Afspeellijsten in je bibliotheek opslaan

Het is heel eenvoudig om content aan je bibliotheek toe te voegen. Dat geldt voor afspeellijsten die je zelf hebt gemaakt, afspeellijsten die andere creators hebben gemaakt en video's die je hebt toegevoegd aan de afspeellijst Later bekijken. Door een afspeellijst aan je bibliotheek toe te voegen, kun je deze later snel terugvinden en bekijken.

Een afspeellijst waarvan je eigenaar bent, kun je als openbare afspeellijst aan je bibliotheek toevoegen zodat je kijkers deze aan hun eigen bibliotheek kunnen toevoegen. Update je privacyinstellingen om een afspeellijst te verbergen. Verborgen afspeellijsten die je op je kanaal hebt opgeslagen, zijn voor jou wel zichtbaar, maar niet voor andere kijkers.

Volg de onderstaande instructies voor de YouTube-app of mobiele site.

YouTube-app

Een afspeellijst aan de bibliotheek toevoegen

Vanaf een kanaalpagina

1. Tik op het tabblad AFSPEELLIJSTEN om de afspeellijsten van dat kanaal weer te geven.
  2. Tik op Menu  naast de gegevens van de afspeellijst.
  3. Selecteer Opslaan.

Tijdens het bekijken van een video

Als je een video bekijkt die deel uitmaakt van een afspeellijst, wordt de naam van die afspeellijst onder de videospeler weergegeven.

1. Tik op het dropdownmenu  en Toevoegen  om de afspeellijst toe te voegen aan de bibliotheek.
  2. Je ziet een vinkje  wanneer de afspeellijst is opgeslagen in je account.

Tik op het vinkje om de afspeellijst te verwijderen.

Afspeellijsten bekijken die je hebt toegevoegd aan je bibliotheek

Ga naar het tabblad Bibliotheek  om de afspeellijsten te bekijken die je hebt opgeslagen en gemaakt.

Als de bovenstaande instructies je niet naar de juiste plek leiden, heb je waarschijnlijk nog niet de nieuwe versie van deze functie ontvangen. Deze wordt langzaam uitgerold naar alle gebruikers. Volg de onderstaande instructies.

Afspeellijsten die je hebt gemaakt en aan je bibliotheek hebt toegevoegd, kun je bekijken door in de YouTube-app op het tabblad Account  te tikken.

Mobiele site

Een afspeellijst aan de bibliotheek toevoegen

Tijdens het bekijken van een video

Als je een video bekijkt die deel uitmaakt van een afspeellijst, wordt de naam van die afspeellijst onder de videospeler weergegeven.

1. Tik op het dropdownmenu  en Toevoegen  om de afspeellijst toe te voegen aan de bibliotheek.
  2. Je ziet een vinkje  wanneer de afspeellijst is opgeslagen in je account.

Tik op het vinkje om de afspeellijst te verwijderen.

Afspeellijsten bekijken die je hebt toegevoegd aan je bibliotheek

Afspeellijsten die je hebt gemaakt en aan je bibliotheek hebt toegevoegd, kun je bekijken door in de YouTube-app op het tabblad Account te tikken.