Je video vervangen of verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je hebt geüpload naar je YouTube-kanaal. Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt wel wijzigingen aanbrengen in een bestaande video.

Je eigen video's verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je vanuit je eigen account hebt geüpload. Wanneer je een video verwijdert, wordt deze permanent verwijderd. De video kan niet via YouTube worden hersteld. Zorg ervoor dat je een back-up hebt als je de video later nog eens wilt bekijken.

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio door in de rechterbovenhoek te klikken op je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Videobeheer > Video's.
  4. Vink het selectievakje aan naast de video('s) die je wilt verwijderen.
  5. Selecteer boven aan de pagina in het dropdown-menu Acties > Verwijderen.

Als je een video hebt verwijderd, kan niemand deze nog bekijken. Het kan even duren voordat de video verdwijnt uit de videozoekresultaten en thumbnails.

Een video vervangen

Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt wel wijzigingen aanbrengen in een bestaande video:

• Je video optimaliseren: Je kunt met video-optimalisaties van YouTube redactionele wijzigingen aanbrengen in de video. Je kunt onder andere delen uit de video knippen, belichting en kleur automatisch corrigeren, delen van de video vervagen en een filter toepassen.
  • Kaarten toevoegen aan je video: Je kunt kaarten gebruiken om elementen in je video te wijzigen. Je kunt kijkers naar een specifieke URL doorverwijzen (uit een lijst met beschikbare sites) en aangepaste afbeeldingen, titels en call-to-actions laten zien, afhankelijk van het type kaart.
  • De titel en beschrijving van je video wijzigen: Je kunt de titel, categorie, beschrijving en privacyinstellingen van je video organiseren en wijzigen

Misbruik, pesten, ongepaste inhoud of klachten over privacy kun je melden via het Centrum voor beleid en veiligheid. Voor meer informatie over auteursrechten ga je naar het auteursrechtcentrum.