Kanavan omistajien ja ylläpitäjien vaihtaminen bränditilin avulla

Jos sinulla on bränditili, voit nyt kanavan lupien avulla lisätä tai poistaa pääsyn YouTube-kanavallesi. Lue lisää.

Jos kanava on yhdistetty bränditilille, useat eri ihmiset voivat ylläpitää sitä Google-tiliensä kautta. YouTube-kanavien ylläpitoon bränditilin avulla ei tarvita erillistä käyttäjänimeä tai salasanaa.

Tilaa TeamYouTube-kanava, niin näet uusimmat uutiset, vinkit ja ohjeet.

Tarkista ensin, onko kanavasi jo linkitetty bränditilille. Jos ei, voit vaihtaa kanavan omistajia ja ylläpitäjiä näiden ohjeiden avulla.

Henkilöiden katsominen ja lisääminen

Vain bränditilin omistaja voi antaa muille käyttäjille pääsyn YouTube-kanavalle.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta tilisi ja sitten Asetukset Settings.
  3. Valitse "Tili" ja sitten Lisää tai poista ylläpitäjiä.
  4. Valitse Määritä oikeuksia.
  5. Lisää salasanasi ja vahvista tili uudelleen. Katso lisätietoja tilin uudelleenvahvistamisesta.
  6. Voit kutsua uusia henkilöitä valitsemalla Kutsu uusia käyttäjiä Pyydä käyttäjiä ylläpitäjiksi.
  7. Lisää heidän sähköpostiosoitteensa.
  8. Valitse heille roolit nimien alta:
    • Omistajilla on eniten oikeuksia, ja he päättävät, kuka ylläpitää tiliä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja. Huom. Omistajat voivat tehdä kanavalla mitä tahansa, kuten poistaa kanavan tai muita omistajia sekä nimetä muita käyttäjiä omistajiksi tai ylläpitäjiksi.
    • Ylläpitäjät voivat käyttää bränditilejä tukevia Google-palveluita, esimerkiksi jakaa kuvia Google Kuvissa tai postata videoita YouTubeen.
    • Huomaa, että viestintäpäälliköillä ei ole pääsyä YouTube-kanaville. Katso lisätietoja bränditilien rooleista.
  9. Valitse Kutsu ja sitten Valmis.

Roolien muuttaminen ja henkilöiden poistaminen

Vain bränditilin omistaja voi poistaa omistajia tai ylläpitäjiä bränditilin YouTube-kanavalta.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2.  Valitse sivun oikeasta yläkulmasta tilisi ja sitten Asetukset Settings.
  3. Valitse "Tili" ja sitten Lisää tai poista ylläpitäjiä.
  4. Valitse Määritä oikeuksia.
  5. Lisää salasanasi ja vahvista tili uudelleen. Katso lisätietoja tilin uudelleenvahvistamisesta.
  6. Näet henkilöt, jotka voivat ylläpitää tiliä.
  7. Valitse seuraavista:
    • Henkilön roolin muuttaminen: Valitse henkilön nimen vieressä näkyvä nykyinen rooli ja valitse sitten uusi rooli.
    • Henkilön poistaminen: Valitse henkilön nimen vierestä Poista Poista. Vahvista valinta tarvittaessa.
  8. Valitse Valmis.

Voit poistaa itsesi omistajana tai ylläpitäjänä. Jos olet ensisijainen omistaja ja haluat poistua tililtä, sinun on ensin vaihdettava jonkun muun rooliksi ensisijainen omistaja.