Endre kanaleiere og -administratorer for en merkevarekonto

Det er kanaleierens ansvar å gi tilgang til bare godkjente brukere. Ved å gjøre dette kan du unngå problemer med kanaladministreringen.

Med kanaltillatelser kan du gi andre brukere tilgang til kanalen din via bestemte roller. Hvis du angir roller, kan du velge ønsket tilgangsnivå. Gå over til kanaltillatelser for å forebygge sikkerhetsrisikoer, for eksempel ved deling av passord, og ivareta andre personvernhensyn.

Hvis en YouTube-kanal er tilknyttet en merkevarekonto, kan flere brukere administrere kanalen via Google-kontoene sine. Du trenger ikke et eget brukernavn eller passord for å administrere YouTube-kanaler med en merkevarekonto. Merkevarekontoen kan knyttes til en YouTube-kanal, men ikke til andre Google-tjenester.

Først bør du sjekke om kanalen er knyttet til en merkevarekonto. Hvis den ikke er det, kan du endre kanaleiere og -administratorer ved å følge veiledningen for å gi eller fjerne tilgang til YouTube-kanalen din.

Feilsøk problemer med å legge til roller i merkevarekontoer

Du bør bruke kanaltillatelser for å administrere brukertilgangen til kanalen din.

Hvis du har behov for å bruke roller i en merkevarekonto (anbefales ikke) og ikke får lagt til andre, kan det hende du må velge bort kanaltillatelser og heller velge dem på nytt senere. Hvis du vil bytte tilbake til merkevarekontoen, må du invitere alle på nytt.

Gå til «Vil du velge bort tillatelser i YouTube Studio?» under Innstillinger etterfulgt av Tillatelser i YouTube Studio. Finn ut mer om hvordan du velger bort kanaltillatelser.

Se eller legg til roller i en merkevarekonto

Ikke bruk roller i en merkevarekonto med mindre det er nødvendig. Det er viktig å gi riktig tilgangsnivå til brukerne for å unngå sikkerhetsproblemer. Unngå usikre praksiser, for eksempel deling av passord.

Det er kanaleierens ansvar å kjenne til eierskapsinformasjonen for merkevarekontoen. Vi anbefaler at du sjekker tillatelsene regelmessig for å ivareta kontosikkerheten.

Slik finner du ut hvem som administrerer merkevarekontoen din:

1. Gå til Merkevarekontoer-delen i Google-kontoen din.
  2. Velg kontoen du vil se, under «Dine merkevarekontoer».
  3. Velg Administrer tillatelser. Du ser en liste over brukere som kan administrere kontoen, inkludert eierne.

Slik inviterer du nye personer til merkevarekontoen din:

1. For å invitere nye personer, velg Inviter nye brukere Inviter nye brukere.
  2. Skriv inn e-postadressene deres.
  3. Velg rollene de skal ha, under navnene deres:
    1. Eiere kan utføre flest handlinger, og de kontrollerer hvem som administrerer kontoen. En konto må ha én hovedeier.
    2. Administratorer kan bruke Google-tjenester som støtter merkevarekontoer (for eksempel deling av bilder på Google Foto eller publisering av videoer på YouTube).
    3. Kommunikasjonsledere kan gjøre alt administratorer kan gjøre, bortsett fra å bruke YouTube.
  4. Trykk på Inviter etterfulgt av Ferdig.

De du inviterer, mottar en e-post der de kan godta invitasjonen.

Angi deg selv som hovedeier av merkevarekontoen

Som eier av en merkevarekonto kan du tilordne rollen som hovedeier til deg selv. For å gjøre dette må du ha vært eier i minst 7 dager. Hvis denne betingelsen ikke er oppfylt, får du en feilmelding.

I tillegg til å ha én hovedeier i merkevarekontoen anbefaler vi at du har minst én annen eier tilknyttet merkevarekontoen.

Hvis du ikke får tilordnet en ny hovedeier, må du sjekke at du har valgt bort kanaltillatelser. Administratorer kan ikke endre hovedeierrollen.

1. På en datamaskin går du til Merkevarekontoer-delen i Google-kontoen din.
  2. Velg kontoen du vil administrere, under «Dine merkevarekontoer».
  3. Klikk på Administrer tillatelser.
  4. Finn navnet ditt.
    • Tips: Hvis du ikke finner navnet ditt, må du legges til som eier av en annen kanaleier. Når du har godtatt invitasjonen og ventet 7 dager, prøver du på nytt fra trinn 1.
  5. Ved siden av navnet ditt klikker du på rullegardinpilen etterfulgt av Hovedeier etterfulgt av Overfør.