Ändra kanalägare och kanalansvariga med ett varumärkeskonto

Om du har ett varumärkeskonto kan du nu använda kanalbehörigheter för att lägga till eller ta bort åtkomst till din YouTube-kanal. Läs mer.

Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera användare hantera kanalen från sina Google-konton. Du behöver inget separat användarnamn eller lösenord för att hantera YouTube-kanaler med ett varumärkeskonto.

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

Börja med att kontrollera om kanalen redan är länkad till ett varumärkeskonto. Om den inte är det kan du ändra kanalägare och kanalansvariga genom att följa anvisningarna här.

Visa eller lägg till användare

Endast ägaren av ett varumärkeskonto kan ge andra tillgång till en YouTube-kanal.

1. Logga in som ägaren av varumärkeskontot på YouTube.
  2. Längst upp till höger klickar du på ditt konto följt av Inställningar Settings.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort ansvariga under Konto.
  4. Klicka på Hantera behörigheter.
  5. Ange ditt lösenord och autentisera igen. Läs mer om att autentisera ditt konto igen.
  6. Välj Bjud in nya användare Fråga personer om att bli ansvariga.
  7. Ange deras e-postadress.
  8. Under namnet på en person väljer du den personens roll:
    • Ägare har de största befogenheterna och avgör vilka som får hantera kontot. Varje konto måste ha en primär ägare.
      • Obs! Ägare har fullständiga befogenheter för ett konto. De kan till exempel ta bort kanalen, ta bort andra ägare och utse andra till antingen ägare eller ansvariga.
    • Ansvariga kan använda tjänster från Google som har stöd för varumärkeskonton. Det kan till exempel vara att dela foton på Google Foto eller lägga upp videor på YouTube.
    • Kommunikationsansvariga har inte tillgång till YouTube-kanaler. Läs mer om roller för varumärkeskonton.
  9. Välj Bjud in följt av Klar.

Ändra roller eller ta bort användare

Det är bara en ägare av ett varumärkeskonto som kan ta bort ägare eller ansvariga från varumärkeskontots YouTube-kanal.

1. Logga in som ägaren av varumärkeskontot på YouTube.
  2.  Längst upp till höger klickar du på ditt konto följt av Inställningar Settings.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort ansvariga under Konto.
  4. Klicka på Hantera behörigheter.
  5. Ange ditt lösenord och autentisera igen. Läs mer om att autentisera ditt konto igen.
  6. En lista med användare som kan hantera kontot visas.
  7. Härifrån kan du
    • ändra någons roll: välj deras nuvarande roll bredvid deras namn, och välj sedan en ny roll
    • ta bort någon: välj Ta bort Ta bort bredvid deras namn. Bekräfta valet om du uppmanas till det.
  8. Välj Klart.

Du kan ta bort dig själv som ägare eller ansvarig. Om du är den primära ägaren och vill lämna kontot måste du först ändra en annan användares roll till Primär ägare.

Hitta ägaren till ett varumärkeskonto

Om du är ansvarig för ett varumärkeskonto kan du se vem som äger varumärkeskontot:

1. Öppna YouTube.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort ansvariga under Konto.
  4. Klicka på Hantera behörigheter.
  5. Den primära ägaren och andra ägare visas.