Een nieuw kanaal maken in Content Manager

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.
Je kunt Studio Content Manager gebruiken om nieuwe kanalen te maken die automatisch worden gekoppeld aan je Content Manager-account. Nadat je een nieuw kanaal hebt gemaakt in je Content Manager, kun je:
  • invloed uitoefenen op de inkomsten die door de video's op het kanaal worden gegenereerd;
  • Content ID-overeenkomsten aanzetten voor video's op dat kanaal,
  • rechten instellen voor individuele kanaaleigenaren.
Opmerking: Aangesloten MCN's zijn niet bevoegd om nieuwe kanalen te maken.

Een kanaal maken

Zo maak je een nieuw kanaal om aan je Content Manager te koppelen:

1. Ga naar YouTube Studio.
  2. Klik links op Instellingen.
  3. Klik op Kanaal en dan Geavanceerde instellingen.
  4. Scroll naar beneden en klik op YouTube-account beheren.
  5. Klik op Kanalen toevoegen of beheren en dan Kanaal maken .
    • Of klik op Nieuw kanaal maken.
  6. Je kunt je kanaalnaam invoeren en een nieuw kanaal maken.

Nadat je het kanaal hebt gemaakt, zie je het op je pagina met kanalen. Je Google-account is de eigenaar van het nieuwe kanaal. Je kunt ook eigenaars en beheerders toevoegen of het kanaal verplaatsen naar een ander account.

Inkomsten genereren met je nieuwe kanaal

Als je inkomsten wilt genereren met je nieuwe kanaal, moet het voldoen aan de deelnamevereisten voor het YouTube-partnerprogramma. YouTube beoordeelt je kanaal automatisch zodra de drempel voor de kijktijd en het aantal abonnees wordt overschreden. De beoordeling wordt meestal binnen een maand na het bereiken van de drempelwaarde afgerond.

Zodra je kanaal is beoordeeld, krijg je een e-mailmelding.