Bytt ut eller slett videoer

Du kan alltid slette videoer du har lastet opp på YouTube-kanalen din. Det er imidlertid ikke mulig å bytte ut videoer, siden alle nye videoer lastes opp med en egen nettadresse, men du kan redigere eksisterende videoer.

Slett dine egne videoer

Du kan fjerne alle videoer du har lastet opp fra din egen Google-konto. Hvis du sletter en video, slettes den for godt, og du kan ikke gjenopprette den gjennom YouTube. Hvis du vil se videoen senere, må du sørge for å lagre en sikkerhetskopi.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Hold markøren over videoen du vil slette, og velg Mer » etterfulgt av Slett for godt .
  4. Merk av i boksen for å bekrefte at du forstår at videoen blir slettet for godt.
  5. Velg SLETT FOR GODT.

Når du velger å slette en video fra YouTube-kanalen din, starter vi fjerningsprosessen umiddelbart. Da er det ikke lenger mulig å søke etter videoen på YouTube. Data knyttet til videoen, for eksempel seertid, er fortsatt med i samlerapportene – men blir ikke tilskrevet den slettede videoen. Finn ut hvordan du sletter flere videoer samtidig.

Bytt ut en video

Det er ikke mulig å bytte ut videoer på YouTube, siden alle nye videoer som lastes opp, får ny nettadresse. I stedet kan du endre en eksisterende video på følgende måte:

• Trim videoen: På en datamaskin kan du klippe vekk starten, midten eller slutten av videoen.
  • Legg til overleggskort i videoen: Du kan bruke overleggskort til å legge til nye elementer i videoen. På overleggskort kan du linke til bestemte nettsteder med mer.
  • Endre videotittelen og -beskrivelsen: Du kan organisere og endre videoens tittel, kategori, beskrivelse og tilgangsinnstillinger.
Gå til sikkerhetssenteret hvis du vil rapportere misbruk, trakassering eller upassende innhold – eller hvis du har en personvernklage. Du finner mer informasjon om opphavsrett i senteret for opphavsrett.