Je eigen video's verwijderen

Je kunt de video's verwijderen die je hebt geüpload naar je YouTube-kanaal.

Android
  1. Log in bij YouTube.
  2. Open de gids in de linkerbovenhoek en ga naar Uploads.
  3. Selecteer de video die je wilt verwijderen. Tik op het menupictogram rechts van de videobeschrijving.
  4. Tik op Verwijderen.
iOS
  1. Log in bij YouTube.
  2. Open de gids in de linkerbovenhoek en ga naar Mijn kanaal.
  3. Selecteer het tabblad Video's. Hier staan je geüploade video's.
  4. Selecteer de video die je wilt verwijderen. Tik op het menupictogram Menu rechts van de videobeschrijving.
  5. Tik op Verwijderen.
Computer
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Selecteer de video's die je wilt verwijderen door op de selectievakjes ernaast te klikken (meerdere video's kunnen tegelijkertijd worden verwijderd).
  3. Klik op de knop Acties boven aan de pagina en klik vervolgens op Verwijderen.
Mobiele website

Je kunt momenteel geen video's verwijderen via de mobiele site van YouTube. Met een Android- of iOS-apparaat kun je video's verwijderen via de YouTube-app voor Android of iOS. Of ga naar YouTube via een computer als je video's wilt verwijderen.

Niemand kan de video bekijken nadat je deze hebt verwijderd. Het is wel mogelijk dat het een tijd duurt voordat de video niet meer wordt weergegeven in zoekresultaten en thumbnails.

Je kunt alleen video's verwijderen die je zelf hebt geüpload. Misbruik, pesten, ongepaste inhoud of klachten over privacy kun je melden via het Centrum voor beleid en veiligheid. Voor meer informatie over auteursrechten, ga je naar het auteursrechtcentrum.

Vergeet niet dat video's permanent worden verwijderd. Vanaf het moment dat je een video hebt verwijderd, kun je dit niet meer herstellen via YouTube. Zorg er dus voor dat je een back-up hebt of zeker weet dat je de video permanent wilt verwijderen.