Skapa och hantera roller

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

När du bjuder in en användare till Innehållshanteraren tilldelar du personen en roll. En roll anger vilka behörigheter användaren har när hen använder ditt innehållshanteringskonto. Rollen avgör vilka funktioner som är tillgängliga och vilka begränsningar som gäller.

Administratörsrollen har åtkomst till alla funktioner i Innehållshanteraren. Om du vill ge användarna mer anpassad åtkomst kan du skapa anpassade roller och redigera dem efter behov.

Skapa anpassade roller

Så här skapar du en anpassad roll:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Hantera roller.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn följt av Skapa ny.
  6. Ange ett namn på rollen under Namn på rollen.
    • Välj ett namn som gör det enkelt att identifiera rollen och skilja den från andra roller.
    • Maxlängden är 100 tecken.
  7. Markera kryssrutorna bredvid de funktioner och begränsningar du vill tilldela rollen.
    • Om du vill veta mer om varje behörighet håller du muspekaren över frågetecknen .
  8. Klicka på Klar.
  9. När du kommit tillbaka till sidan Behörigheter klickar du på Spara för att spara den nya rollen.

Den nya rollen kan nu tilldelas användare i Innehållshanteraren.

Redigera befintliga roller

När en roll har skapats kan du redigera rollens namn eller ändra rollens tilldelade funktioner och begränsningar. Tänk på att när du redigerar en roll tillämpas dina ändringar i behörigheterna för alla användare som har tilldelats rollen.

Ändra en befintlig roll:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Hantera roller.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn och välj rollen du vill redigera.
  6. Gör ändringarna. Du kan ändra rollens namn och anpassa dess tilldelade funktioner och begränsningar.
  7. Klicka på Klar.
  8. När du kommit tillbaka till sidan Behörigheter klickar du på Spara för att spara ändringarna.

Dina ändringar tillämpas i behörigheterna för alla användare som har tilldelats rollen.

Ändra en användares roll

Så här ändrar du en användares tilldelade roll:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Leta reda på användaren du vill uppdatera.
    • Du kan begränsa listan genom att klicka på Välj filter följt av Sökord och ange ett namn eller en e-postadress.
  5. Klicka på namnet på den tilldelade rollen.
  6. Välj den nya rollen du vill tilldela användaren.
  7. Spara ändringarna genom att klicka på SPARA.
Hitta användare som har tilldelats en roll

Så här visar du en lista med alla användare i Innehållshanteraren som har tilldelats en roll:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Välj filter följt av Roller. En lista över alla roller du har skapat i Innehållshanteraren visas.
  5. Markera rutan bredvid den roll du vill filtrera efter. Du kan även börja skriva in namnet på en roll för att begränsa listan.
Radera roller

Om en roll inte har tilldelats någon användare kan du radera den. Tänk på att roller med aktiva användare inte kan raderas.

Radera en roll:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Välj Hantera roller.
  5. Leta upp den roll du vill radera.
  6. Klicka på Radera roll.
  7. När du kommit tillbaka till sidan Behörigheter klickar du på Spara för att spara ändringarna.

Ett meddelande visas längst ned på sidan som bekräftar att rollen har raderats.

Läs mer om hur du hanterar användare.