Vereisten voor verweer tegen auteursrechtklachten

Als je een verweer tegen een auteursrechtklacht indient via e-mail, fax of post, moet je verweer alle onderstaande vereiste informatie bevatten. Als (een deel van) die informatie ontbreekt, kunnen we je verweer niet verwerken.

Als je als uploader je persoonlijke informatie liever niet deelt, kan een gemachtigde vertegenwoordiger (zoals een advocaat) namens jou een verweer indienen.

Aan de slag

Goed om weten:

• Als je een verweer indient per e-mail, moet je de informatie hieronder opnemen in de hoofdtekst van de e-mail (niet in een bijlage) naar copyright@youtube.com.
  • De oorspronkelijke uploader van de betreffende content moet het verweer indienen.
  • De oorspronkelijke uploader moet toestemming geven om de informatie in het verweer met de eiser te delen.
Dien geen onjuiste informatie in. Misbruik van onze procedures, bijvoorbeeld door frauduleuze documenten in te dienen, kan leiden tot beëindiging van je account of andere juridische gevolgen.

De vereiste informatie sturen

Neem alle vereiste informatie hieronder op in de hoofdtekst van een e-mail (niet in een bijlage) naar copyright@youtube.com. Je kunt de informatie ook per fax of post sturen.

Je contactgegevens

We hebben de volgende contactgegevens nodig om contact op te nemen met jou of de vertegenwoordiger die gemachtigd is om namens jou te handelen:

• Volledige officiële naam: Voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam. Als je een gemachtigde vertegenwoordiger bent, moet je ook je relatie tot de uploader aangeven.
  • Fysiek adres
  • Telefoonnummer

Links naar de content met de juiste indeling

Je verweer moet links bevatten naar de content die is verwijderd vanwege een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending. De links moeten in een specifieke indeling worden gestuurd (zie hieronder). Algemene informatie, zoals de kanaalnaam of kanaal-URL, wordt niet geaccepteerd.

• Geldige URL-indeling voor video's: www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx.
  • Geldige URL-indeling voor niet-videocontent: Gebruik de geldige URL-indeling hieronder.
    • Opmerking: Omdat Google de profielfoto's voor kanalen host, moet je een verweer voor de profielfoto van je kanaal indienen via het webformulier van Google.

Geldige URL-indelingen

Neem alleen URL's op van content die is verwijderd naar aanleiding van het verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending waartegen je bezwaar indient. Dien afzonderlijke verweren in voor URL's op verschillende YouTube-kanalen.
      Type content Geldige URL-indeling Waar je de URL kunt vinden
      Kanaalbannerafbeeldingen

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OF

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Ga naar de kanaalpagina en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.

Kanaalbeschrijvingen www.youtube.com/user/xxxxxxxxx/about

Ga naar het gedeelte Over van het kanaal en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.

Clips www.youtube.com/clip/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klik op de titel van de clip en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
      Videoreacties www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx&lc=xxxxxxxxxxxxxxxxxx Klik op de plaatsingsdatum van de betreffende reactie (de pagina wordt opnieuw geladen) en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
      Postreacties www.youtube.com/channel/xxxxxxxxxxx/community?lc=xxxxxxxxxxxx&lb=xxxxxxxxxxxx Klik op de plaatsingsdatum van de betreffende reactie (de pagina wordt opnieuw geladen) en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
      Communityposts https://www.youtube.com/post/xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klik op de plaatsingsdatum van de betreffende communitypost (de pagina wordt opnieuw geladen) en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
      Lidmaatschapsbadges, emoji's en beschrijvingen van speciale voordelen van de creator Beginnend met yt3.ggpht.com/xxxxx Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en dan Adres van afbeelding kopiëren

Vermeld ook de URL van het kanaal:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OF

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Ga naar de kanaalpagina en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
      Playlistbeschrijvingen

www.youtube.com/playlist?list=xxxxxxxxxxxxxxxx

Klik op de titel van de playlist en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren

Profielfoto's
      Super Stickers Beginnend met lh3.googleusercontent.com/xxxxx Klik op het dollarteken  in een live chat en dan Super Sticker  en dan Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en dan Adres van afbeelding kopiëren.

Vermeld ook de URL van het kanaal:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OF

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Ga naar de kanaalpagina en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.

Juridische verklaringen:

Ga akkoord met de volgende vereiste juridische verklaringen en neem deze op:

• 'Ik erken de jurisdictie van het federale districtsgerechtshof in het district waarin mijn adres zich bevindt, of indien mijn adres zich buiten de Verenigde Staten bevindt, het gerechtelijk district waarin YouTube is gevestigd, en ik accepteer het uitbrengen van een dagvaarding door de eiser.'
  • 'Ik zweer op straffe van meineed dat ik te goeder trouw van mening ben dat het materiaal is verwijderd of uitgezet als gevolg van een vergissing of verkeerde identificatie van het betreffende materiaal.'

Toelichting voor de eiser

Neem een toelichting voor de eiser op waarin je duidelijk en beknopt uitlegt waarom je vindt dat de video ten onrechte is verwijderd of dat er sprake is van onjuiste identificatie van het materiaal. Er is sprake van onjuiste identificatie als de content in aanmerking komt voor uitzonderingen op het auteursrecht, zoals redelijk gebruik of redelijke distributie.

Je handtekening

Een verweer is alleen volledig en geldig als het is voorzien van de schriftelijke of digitale handtekening van de uploader of een vertegenwoordiger die gemachtigd is om namens de uploader te handelen.

Uploaders of gemachtigde vertegenwoordigers kunnen aan deze vereiste voldoen door hun volledige officiële naam onder het verweer te zetten als handtekening. Een volledige officiële naam is een voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam.

Meer informatie