Kanavan omistajien ja ylläpitäjien vaihtaminen

Jos kanava on yhdistetty bränditiliin, useat eri ihmiset voivat ylläpitää sitä Google-tiliensä kautta. YouTube-kanavien ylläpitoon bränditilin avulla ei tarvita erillistä käyttäjänimeä tai salasanaa.

Tilaa TeamYouTube-kanava, niin näet uusimmat uutiset, vinkit ja ohjeet.

Ennen aloittamista: Jos kanavasi on linkitetty bränditiliin, näkyvissä on vain valinta, jolla voi vaihtaa omistajia ja ylläpitäjiä. Katso miten voit siirtää kanavasi bränditilille tai tarkistaa, onko kanavasi linkitetty bränditiliin

Omistajien ja ylläpitäjien lisääminen

Vain bränditilin omistaja voi antaa muille käyttäjille YouTube-kanavan käyttöoikeuden. Omistaja voi nimetä muita käyttäjiä omistajiksi tai hallinnoijiksi. Kanavalle lisätyt omistajat voivat tehdä kanavalla mitä tahansa toimia, kuten poistaa kanavan tai muita omistajia.

Huomaa, että viestintäpäälliköillä ei ole pääsyä YouTube-kanaville. Lue lisää bränditilien rooleista.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa tilikuvaketta ja valitse kanava, jonka asetuksia haluat määrittää.
  3. Mene kanavan tilin asetuksiin klikkaamalla kanavan kuvaketta ja valitsemalla Asetukset tai Settings.
  4. Valitse Lisää tai poista ylläpitäjiä. Sinut ohjataan Bränditilin tiedot ‑sivulle.
  5. Valitse Ylläpitäjät-kohdan vierestä Määritä oikeuksia.
    • Omistajan lisääminen: Klikkaa henkilön nimen alla näkyvää avattavan valikon nuolta ja valitse Siirrä omistajuus.
    • Ylläpitäjän lisääminen: Anna ylläpitäjäksi lisättävän henkilön sähköpostiosoite. Valitse Kutsu. Kutsun hyväksyttyään kyseinen henkilö voi käyttää kanavaa oman Google-tilinsä kautta. Samalla tavalla voit myös vaihtaa henkilön roolin omistajasta ylläpitäjäksi.

Omistajien ja ylläpitäjien poistaminen

Vain bränditilin omistaja voi poistaa omistajia tai ylläpitäjiä bränditilin YouTube-kanavalta.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2. Klikkaa tilikuvaketta oikeassa yläkulmassa ja valitse haluamasi kanava.
  3. Mene kanavan tilin asetuksiin klikkaamalla kanavan kuvaketta ja valitsemalla Asetukset tai Settings.
  4. Valitse Lisää tai poista ylläpitäjiä. Sinut ohjataan Bränditilin tiedot ‑sivulle.
  5. Valitse Ylläpitäjät-kohdan vierestä Määritä oikeuksia.
  6. Klikkaa poistettavan ylläpitäjän nimen vieressä X-merkkiä. Tämän jälkeen kyseinen henkilö ei enää pääse kanavalle Google-tilinsä kautta.