Gegevens ophalen voor YouTube Analytics-groepen

Een YouTube Analytics-groep is een aanpasbare verzameling van maximaal tweehonderd kanalen, video's, afspeellijsten of items. Je kunt vergelijkbare stukken content groeperen en de bijbehorende gegevens op één plek bekijken.

Opmerking: De bètaversie van YouTube Studio ondersteunt momenteel alleen videogroepen.

Groepsprestaties bekijken

1. Selecteer in de bètaversie van YouTube Studio Analytics in het menu aan de linkerkant.
  2. Klik om een klikbare kaart of een klikbaar diagram uit te vouwen.
  3. Selecteer linksboven de pijl-omlaag naast de naam van je kanaal.
  4. Selecteer het tabblad Groepen en kies een groep.

Je kunt het tabblad Groepen ook gebruiken om bestaande groepen te bewerken of te verwijderen . Download gegevens voor een groep via de downloadpijl .

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Open het tabblad Analytics van Creator Studio.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek het dropdownmenu Groepen.
  3. Selecteer Browsen door alle groepen.
  4. Selecteer een groep.

Je kunt de pop-up Browsen door alle groepen ook gebruiken om bestaande groepen te kopiëren , te bewerken of te verwijderen . Multi-Channel Networks kunnen de tabbladen 'Mijn groepen' en 'Alle groepen' gebruiken om groepen te bekijken die door de huidige gebruiker of door alle gebruikers zijn gemaakt.

Groepen vergelijken

Je kunt groepen vergelijken in de klassieke versie van Creator Studio. Je kunt de prestaties van twee groepen vergelijken door Vergelijking... te selecteren in de rechterbovenhoek van de pagina. Niet alle rapporten kunnen worden vergeleken.

Groepen maken

1. Selecteer in de bètaversie van YouTube Studio Analytics in het menu aan de linkerkant.
  2. Klik om een klikbare kaart of een klikbaar diagram uit te vouwen.
  3. Selecteer linksboven de pijl-omlaag naast de naam van je kanaal.
  4. Selecteer Groepen en dan Nieuwe groep maken
  5. Voer een naam in voor je groep, selecteer video's en klik op Opslaan

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Open YouTube Analytics.
  2. Selecteer het type groep dat je wilt maken in het dropdownmenu Groepen rechtsboven.
  3. Voer een naam in voor de groep.
  4. Selecteer kanalen, video's, afspeellijsten of items, afhankelijk van het groepstype. Je kunt zoeken op naam of ID.

Zoeken naar content op ID

Je video-ID's zoeken

De video-ID maakt deel uit van de URL van de weergavepagina en is een unieke ID voor de video, bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=VIDEOID

Je vindt de video-ID als volgt:

Je afspeellijst-ID's zoeken

De afspeellijst-ID maakt deel uit van de URL van de afspeellijstpagina en is een unieke ID voor de afspeellijst, bijvoorbeeld https://www.youtube.com/playlist?list=AFSPEELLIJSTID

Je vindt de afspeellijst-ID als volgt:

Je item-ID's zoeken

Item-ID's zijn unieke, automatisch gegenereerde ID's voor je items.

Je kunt je item-ID's als volgt vinden:

• Download een rapport op basis van items uit YouTube Analytics.
  • Bekijk het itemrapport in je YouTube-contenteigenaaraccount.
  • Exporteer je items uit het gedeelte Content ID > Items in je YouTube-contentmanager.

Je kanaal-ID's zoeken

Kanaal-ID's zijn uniek voor elk kanaal, maar zijn niet altijd zichtbaar in de URL van een kanaal.

Je kunt je kanaal-ID's als volgt vinden:

• Exporteer een lijst met je kanalen vanaf de pagina 'Overzicht van kanalen'.
  • Selecteer de optie 'Alle door partners geüploade content' in het menu van YouTube Analytics om al je kanalen weer te geven. Download vervolgens een rapport dat kanaalgegevens bevat.
  • Zoek naar kanaal-ID's in de prestatierapporten in je YouTube-contentmanager.

Groepstypen en zichtbaarheid

Kanaaleigenaren kunnen videogroepen en afspeellijstgroepen maken. Iedereen met toegang tot het YouTube-account kan groepen bekijken en bewerken.

Multi-Channel Networks kunnen ook kanaal- en itemgroepen maken. Groepen die je maakt, zijn zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot het YouTube- of CMS-account, maar alleen jij kunt de groepen bewerken.