Kanavan omistajien ja ylläpitäjien vaihtaminen bränditilin avulla

Jos sinulla ei ole bränditiliä ja haluat antaa toisille oikeuden ylläpitää kanavaasi, voit lisätä tai muuttaa pääsyoikeuksia YouTube Studiossa. Katso lisätietoja.

Jos kanava on yhdistetty bränditiliin, useat eri ihmiset voivat ylläpitää sitä Google-tiliensä kautta. YouTube-kanavien ylläpitoon bränditilin avulla ei tarvita erillistä käyttäjänimeä tai salasanaa.

Tilaa TeamYouTube-kanava, niin näet uusimmat uutiset, vinkit ja ohjeet.

Tarkista ensin, onko kanava jo linkitetty bränditiliin. Jos ei, voit vaihtaa kanavan omistajia ja ylläpitäjiä näiden ohjeiden avulla.

Henkilöiden katsominen ja lisääminen

Vain bränditilin omistaja voi antaa muille käyttäjille pääsyn YouTube-kanavalle.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2. Klikkaa tilikuvaketta oikeasta yläkulmasta ja valitse haluamasi kanava.
  3. Mene kanavan tilin asetuksiin klikkaamalla kanavan kuvaketta ja valitsemalla Asetukset tai Settings.
  4. Valitse Lisää tai poista ylläpitäjiä. Sinut ohjataan Bränditilin tiedot ‑sivulle.
  5. Valitse Määritä oikeuksia. Näet henkilöt, jotka voivat ylläpitää tiliä.
  6. Voit kutsua uusia henkilöitä valitsemalla Kutsu uusia käyttäjiä Pyydä käyttäjiä ylläpitäjiksi.
  7. Lisää heidän sähköpostiosoitteensa.
  8. Valitse heille roolit nimien alta:
    • Omistajilla on eniten oikeuksia, ja he päättävät, kuka ylläpitää tiliä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja. Huom. Omistajat voivat tehdä kanavalla mitä tahansa, kuten poistaa kanavan tai muita omistajia sekä nimetä muita käyttäjiä omistajiksi tai ylläpitäjiksi.
    • Ylläpitäjät voivat käyttää bränditilejä tukevia Google-palveluita, esim. jakaa kuvia Google Kuvissa tai postata videoita YouTubeen.
    • Huomaa, että viestintäpäälliköillä ei ole pääsyä YouTube-kanaville. Katso lisätietoja bränditilien rooleista.
  9. Valitse Kutsu ja sitten Valmis.

Roolien muuttaminen ja henkilöiden poistaminen

Vain bränditilin omistaja voi poistaa omistajia tai ylläpitäjiä bränditilin YouTube-kanavalta.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2. Klikkaa tilikuvaketta oikeasta yläkulmasta ja valitse haluamasi kanava.
  3. Mene kanavan tilin asetuksiin klikkaamalla kanavan kuvaketta ja valitsemalla Asetukset tai Settings.
  4. Valitse Lisää tai poista ylläpitäjiä. Sinut ohjataan Bränditilin tiedot ‑sivulle.
  5. Valitse Määritä oikeuksia. Näet henkilöt, jotka voivat ylläpitää tiliä.
  6. Valitse seuraavista:
    • Henkilön roolin muuttaminen: Valitse henkilön nimen vieressä näkyvä nykyinen rooli ja valitse sitten uusi rooli.
    • Henkilön poistaminen: Valitse henkilön nimen vierestä Poista Poista. Vahvista valinta tarvittaessa.
  7. Valitse Valmis.

Voit poistaa itsesi omistajana tai ylläpitäjänä. Jos olet ensisijainen omistaja ja haluat poistua tililtä, sinun on ensin vaihdettava jonkun muun rooliksi ensisijainen omistaja.