Je video's vervangen of verwijderen

Een video vervangen

Je kunt niet een oude video door een nieuwe vervangen en het bestaande aantal weergaven, de reacties of de beoordelingen behouden. Je kunt wel een annotatie in je oude video plaatsen om kijkers door te verwijzen naar de nieuwe versie van de video. Ontdek hoe je annotaties toevoegt aan je video's.

Je kunt een video die je al hebt geüpload ook aanpassen met video-optimalisaties van YouTube.

Je eigen video's verwijderen

Je kunt de video's verwijderen die je hebt geüpload naar je YouTube-kanaal. Je kunt alleen video's verwijderen die je zelf hebt geüpload.

Het verwijderen van video's is permanent. Als je een video hebt verwijderd, kun je deze niet meer via YouTube herstellen. Zorg er dus voor dat je een back-up hebt als je de video nog eens wilt bekijken.
Android
  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Tik op het accountpictogram .
  3. Selecteer Mijn video's.
  4. Ga naar de video die je wilt verwijderen.
  5. Tik naast de video op het menupictogram .
  6. Selecteer Verwijderen.
iOS
  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Tik op het accountpictogram .
  3. Selecteer Mijn video's.
  4. Ga naar de video die je wilt verwijderen.
  5. Tik naast de video op het menupictogram .
  6. Selecteer Verwijderen
Computer
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Selecteer de video's die je wilt verwijderen door op de selectievakjes ernaast te klikken (je kunt meerdere video's tegelijkertijd verwijderen).
  3. Klik boven in Videobeheer op Acties > Verwijderen.
Mobiele website

Je kunt momenteel geen video's verwijderen via de mobiele site van YouTube. Met een Android- of iOS-apparaat kun je video's verwijderen via de YouTube-app voor Android of iOS. Anders ga je op een computer naar YouTube als je video's wilt verwijderen.

Als je een video hebt verwijderd, kan niemand deze nog bekijken. Het kan even duren voordat videozoekresultaten en miniatuurafbeeldingen van de site verdwijnen.

Misbruik, pesten, ongepaste inhoud of klachten over privacy kun je melden via het Centrum voor beleid en veiligheid. Voor meer informatie over auteursrechten, ga je naar het auteursrechtcentrum.