Je video vervangen of verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je hebt geüpload naar je YouTube-kanaal. Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt wel wijzigingen aanbrengen in een bestaande video.

Je eigen video's verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je vanuit je eigen Google-account hebt geüpload. Wanneer je een video verwijdert, is dit definitief. De video kan niet via YouTube worden hersteld. Sla een back-up op als je de video later nog eens wilt bekijken.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het menu aan de linkerkant.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt verwijderen en selecteer Menu en vervolgens Verwijderen .

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio door in de rechterbovenhoek te klikken op het pictogram van je Google-account > Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Videobeheer > Video's.
  4. Vink het selectievakje aan naast de video('s) die je wilt verwijderen.
  5. Selecteer bovenaan de pagina op het dropdownmenu Acties en selecteer Verwijderen.

Nadat je een video hebt verwijderd, zijn de URL en titel van de video niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens die aan de video zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van verzamelrapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde video.

Een video vervangen

Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt wel wijzigingen aanbrengen in een bestaande video:

• Je video inkorten: Op een computer kun je het begin, het midden of het einde van je video wegknippen.
  • Kaarten aan je video toevoegen: Je kunt kaarten gebruiken om elementen in je video te wijzigen. Je kunt kijkers naar een specifieke URL doorverwijzen (uit een lijst met beschikbare sites) en aangepaste afbeeldingen, titels en call-to-actions laten zien, afhankelijk van het type kaart.
  • De titel en beschrijving van je video wijzigen: Je kunt de titel, categorie, beschrijving en privacyinstellingen van je video ordenen en wijzigen

Misbruik, pesten, ongepaste inhoud of klachten over privacy kun je melden via het centrum voor beleid en veiligheid. Voor meer informatie over auteursrechten ga je naar het auteursrechtcentrum.