Byta ut eller ta bort video

Du kan ta bort alla videor du laddar upp på YouTube-kanalen. Du kan inte byta ut en video eftersom alla nya videor du laddar upp får nya webbadresser. Däremot kan du ändra befintliga videor.

Radera dina egna videor

Du kan ta bort videor som du själv har laddat upp från ditt Google-konto. När du raderar en video tar du bort den permanent. Du kan inte återställa den via YouTube. Se till att spara en säkerhetskopia om du vill kunna titta på videon i framtiden.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Peka på videon du vill radera och välj Mer ” följt av Radera permanent  .
  4. Markera rutan för att bekräfta att din video kommer att raderas permanent.
  5. Välj RADERA PERMANENT.

När du väljer att radera en video från din YouTube-kanal påbörjas borttagningsprocessen direkt och den blir inte längre sökbar på YouTube. Data som hör till videon, till exempel visningstid, kommer fortfarande att vara en del av de sammanställda rapporterna, men kommer inte att tillskrivas den raderade videon. Läs mer om hur du raderar flera videor samtidigt.

Byta ut en video

Du kan inte byta ut en video eftersom alla nya videor du laddar upp på YouTube får nya webbadresser. Istället kan du ändra en befintlig video:

• Beskära en video: På en dator kan du ta bort början, mitten eller slutet av videon.
  • Lägga till kort i videon: Du kan använda kort om du vill lägga till nya element i videon. På korten kan du se specifika webbplatser med mera.
  • Ändra videons titel och beskrivning: Du kan organisera och ändradin videos titel, kategori, beskrivning och integritetsinställningar.
Om du vill rapportera missbruk, trakasserier, olämpligt innehåll eller integritetsklagomål kan du besöka säkerhetscentret. Besök upphovsrättscentret om du har frågor som gäller upphovsrätten.