Tekijänoikeuksia koskevan vastailmoituksen vaatimukset

Jos lähetät tekijänoikeuksia koskevan vastailmoituksen sähköpostilla, faksilla tai postitse, siihen pitää sisältyä kaikki alla kuvatut tiedot. Jos jokin mainituista tiedoista puuttuu, emme voi käsitellä vastailmoitusta.

Jos henkilökohtaisten tietojen paljastaminen mietityttää, valtuutettu edustaja (kuten asianajaja) voi lähettää vastailmoituksen lataajan puolesta.

Näin pääset alkuun

Muista seuraavat asiat ennen kuin aloitat:

• Jos lähetät vastailmoituksen sähköpostilla, alla mainitut tiedot on lisättävä sähköpostin viestiosaan (ei erilliseen liitteeseen). Viesti pitää lähettää osoitteeseen copyright@youtube.com.
  • Vastailmoituksen voi lähettää vain sisällön alkuperäinen lataaja.
  • Alkuperäisen lataajan täytyy suostua vastailmoituksen tietojen jakamiseen vaatimuksen tekijälle.
Älä lähetä virheellisiä tietoja. Vilpillisten asiakirjojen toimittaminen tai prosessin muunlainen väärinkäyttö voi johtaa tilin sulkemiseen ja muihin oikeudellisiin seuraamuksiin.

Tarvittavat tiedot

Lähetä kaikki alla olevat pakolliset tiedot sähköpostin viestiosassa (älä liitetiedostona) osoitteeseen copyright@youtube.com. Voit lähettää ne myös faksilla tai postitse.

Yhteystiedot

Tarvitsemme seuraavat yhteystiedot, jotta voimme olla yhteydessä sinuun tai valtuuttamaasi edustajaan vastailmoitusta koskevissa asioissa:

• Koko virallinen nimi: Ilmoita etu- ja sukunimi, älä yrityksen nimeä. Jos olet valtuutettu edustaja, kerro myös suhteesi lataajaan.
  • Katuosoite
  • Puhelinnumero

Linkit sisältöön

Vastailmoituksissa on oltava linkit sisältöön, joka on poistettu tekijänoikeuspoistopyynnön seurauksena. Linkit on ilmoitettava tietyssä muodossa (katso alta). Yleiset tiedot, kuten kanavan nimi tai URL-osoite, eivät riitä.

• Videoiden URL-osoitteiden hyväksyttävä muoto: www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx
  • Muun kuin videosisällön URL-osoitteen hyväksyttävä muoto: Katso alta kohta Hyväksyttävä URL-muoto.
    • Huom. Koska kanavan profiilikuvat ovat Googlen hostaamia, niihin liittyvät vastailmoitukset pitää lähettää Googlen verkkolomakkeella.

Hyväksyttävät URL-muodot

Lisää URL-osoite vain silloin, kun siihen liittyvä sisältö on poistettu vastustamasi tekijänoikeuspoistopyynnön vuoksi. Lähetä eri kanavien URL-osoitteista erilliset vastailmoitukset.
      Sisältötyyppi Hyväksyttävä URL-muoto URL-osoitteen selvittäminen
      Kanavabannerin kuvat

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TAI

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Siirry kanavasivulle ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.

Kanavan kuvaukset www.youtube.com/user/xxxxxxxxx/about

Siirry kanavan Tietoja-osioon ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.

Klipit www.youtube.com/clip/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klikkaa klipin nimeä ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.
      Videokommentit www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx&lc=xxxxxxxxxxxxxxxxxx Klikkaa kommentin yläpuolelta postauspäivää (sivu päivittyy uudelleen) ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.
      Postauksen kommentit www.youtube.com/channel/xxxxxxxxxxx/community?lc=xxxxxxxxxxxx&lb=xxxxxxxxxxxx Klikkaa kommentin yläpuolelta postauspäivää (sivu päivittyy uudelleen) ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.
      Yhteisöpostaukset https://www.youtube.com/post/xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klikkaa yhteisöpostauksen päivää (sivu päivittyy) ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.
      Jäsenyysmerkkien, emojien ja sisällöntuottajien etujen kuvaukset Alkaa näin: yt3.ggpht.com/xxxxx Klikkaa kuvaa kakkospainikkeella ja sitten Kopioi kuvan osoite.

Lisää myös kanavan URL-osoite:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TAI

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Siirry kanavasivulle ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.
      Soittolistan kuvaukset

www.youtube.com/playlist?list=xxxxxxxxxxxxxxxx

Klikkaa soittolistan nimeä ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.

Profiilikuvat
      Super Stickers Alkaa näin: lh3.googleusercontent.com/xxxxx Klikkaa dollarimerkkiä  livechatissa ja sitten Super Sticker ja sitten klikkaa kakkospainikkeella kuvaa ja sitten Kopioi kuvan osoite.

Lisää myös kanavan URL-osoite:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TAI

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Siirry kanavasivulle ja sitten klikkaa osoitepalkkia kakkospainikkeella ja sitten Kopioi.

Lakiteksti:

Hyväksy seuraavat vaaditut lausunnot ja liitä ne vastailmoitukseesi:

• "Asetun sen liittovaltion oikeusistuimen oikeudenkäyttöalueen alaisuuteen, jossa kotiosoitteeni sijaitsee. Jos kotiosoitteeni sijaitsee Yhdysvaltain ulkopuolella, asetun sen oikeudenkäyttöalueen alaisuuteen, jossa YouTube sijaitsee. Hyväksyn kantajan esittämän haasteen."
  • "Väärästä valasta seuraavista rangaistuksista tietoisena uskon vilpittömästi, että kyseinen materiaali on poistettu tai poistettu käytöstä virheellisesti tai virheellisen tunnistuksen seurauksena."

Viesti vaatimuksen tekijälle

Sinun on lisättävä omin sanoin kantajalle perustelu, jossa kerrot selkeästi ja ytimekkäästi, miksi kyseinen sisältö on mielestäsi poistettu virheen tai väärän tunnistamisen seurauksena. Virheellinen tunnistus voi esimerkiksi liittyä kohtuulliseen käyttöön, kohtuulliseen levitykseen tai muuhun tekijänoikeuksien poikkeustilanteeseen.

Allekirjoitus

Vastailmoituksiin vaaditaan lataajan tai hänen valtuutetun edustajansa fyysinen tai sähköinen allekirjoitus.

Lataaja tai valtuutettu edustaja voi täyttää tämän vaatimuksen lisäämällä koko virallisen nimensä allekirjoitukseksi vastailmoituksen alaosaan. Nimen on oltava koko virallinen nimi (etu- ja sukunimi, ei yrityksen nimeä).