Ändra kanalens ägare och ansvariga

Om du inte kan följa de här instruktionerna använder du antagligen en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.

Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera personer hantera kanalen från sina Google-konton. Du behöver inget separat användarnamn eller lösenord för att hantera YouTube-kanaler med ett varumärkeskonto.

Prenumerera på vår YouTube Hjälp-kanal för att få ut mesta möjliga av YouTube.

Innan du börjar: Du ser bara alternativet att ändra ägare och ansvariga om din kanal är länkad till ett varumärkeskonto. Läs mer om hur du ser om kanalen redan är länkad till ett varumärkeskonto eller flytta kanalen till ett varumärkeskonto

Lägga till ägare och ansvariga

Endast ägaren av ett varumärkeskonto kan ge andra personer tillgång till en YouTube-kanal. Ägare kan utse andra personer som antingen ägare eller ansvariga. Om du lägger till andra ägare till kanalen kan de vidta alla åtgärder, inklusive ta bort kanalen eller andra ägare.

Kommunikationsansvariga har inte tillgång till YouTube-kanaler. Läs mer om roller för varumärkeskonton.

1. Logga in som ägaren av varumärkeskontot på YouTube.
  2. Klicka på kontoikonen uppe till höger och välj en kanal som du vill hantera.
  3. Öppna kanalens kontoinställningar genom att klicka på kanalikonen > Inställningar eller inställningsikonen .
  4. Klicka på Lägg till eller ta bort ansvariga. Du omdirigeras till sidan Information om varumärkeskonto.
  5. Klicka på Hantera behörigheter bredvid Ansvariga.
    • Lägg till en ägare: Klicka på rullgardinsmenyn under personens namn och välj Överför äganderätt.
    • Lägg till en ansvarig: Ange e-postadressen till den person du vill lägga till som ansvarig. Klicka på Bjud in. När personen accepterar inbjudan får han eller hon tillgång till kanalen från sitt eget Google-konto. Du kan göra på samma sätt om du vill ändra en ägare till ansvarig.

Ta bort ägare och ansvariga

Det är bara en ägare av ett varumärkeskonto som kan ta bort ägare eller ansvariga från varumärkeskontots YouTube-kanal.

1. Logga in som ägaren av varumärkeskontot på YouTube.
  2. Klicka på kontoikonen uppe till höger och välj en kanal som du vill hantera.
  3. Öppna kanalens kontoinställningar genom att klicka på kanalikonen > Inställningar eller inställningsikonen .
  4. Klicka på Lägg till eller ta bort ansvariga. Du omdirigeras till sidan Information om varumärkeskonto.
  5. Klicka på Hantera behörigheter bredvid Ansvariga.
  6. Hitta en ansvarig du vill ta bort och klicka på X bredvid namnet. Personen kan inte längre komma åt kanalen från sitt Google-konto.