Roolien luominen ja ylläpitäminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria. Pyydä pääsyä YouTube-kumppanuuspäälliköltä.

Kun kutsut käyttäjän Content Manageriin, hänelle valitaan rooli. Rooli määrittää, millaiset luvat käyttäjällä on Content Manager ‐tilillä (eli mitkä ominaisuudet ovat käytettävissä ja mitä rajoituksia sovelletaan).

Järjestelmänvalvojan roolissa käyttäjällä on pääsy kaikkiin Content Managerin ominaisuuksiin. Pääsyoikeuksia voi yksilöidä luomalla omia rooleja ja muokkaamalla niitä.

Omien roolien luominen

Oman roolin luominen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse HALLINNOI ROOLEJA.
  5. Klikkaa avattavaa valikkoa ja sitten Luo uusi.
  6. Lisää roolille nimi kohtaan Roolin nimi.
    • Valitse helposti tunnistettava nimi, joka erottaa roolin muista.
    • Enimmäispituus on 100 merkkiä
  7. Valitse roolille määritettävien ominaisuuksien ja rajoitusten valintaruudut.
    • Näet lisätietoja luvista viemällä hiiren kysymysmerkkien päälle .
  8. Klikkaa VALMIS.
  9. Palattuasi Luvat-sivulle tallenna uusi rooli klikkaamalla TALLENNA.

Tämän jälkeen roolin voi valita Content Managerin käyttäjille.

Roolien muokkaaminen

Kun rooli on luotu, voit muokata sen nimeä tai sille määritettyjä ominaisuuksia ja rajoituksia. Muista, että roolin muokkaaminen vaikuttaa kaikkien kyseisen roolin saaneiden käyttäjien lupiin.

Roolin muokkaaminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse HALLINNOI ROOLEJA.
  5. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse muokattava rooli.
  6. Tee tarvittavat muutokset. Voit muuttaa roolin nimeä sekä muokata roolin ominaisuuksia ja rajoituksia.
  7. Klikkaa VALMIS.
  8. Palattuasi Luvat-sivulle tallenna muutokset klikkaamalla TALLENNA.

Tekemäsi muutokset vaikuttavat nyt kaikkien rooliin valittujen käyttäjien lupiin.

Käyttäjän roolin muokkaaminen

Käyttäjän nykyisen roolin muokkaaminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Luvat.
  4. Etsi käyttäjä, jonka roolin haluat päivittää.
    • Rajaa listaa klikkaamalla Valitse suodatin  ja sitten Avainsana. Lisää käyttäjän nimi tai sähköpostiosoite.
  5. Klikkaa käyttäjän nykyisen roolin nimeä.
  6. Valitse uusi rooli.
  7. Tallenna muutokset valitsemalla TALLENNA.
Roolin saaneiden käyttäjien etsiminen

Näet tietyn roolin saaneet Content Manager ‑käyttäjät seuraavasti:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Luvat.
  4. Klikkaa Valitse suodatin  ja sitten Roolit. Näet listan kaikista Content Manageriin luomistasi rooleista.
  5. Valitse haettavan roolin vieressä oleva ruutu. Voit tarkentaa listaa kirjoittamalla haettavan roolin ensimmäiset kirjaimet.
Roolien poistaminen

Jos roolia ei ole valittu yhdellekään käyttäjälle, voit poistaa sen. Huomaa, että sellaisia rooleja ei voi poistaa, joilla on aktiivisia käyttäjiä.

Roolin poistaminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse HALLINNOI ROOLEJA.
  5. Etsi poistettava rooli.
  6. Klikkaa POISTA ROOLI.
  7. Palattuasi Luvat-sivulle tallenna muutokset klikkaamalla TALLENNA.

Sivun alareunassa näkyy vahvistusviesti roolin poistamisesta.