Endre kanaleiere og -administratorer

Hvis en kanal er knyttet til en merkevarekonto, kan flere personer administrere kanalen fra Google-kontoene sine. Du trenger ikke et eget brukernavn eller passord for å administrere YouTube-kanaler med en merkevarekonto.

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Før du starter: Du ser alternativet for å endre eiere og administratorer bare hvis kanalen din er knyttet til en merkevarekonto. Finn ut hvordan du sjekker om kanalen din er tilknyttet en merkevarekonto, eller flytter kanalen din til en merkevarekonto

Legg til eiere og administratorer

Det er bare eieren av en merkevarekonto som kan gi andre tilgang til en YouTube-kanal. Eiere kan gi andre brukere roller som eiere eller administratorer. Hvis du legger til andre eiere for kanalen, kan de utføre alle handlinger, inkludert å slette kanalen og fjerne andre eiere.

Merk at kommunikasjonsadministratorer ikke har tilgang til YouTube-kanaler. Finn ut mer om roller for merkevarekontoer.

1. Logg på YouTube som eieren av merkevarekontoen.
  2. Klikk på kontoikonet øverst til høyre, og velg kanalen du vil administrere.
  3. Gå til kontoinnstillingene for kanalen ved å klikke på kanalikonet og deretter på Innstillinger eller innstillingsikonet Settings.
  4. Klikk på Legg til eller fjern administratorer. Du viderekobles da til siden med informasjon om merkevarekontoen.
  5. Klikk på Administrer tillatelser ved siden av «Administratorer».
    • Legg til en eier: Klikk på pilen for rullegardinmenyen under personens navn, og velg Overfør eierskap.
    • Legg til en administrator: Skriv inn e-postadressen for personen du vil legge til som administrator. Klikk på Inviter. Når invitasjonen godtas, får vedkommende tilgang til kanalen fra sin egen Google-konto. Du kan følge samme fremgangsmåte for å endre fra eier til administrator.

Fjern eiere og administratorer

Det er bare eiere som kan fjerne andre eiere eller administratorer fra YouTube-kanalen til en merkevarekonto.

1. Logg på YouTube som eieren av merkevarekontoen.
  2. Klikk på kontoikonet øverst til høyre, og velg kanalen du vil administrere.
  3. Gå til kontoinnstillingene for kanalen ved å klikke på kanalikonet og deretter på Innstillinger eller innstillingsikonet Settings.
  4. Klikk på Legg til eller fjern administratorer. Du viderekobles da til siden med informasjon om merkevarekontoen.
  5. Klikk på Administrer tillatelser ved siden av «Administratorer».
  6. Finn administratoren du vil fjerne, og klikk på X ved siden av navnet. Vedkommende har da ikke lenger tilgang til kanalen fra Google-kontoen sin.