyright@youtube.com.
  • Innsigelser skal sendes inn av den som opprinnelig lastet opp det aktuelle innholdet.
  • Opplasteren av det opprinnelige innholdet må samtykke i å dele informasjonen i innsigelsen med fordringshaveren.
Ikke send inn falsk informasjon. Misbruk av prosessene våre, for eksempel innsending av falske dokumenter, kan føre til kontooppsigelse eller få andre juridiske følger.

Oppgi nødvendig informasjon

Send all den nødvendige informasjonen nedenfor i tekstfeltet i en e-post (ikke i et vedlegg) til copyright@youtube.com. Du kan også sende den via faks eller vanlig post.

Kontaktinformasjonen din

Følgende kontaktinformasjon må oppgis for at vi skal kunne kontakte deg – eller den autoriserte representanten som handler på vegne av deg – vedrørende innsigelsen:

• Fullt juridisk navn: For- og etternavn – ikke et bedriftsnavn. Hvis du er en autorisert representant, må du også nevne hva forholdet ditt til opplasteren er.
  • Postadresse
  • Telefonnummer

Formaterte linker til innholdet

Innsigelser må inneholde linker til innholdet som ble fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel. Linkene må sendes i et bestemt format (se nedenfor). Generell informasjon, som kanalnavn eller kanalnettadresse, godtas ikke.

• Gyldig nettadresseformat for videoer: www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx
  • Gyldig nettadresseformat for andre typer innhold (ikke video): oppført i delen Gyldige nettadresseformater nedenfor.
    • Merk: Siden Google er vert for kanalprofilbilder, må innsigelser som gjelder slike bilder, sendes inn via Googles nettskjema.

Gyldige nettadresseformater

Ta bare med nettadresser for innhold som er fjernet på grunn av den opphavsrettslige fjerningsforespørselen du har innvendinger mot. Send inn separate innsigelser for nettadresser på forskjellige kanaler.
      Innholdstype Gyldig nettadresseformat Slik finner du nettadressen
      Kanalbannerbilder

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ELLER

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Gå til kanalsiden etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.

Kanalbeskrivelser www.youtube.com/user/xxxxxxxxx/about

Gå til Info-delen på kanalen etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.

Klipp www.youtube.com/clip/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klikk på tittelen til klippet etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.
      Videokommentarer www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx&lc=xxxxxxxxxxxxxxxxxx Klikk på publiseringsdatoen over kommentaren (siden lastes inn på nytt) etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.
      Legg ut kommentarer www.youtube.com/channel/xxxxxxxxxxx/community?lc=xxxxxxxxxxxx&lb=xxxxxxxxxxxx Klikk på publiseringsdatoen over kommentaren (siden lastes inn på nytt) etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.
      Foruminnlegg https://www.youtube.com/post/xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klikk på publiseringsdatoen for foruminnlegget (siden lastes inn på nytt) etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.
      Medlemskapsmerker, emojier eller beskrivelser av medlemsfordeler Begynner med yt3.ggpht.com/xxxxx Høyreklikk på bildet etterfulgt av Kopier bildeadressen.

Ta også med kanalnettadressen:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ELLER

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Gå til kanalsiden etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.
      Beskrivelser av spillelister

www.youtube.com/playlist?list=xxxxxxxxxxxxxxxx

Klikk på spillelistetittelen etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier.

Profilbilder
      Super Stickers Begynner med lh3.googleusercontent.com/xxxxx Klikk på dollartegnet  i en direktechat etterfulgt av Super Stickers etterfulgt av høyreklikk på bildet etterfulgt av Kopier bildeadressen.

Ta også med kanalnettadressen:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ELLER

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Gå til kanalsiden etterfulgt av høyreklikk på adressefeltet etterfulgt av Kopier

Juridiske erklæringer:

Du må godta og inkludere følgende obligatoriske juridiske erklæringer:

• «Jeg samtykker i å være underlagt den føderale distriktsretten i virkekretsen som gjelder for adressen min, eller, hvis adressen min er utenfor USA, virkekretsen som gjelder for adressen til YouTube, og godtar forkynnelse av den rettslige prosessen fra fordringshaveren.»
  • «Jeg erklærer, vel vitende om at jeg kan bli tiltalt for mened hvis jeg oppgir uriktige opplysninger, at jeg i god tro mener materialet ble fjernet eller deaktivert som følge av en feil eller feilidentifisering av materialet.»

Erklæring til fordringshaveren

Du må ta med en erklæring til fordringshaveren der du tydelig og kortfattet – og med dine egne ord – forklarer hvorfor du mener at det aktuelle innholdet ble fjernet på grunn av en feil eller feilidentifisering. Feilidentifisering omfatter tilfeller av unntak fra opphavsretten, for eksempel rimelig bruk («fair use») eller rimelig behandling («fair dealing»).

Signaturen din

For at en innsigelse skal anses som fullstendig og gyldig, må den inneholde den fysiske eller elektroniske signaturen til opplasteren eller representanten som er autorisert til å handle på vegne av opplasteren.

For å oppfylle dette kravet kan opplasteren eller den autoriserte representanten skrive inn sitt fulle juridiske navn som signatur nederst i innsigelsen. Fullt juridisk navn skal bestå av for- og etternavn – ikke et bedriftsnavn.

Mer informasjon