Endre kanaleiere og -administratorer for en merkevarekonto

Hvis du ikke har noen merkevarekonto og ønsker at andre skal administrere kanalen din, kan du legge til eller endre tilgang fra YouTube Studio. Finn ut mer

Hvis en kanal er knyttet til en merkevarekonto, kan flere personer administrere kanalen fra Google-kontoene sine. Du trenger ikke et eget brukernavn eller passord for å administrere YouTube-kanaler med en merkevarekonto.

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Det første du bør gjøre, er å sjekke om kanalen er koblet til en merkevarekonto. Hvis den ikke er det, kan du endre kanaleiere og -administratorer ved å følge veiledningen du finner her.

Se eller legg til folk

Bare eieren av en merkevarekonto kan gi andre tilgang til en tilkoblet YouTube-kanal.

1. Logg på YouTube som eieren av merkevarekontoen.
  2. Klikk på kontoen din øverst til høyre og så Innstillinger Settings.
  3. Under «Konto» velger du Legg til eller fjern administratorer.
  4. Klikk på Administrer tillatelser.
  5. Skriv inn passordet, og autentiser på nytt. Finn ut mer om hvordan du autentiserer kontoen din på nytt.
  6. For å invitere nye personer velger du Inviter nye brukere Be andre om å administrere.
  7. Skriv inn e-postadressene deres.
  8. Velg rollene de skal ha, under navnene deres:
    • Eiere kan utføre flest handlinger og kontrollerer hvem som administrerer kontoen. Hver konto må ha én hovedeier. Merk: Eiere har fullstendig kontroll over kanalen og kan blant annet slette den, fjerne andre eiere og angi andre brukere som eiere eller administratorer.
    • Administratorer kan bruke Google-tjenester som støtter merkevarekontoer, for eksempel dele bilder på Google Foto eller legge ut videoer på YouTube.
    • Merk at kommunikasjonsadministratorer ikke har tilgang til YouTube-kanaler. Finn ut mer om roller for merkevarekontoer.
  9. Velg Inviter og deretter Ferdig.

Endre roller eller fjern folk

Det er bare eiere som kan fjerne andre eiere eller administratorer fra YouTube-kanalen til en merkevarekonto.

1. Logg på YouTube som eieren av merkevarekontoen.
  2.  Klikk på kontoen din øverst til høyre og så Innstillinger Settings.
  3. Under «Konto» velger du Legg til eller fjern administratorer.
  4. Klikk på Administrer tillatelser.
  5. Skriv inn passordet, og autentiser på nytt. Finn ut mer om hvordan du autentiserer kontoen din på nytt.
  6. Du ser en liste over folk som kan administrere kontoen.
  7. Herfra kan du gjøre følgende:
    • Endre en persons rolle: Velg den nåværende rollen ved siden av den aktuelle personens navn, og velg deretter en ny rolle.
    • Fjern en person: Velg Fjern Fjern ved siden av den aktuelle personens navn. Bekreft valget ditt hvis du blir bedt om det.
  8. Velg Ferdig.

Du kan fjerne deg selv som eier eller administrator. Hvis du er hovedeieren og vil forlate kontoen, må du først endre en annen persons rolle til «Hovedeier».