YouTubes verktyg för översättning av innehåll

I genomsnitt kommer mer än två tredjedelar av en kreatörs visningstid från andra länder än det egna hemområdet. Du kan få din internationella publik att växa genom att använda våra översättningsverktyg och göra dina videor tillgängliga på andra språk.

• Översatt metadata kan öka en videos räckvidd och göra den lättare att hitta. Översatta titlar och beskrivningar kan visas bland YouTube-sökresultaten för tittare med andra språk än ditt.
  • Tittare med andra språk kan också hitta och titta på dina videor med undertexter.
  • Med undertexter på samma språk blir dina videor tillgängliga för tittare som är döva eller har nedsatt hörsel, andraspråkstalare och tittare som befinner sig i bullriga miljöer.

Verktyg för att översätta innehåll

Lägga till egna översättningar
  • Lägg till översatta titlar och beskrivningar för dina videor. Då kan tittarna hitta dina videor på sina egna språk. Vi ser till att visa videornas titlar och beskrivningar på rätt språk för rätt användare.
  • Nå ut till en större publik genom att lägga till egna undertexter. Detta är till stor hjälp för tittare med hörselnedsättning.

Använda automatiska undertexter

Du kan aktivera en funktion med teknik för taligenkänning och få automatiska undertexter på videons originalspråk.