Playlists in je bibliotheek opslaan

Je kunt playlists die je zelf hebt gemaakt, playlists die andere creators hebben gemaakt en video's in je playlist Later bekijken aan je bibliotheek toevoegen. Door een playlist aan je bibliotheek toe te voegen, kun je deze later snel terugvinden en bekijken.

Een playlist waarvan je eigenaar bent, kun je als openbare playlist aan je bibliotheek toevoegen zodat je kijkers deze aan hun eigen bibliotheek kunnen toevoegen. Update je privacyinstellingen om een playlist te verbergen. Zo zijn de op je kanaal opgeslagen playlists nog wel zichtbaar voor jou, maar niet voor andere kijkers.

Volg de instructies hieronder voor de app of mobiele site van YouTube.

YouTube-app

Een playlist aan je bibliotheek toevoegen

Vanaf een kanaalpagina

1. Tik op het tabblad PLAYLISTS om de playlists van dat kanaal te bekijken.
  2. Tik op Meer naast de gegevens van de playlist.
  3. Tik op Opslaan in bibliotheek.

Terwijl je een video bekijkt

Als je een video bekijkt die bij een playlist hoort, zie je de naam van de playlist onder de videospeler.

1. Tik op het dropdownmenu  en op Toevoegen  om de playlist aan je bibliotheek toe te voegen.
  2. Je ziet een vinkje  als de playlist in je account is opgeslagen.

Tik op het vinkje  om de playlist te verwijderen.

Aan je bibliotheek toegevoegde playlists bekijken

Ga naar het tabblad Bibliotheek om je opgeslagen en zelfgemaakte playlists te bekijken.

Als de bovenstaande instructies je niet naar de juiste plek leiden, heb je waarschijnlijk nog niet de nieuwe versie van deze functie ontvangen. Deze wordt langzaam uitgerold naar alle gebruikers. Volg de onderstaande instructies.

Playlists die je hebt gemaakt of aan je bibliotheek hebt toegevoegd, kun je bekijken door in de YouTube-app op het tabblad Account  te tikken.

Mobiele site

Een playlist aan je bibliotheek toevoegen

Terwijl je een video bekijkt

Als je een video bekijkt die bij een playlist hoort, zie je de naam van de playlist onder de videospeler.

1. Tik op het dropdownmenu  en op Toevoegen  om de playlist aan je bibliotheek toe te voegen.
  2. Je ziet een vinkje  als de playlist in je account is opgeslagen.

Tik op het vinkje om de playlist te verwijderen.

Playlists bekijken die je aan je bibliotheek hebt toegevoegd

Je kunt de playlists die je hebt gemaakt en aan je bibliotheek hebt toegevoegd, bekijken door op de YouTube-site voor mobiel op het tabblad Account   te tikken.