Kanavan omistajien ja ylläpitäjien vaihtaminen bränditilin avulla

Kanavan omistajan vastuulla on myöntää pääsy vain luotetuille käyttäjille. Näin toimimalla vältyt kanavan ylläpitoon liittyviltä ongelmilta.

Kanavalupien avulla voit myöntää muille käyttäjille pääsyn kanavallesi tiettyjen roolien kautta. Eri roolien avulla voit valita oikean pääsyoikeustason. Ottamalla kanavaluvat käyttöön voit välttää tietoturvariskit, kuten salasanojen jakamisen, ja minimoida muut yksityisyydensuojaan liittyvät ongelmat.

Jos YouTube-kanava on linkitetty bränditiliin, useat eri käyttäjät voivat ylläpitää kanavaa Google-tiliensä kautta. YouTube-kanavien ylläpitoon bränditilin avulla ei tarvita erillistä käyttäjätunnusta tai salasanaa. Bränditilin voi linkittää YouTube-kanavaan mutta ei muihin Googlen palveluihin.

Tarkista ensin, onko kanavasi jo linkitetty bränditiliin. Jos ei, voit vaihtaa kanavan omistajia ja ylläpitäjiä seuraamalla ohjeita, jotka löytyvät tästä artikkelista: YouTube-kanavan pääsyoikeuksien lisääminen ja poistaminen.

Bränditilin roolien lisäysongelmien ratkaiseminen

Kanavalupien avulla voit ylläpitää käyttäjien pääsyoikeuksia kanavalle.

Jos sinun on käytettävä bränditilin rooleja (ei suositella) ja sinulla on ongelmia käyttäjien lisäämisessä, kanavaluvat on ehkä poistettava käytöstä ja otettava uudelleen käyttöön myöhemmin. Jos haluat vaihtaa takaisin bränditilillesi, sinun pitää kutsua käyttäjät uudelleen bränditilille.

Jos haluat luopua kanavalupien käytöstä, valitse YouTube Studion kohdasta Asetukset ja sitten Luvat vaihtoehto "Haluatko lopettaa lupien ylläpitämisen YouTube Studiossa?". Lue lisää kanavalupien käytöstä poistamisesta.

Bränditilin roolien katsominen ja lisääminen

Käytä bränditilin rooleja vain tarvittaessa.Tietoturvaongelmien välttämiseksi on tärkeää antaa käyttäjille sopivat pääsyoikeustasot. Vältä vaarallisia käytäntöjä äläkä esimerkiksi jaa salasanoja.

Kanavan omistajan vastuulla on tietää bränditilin omistajuustiedot. Bränditilin luvat kannattaa tarkistaa säännöllisesti, jotta tili pysyy turvassa.

Näin selvität bränditilin ylläpitäjät:

1. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  2. Valitse Bränditilisi-kohdasta katsottava tili.
  3. Valitse Ylläpidä lupia. Näet henkilöt, jotka voivat ylläpitää tiliä, esimerkiksi omistajat.

Näin voit kutsua uusia henkilöitä bränditilille:

1. Kun haluat lähettää kutsun uusille ihmisille, valitse Kutsu uusia käyttäjiä Kutsu uusia käyttäjiä.
  2. Lisää henkilöiden sähköpostiosoitteet.
  3. Valitse heille roolit nimien alta:
    1. Omistajat voivat tehdä useimpia asioita tilillä, esimerkiksi päättää sen ylläpitäjistä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja.
    2. Ylläpitäjät voivat käyttää bränditilejä tukevia Google-palveluita, esimerkiksi jakaa kuvia Google Kuvissa tai postata videoita YouTubeen.
    3. Viestintäpäälliköt voivat tehdä samoja asioita kuin ylläpitäjät, mutta he eivät voi käyttää YouTubea.
  4. Napauta Kutsu ja sitten Valmis.

Kutsumillesi henkilöille lähetetään sähköpostiviesti, jonka kautta he voivat hyväksyä kutsun.

Itsesi lisääminen bränditilin ensisijaiseksi omistajaksi

Omistajana voit asettaa itsesi bränditilin ensisijaiseksi omistajaksi. Tämä onnistuu, jos olet ollut omistajana vähintään seitsemän päivää. Näet virheilmoituksen, jos ehto ei täyty.

Ensisijaisen omistajan lisäksi bränditilille kannattaa liittää vähintään yksi muu omistaja.

Jos et voi nimetä uutta ensisijaista omistajaa, varmista, että olet poistanut kanavan luvat käytöstä. Ylläpitäjät eivät voi vaihtaa ensisijaisen omistajan roolia.

1. Mene tietokoneella Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  2. Valitse Bränditilisi-kohdasta haluamasi tili.
  3. Valitse Ylläpidä käyttöoikeuksia.
  4. Etsi nimesi.
    • Vinkki: Jos et löydä nimeäsi, toisen kanavan omistajan täytyy lisätä sinut omistajaksi. Kun olet hyväksynyt kutsun ja odottanut seitsemän päivää, aloita uudelleen vaiheesta 1.
  5. Klikkaa nimesi vierestä alanuolta ja sitten Ensisijainen omistaja ja sitten Siirrä.