Våra team har just nu höga supportvolymer. Det kan dröja längre än vanligt att få svar på frågor från e-post, chatt och @TeamYouTube på Twitter.

Resurslistan

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

<ResourceList> innehåller information om de primära resurser (ljudinspelningar eller videor) och sekundära resurser (tillhörande omslagsbilder) som publiceringen består av. I ett ljudalbum med tio spår är resursreferenserna A1 till A10 ljudinspelningarna, och A11 är omslagsbilden. YouTube använder omslagsbilden som ett viktigt visuellt element i de genererade omslagsbilderna för albumets inspelningar. Flöden med Single Resource Release (publicering med enskild resurs) bör inte innehålla omslagsbilder, i enlighet med DDEX-profilen.

YouTube har inte stöd för metadata per område i <ResourceList>. Om det finns flera metadataversioner för ett spår i meddelandet använder YouTube den version som visas först i meddelandet.

YouTubes upphovsrättselement

Expandera avsnittet nedan så ser du en översikt över YouTubes upphovsrättselement. I motsvarande avsnitt på den här sidan finns mer information och exempel.

YouTubes upphovsrättselement

Följande element är en del av YouTubes upphovsrättsnamnrymd:

Ljudinspelningar

<SoundRecordingId>
      [...]
      <!--- Anger anpassat id för ljudinspelningstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_CUSTOM_ID">sound_recording_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Identifierar ljudinspelningstillgången som ska uppdateras via tillgångs-id -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_ID">A222222222222222</ProprietaryId>

<!--- Lägger till en tillgångsetikett i ljudinspelningstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL">sr_asset_label</ProprietaryId>
      [...]
</SoundRecordingId>

Omslagsbilder

<SoundRecordingId>
      [...]
      <!--- Anger anpassat id för bildspårstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_CUSTOM_ID">art_track_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Lägger till en tillgångsetikett i bildspårstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_ASSET_LABEL">at_asset_label</ProprietaryId>
      [...]
</SoundRecordingId>

Musikvideor

<VideoId>
      [...]
      <!--- Anger anpassat id för musikvideotillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_CUSTOM_ID">music_video_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Identifierar musikvideotillgången som ska uppdateras via tillgångs-id -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_ID">A333333333333333</ProprietaryId>

<!--- Lägger till en tillgångsetikett i musikvideotillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL">mv_asset_label1</ProprietaryId>

<!--- Uppdaterar en specifik musikvideotillgång -->
      <ProprietaryId  Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>

<!-- Anger kanalen som videon laddas upp på  -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
      [...]
</VideoId>

Webbvideor

<VideoId>
      [...]
      <!--- Anger anpassat id för webbvideotillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_CUSTOM_ID">web_video_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Identifierar webbtillgången som ska uppdateras via tillgångs-id -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:Web_ASSET_ID">A222222222222222
      </ProprietaryId>

<!--- Lägger till en tillgångsetikett i webbvideotillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL">web_asset_label1</ProprietaryId>

<!--- Uppdaterar en specifik webbvideotillgång -->
      <ProprietaryId  Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>

<!-- Anger kanalen som videon laddas upp på  -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
      [...]
</VideoId>

Spellistor

<CollectionId>
      [...]
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:PLAYLIST_ID">PLONRDPtQh-FLMXFMM-
      SJHySwjpidVXmzw</ProprietaryId>
      [...]
</CollectionId>

Ljudinspelningsresurser

Ljudinspelnings-id

YouTube kräver att varje <SoundRecording>-element har en giltig ISRC-kod. Om du också spårar inspelningar med en patentskyddad id-kod kan du inkludera elementet <ProprietaryId> på samma nivå som elementet <ISRC> inuti <SoundRecordingId>. Formatet på elementet <ProprietaryId> är:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="DPID:your_DPid">custom_id_1234</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Både DDEX-parts-id (namnrymd) och patenterat id för spåret är obligatoriska. YouTube lagrar det patenterade id-värdet i fältet custom_id i ljudinspelningstillgången (för Content ID-publiceringar) och i bildspårstillgången (för YouTube Premium-publiceringar). XML-koden ovan resulterar i en tillgång med ISRC USRE10400888 och custom_id-värdet custom_id_1234.

Du kan lägga till olika värden för custom_id i ljudinspelnings- och bildspårstillgången genom att använda de tillägnade namnrymderna ”YOUTUBE: SR_CUSTOM_ID” och ”YOUTUBE: AT_CUSTOM_ID”:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <!--- Anger anpassat id för ljudinspelningstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_CUSTOM_ID">sound_recording_id_1234</ProprietaryId>
      <!--- Anger anpassat id för bildspårstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_CUSTOM_ID">art_track_id_1234</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Om du skickar en uppdatering till en befintlig ljudinspelningstillgång kan du identifiera tillgången med tillgångs-id:t med hjälp av den dedikerade namnrymden ”YOUTUBE:SR_ASSET_ID”:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <!--- Identifierar ljudinspelningstillgången som ska uppdateras via tillgångs-id -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_ID">A111111111111111</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Om du vill lägga till tillgångsetiketter i ljudinspelnings- och bildspårstillgången kan du använda de tillägnade namnrymderna ”YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL” och ”YOUTUBE:AT_ASSET_LABEL”:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <!--- Lägger till två tillgångsetiketter i ljudinspelningstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL">sr_asset_label1</ProprietaryId>
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL">sr_asset_label2</ProprietaryId>
      <!--- Lägger till en tillgångsetikett i bildspårstillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_ASSET_LABEL">at_asset_label</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Ljudinspelningens metadata

Riktlinjer om hur du fyller i ljudinspelningens metadata finns i stilguiden för musikmetadata från Music Business Association. Metadatan från taggen <SoundRecording> används för följande:

• Content ID-publiceringar: metadata som lagras i ljudinspelningstillgången.
  • YouTube Premium-publiceringar: skapade bildspår och metadata som lagras i bildspårstillgången.

Äganderätt för ljudinspelningar

Äganderätt för ljudinspelningar hämtas med taggen <RightsController> under elementet <SoundRecording>. Enligt DDEX-standarden anger taggen <RightsController> var du äger ensamrätt för inspelningen. Detta skiljer sig från de Transaktioner som finns, men du bör endast tillhandahålla Content ID-transaktioner för områden där du äger exklusiva rättigheter.
Om du vill lägga till äganderätt för en ljudinspelningstillgång måste du skicka antingen ett flöde med Single Resource Release (release med enskild resurs) eller ett ljudalbumflöde med YouTube_ContentID som MessageRecipient.

Äganderätt för ljudinspelningar tillämpas med taggen <RightsController> under elementet <SoundRecording>. <PartyId> måste matcha det för taggen <MessageSender> (eller taggen <SentOnBehalfOf> om den finns).

XML-exemplet nedan anger att bolaget ABC äger ljudinspelningen i Sydafrika:

<ResourceList>
    <SoundRecording>
        [...]
        <ResourceReference>A1</ResourceReference>
        [...]
        <SoundRecordingDetailsByTerritory>
            <!--Anger i vilka regioner äganderätten ska
            tillämpas. -->
            <TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>
            [...]
            <!-- Det här avsnittet anger äganderätten för ljudinspelningen. -->
            <RightsController>
                <PartyName>
                    <FullName>Bolaget ABC</FullName>
                </PartyName>
                ​<PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
                <RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>
                <RightSharePercentage>100,00</RightSharePercentage>
            </RightsController>
        [...]
        </SoundRecordingDetailsByTerritory>
    [...]
    </SoundRecording>
</ResourceList>

Äganderätt för bildspår

Omslagsbilder skapas utifrån licensierade (icke-exklusiva) streamingrättigheter. Därför används aldrig bildspårstillgångar för Content ID, och äganderätten i bildspårstillgången härleds från Transaktionen. Elementet <RightsController> ignoreras i flöden som endast skapar omslagsbilder.

Musikvideoresurser

Videotyp

Typen av video kan anges med <VideoType>. De tillåtna musikvideotyperna är:

• LongFormMusicalWorkVideo
  • ShortFormMusicalWorkVideo

Musikvideo-id

YouTube kräver att varje <Video>-element för musikvideo har en giltig ISRC-kod. ISRC-koden måste skilja sig från den som används för ljudinspelningen enligt riktlinjer från IFPI. Om du också spårar videoresurser med en patentskyddad id-kod kan du inkludera elementet <ProprietaryId> på samma nivå som elementet <ISRC> inuti <VideoId>. Formatet på elementet <ProprietaryId> är:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="DPID:your_DPid">custom_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

YouTube lagrar det patenterade id-värdet i fältet custom_id i musikvideotillgången (för Content ID-publiceringar). XML-koden ovan resulterar i en musikvideotillgång med ISRC USRE10400889 och custom_id-värdet custom_id_1234.

Om du vill lägga till ett custom_id-värde i musikvideotillgången kan du använda den dedikerade namnrymden ”YOUTUBE:MV_CUSTOM_ID”:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <!--- Anger anpassat id för musikvideotillgången -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_CUSTOM_ID">music_video_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du skickar en uppdatering till en befintlig musikvideotillgång kan du identifiera tillgången med tillgångs-id:t med hjälp av den dedikerade namnrymden ”YOUTUBE:MV_ASSET_ID”:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <!--- Identifierar musikvideotillgången som ska uppdateras via tillgångs-id -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_ID">A222222222222222</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du vill lägga till tillgångsetiketter i musikvideotillgången kan du använda den tillägnade namnrymden ”YOUTUBE: MV_ASSET_LABEL”:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <!--- Lägger till två tillgångsetiketter i musikvideotillgången →
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL">mv_asset_label1</ProprietaryId>
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL">mv_asset_label2</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du vill ange en kanal som videon ska laddas upp på kan du använda den tillägnade namnrymden ”YOUTUBE: CHANNEL_ID”:

<VideoId>
     <ISRC>USRE10400889</ISRC>
     <!-- Anger kanalen som videon laddas upp på  -->
     <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
</VideoId>

Om ingen kanal anges i flödet laddas videon upp i standardkanalen på uppladdarens konto.

Om du vill uppdatera en video som har laddats upp tidigare kan du använda den tillägnade namnrymden "YOUTUBE:VIDEO_ID":

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du vill ladda upp en musikvideo som olistad kan du använda den tillägnade namnrymden "YOUTUBE:IS_DISCOVERABLE":

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:IS_DISCOVERABLE">falskt</ProprietaryId>
</VideoId>

Metadata i musikvideor

Riktlinjer om hur du fyller i metadata i DDEX finns i stilguiden för musikmetadata från Music Business Association. Följande element i taggen <Video> används för att fylla videor med metadata på YouTube:

Video: Titel <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Title TitleType="DisplayTitle">
        <TitleText>A little bit of Foo</TitleText>
    </Title>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Video: Taggar/nyckelord <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Keywords>Keyword1</Keywords>
    <Keywords>Keyword2</Keywords>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Tillgång: Låt <Video>
   [...]
    <ReferenceTitle>
        <TitleText>A little bit of Foo</TitleText>
    </ReferenceTitle>
   [...]
</Video>

Tillgång: Etikettnamn <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <LabelName>Test Label</LabelName>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Tillgång: Artister

<VideoDetailsByTerritory>
    [...]
   <DisplayArtist SequenceNumber="1">
        <PartyName>
            <FullName>Jonny and the Føøbars</FullName>
        </PartyName>
        <ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>
    </DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="2">
        <PartyName>
            <FullName>Some Other Artist</FullName>
        </PartyName>
        <ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>
    </DisplayArtist>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Tillgång: Genre <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Genre>
        <GenreText>Hiphop</GenreText>
    </Genre>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Videobeskrivningen fylls i utifrån <Release>, inte <Video>. Mer information finns i avsnittet om releaselistan.

Äganderätt till musikvideo

Äganderätten till musikvideotillgångar erhålls via taggen <RightsController> under elementet <Video>. Enligt DDEX-standarden anger taggen <RightsController> var du äger ensamrätt för videon. Detta skiljer sig från de Transaktioner som finns, men du bör endast tillhandahålla Content ID-transaktioner för områden där du äger exklusiva rättigheter.

Äganderätten till musikvideotillgångar anges med taggen <RightsController> under elementet <Video>. <PartyId> måste matcha det för taggen <MessageSender> (eller taggen <SentOnBehalfOf> om den finns).

XML-exemplet nedan anger att bolaget ABC äger musikvideotillgången i Sydafrika:

<ResourceList>
    <Video>
        [...]
        <ResourceReference>A1</ResourceReference>
        [...]
        <VideoDetailsByTerritory>
            <!--Anger i vilka regioner äganderätten ska tillämpas. -->
            <TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>
            [...]
            <!-- Det här avsnittet anger äganderätten för musikvideotillgången. -->
            <RightsController>
                <PartyName>
                    <FullName>Bolaget ABC</FullName>
                </PartyName>
                <PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
                <RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>
                <RightSharePercentage>100,00</RightSharePercentage>
            </RightsController>
        [...]
        </VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    </Video>
</ResourceList>

Webbvideoresurser

Videotyp

Typen av video kan anges med <VideoType>. De tillåtna webbvideotyperna är:

• LongFormNonMusicalWorkVideo
  • ShortFormNonMusicalWorkVideo

Webbvideo-id

Om du spårar videoresurser med en patentskyddad id-kod kan du inkludera elementet <ProprietaryId> på samma nivå som elementet <ISRC> inuti <VideoId>. Formatet på elementet <ProprietaryId> är:

<VideoId>
      <ProprietaryId Namespace="DPID:your_DPid">custom_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

YouTube lagrar det patenterade id-värdet i fältet custom_id i webbvideotillgången (för Content ID-publiceringar). XML-koden ovan resulterar i en webbtillgång med custom_id-värdet custom_id_1234.

Om du vill lägga till ett custom_id-värde i webbtillgången kan du använda den dedikerade namnrymden ”YOUTUBE:WEB_CUSTOM_ID”:

<VideoId>
      <!--- Anger anpassat id för webbtillgången -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:WEB_CUSTOM_ID">web_video_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du skickar en uppdatering till en befintlig webbtillgång kan du identifiera tillgången med tillgångs-id:t med hjälp av den dedikerade namnrymden "YOUTUBE:WEB_ASSET_ID":

<VideoId>
      <!--- Identifierar webbtillgången som ska uppdateras via tillgångs-id -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:Web_ASSET_ID">A222222222222222</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du vill lägga till tillgångsetiketter i webbtillgången kan du använda den dedikerade namnrymden "YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL":

<VideoId>
      <!--- Lägger till två tillgångsetiketter i webbtillgången →
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL">web_asset_label1</ProprietaryId>
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL">web_asset_label2</ProprietaryId>
</VideoId>

Om du vill ange en kanal som videon ska laddas upp på kan du använda den tillägnade namnrymden "YOUTUBE:CHANNEL_ID":

<VideoId>
     <!-- Anger kanalen som videon laddas upp på  -->
     <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
</VideoId>

Om ingen kanal anges i flödet laddas videon upp i standardkanalen på uppladdarens konto.

Om du vill uppdatera en video som har laddats upp tidigare kan du använda den tillägnade namnrymden "YOUTUBE:VIDEO_ID":

<VideoId>
      <ProprietaryId  Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>
</VideoId>

Metadata i webbvideor

Följande element i taggen <Video> används för att fylla videor med metadata på YouTube:

Video: Titel <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Title TitleType="DisplayTitle">
        <TitleText>A little bit of Foo</TitleText>
    </Title>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Video: Taggar/nyckelord <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Keywords>Keyword1</Keywords>
    <Keywords>Keyword2</Keywords>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Videobeskrivningen fylls i utifrån <Release>, inte <Video>. Mer information finns i avsnittet om releaselistan.

Äganderätt till webbvideo

Äganderätten till webbtillgångar erhålls via taggen <RightsController> under elementet <Video>. Enligt DDEX-standarden anger taggen <RightsController> var du äger ensamrätt för videon. Detta skiljer sig från de Transaktioner som finns, men du bör endast tillhandahålla Content ID-transaktioner för områden där du äger exklusiva rättigheter.

Äganderätten till webbtillgångar erhålls via taggen <RightsController> under elementet <Video>. <PartyId> måste matcha det för taggen <MessageSender> (eller taggen <SentOnBehalfOf> om den finns).

XML-exemplet nedan anger att bolaget ABC äger webbtillgången i Sydafrika:

<ResourceList>
    <Video>
        [...]
        <ResourceReference>A1</ResourceReference>
        [...]
        <VideoDetailsByTerritory>
            <!--Anger i vilka regioner äganderätten ska tillämpas. -->
            <TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>
            [...]
            <!-- Det här avsnittet anger äganderätten för webbtillgången. -->
            <RightsController>
                <PartyName>
                    <FullName>Bolaget ABC</FullName>
                </PartyName>
                <PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
                <RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>
                <RightSharePercentage>100,00</RightSharePercentage>
            </RightsController>
        [...]
        </VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    </Video>
</ResourceList>

Ställa in målgrupp för din video

Ställa in målgrupp för din video

Oavsett var du befinner dig är du lagligen skyldig att efterleva Children’s Online Privacy Protection Act och/eller andra lagar. Du är skyldig att informera oss om att dina videor är anpassade för barn om du skapar sådant innehåll.

Ställ in videon som avsedd för barn eller inte

Om du vill ladda upp en video som inte är ett bildspår (t.ex. en musikvideo eller webbvideo) som avsedd för barn eller inte avsedd för barn använder du elementet <AvRating> med antingen MadeForKids eller NotMadeForKids i följande format:

<VideoDetailsByTerritory>
    <TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>
    [...]
        <AvRating>
            <RatingText>MadeForKids</RatingText>
            <RatingAgency Namespace="YOUTUBE">UserDefined</RatingAgency>
        </AvRating>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Fältet är antingen valfritt eller obligatoriskt beroende på vilken standardinställning du har valt för kanalen som videon ska laddas upp till.

Valfri anpassat för barn-flagga

Anpassat för barn-flaggan är valfri om standardinställningen för kanalen som du laddar upp videon till är någon av följande:
  • Ja, ange kanalen som avsedd för barn. Jag laddar alltid upp innehåll som är avsedd för barn.
  • Nej, ange kanalen som inte avsedd för barn. Jag laddar aldrig upp innehåll som är avsett för barn.
Not: Genç kitleleri hedeflediği açıkça belli olan videoları tespit edebilmek için makine öğreniminden de yararlanacağız. İçeriklerini doğru şekilde ayarlayacakları konusunda İçerik Üreticilere güveniyoruz ancak hata veya kötüye kullanım durumunda kitle ayarı seçiminizi geçersiz kılabiliriz. Bununla birlikte, içeriği ayarlama görevini sistemlerimize bırakmayın. Sistemlerimiz, FTC veya diğer yetkililerin "çocuklara özel" olarak sınıflandırdığı içeriği tespit edemeyebilir. İçeriğinizin çocuklara özel olup olmadığını doğru şekilde ayarlamamak, yasal olarak veya YouTube'da olumsuz sonuçlara yol açabilir. İçeriğinizin çocuklara özel olup olmadığını belirleme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bu Yardım Merkezi makalesine göz atın veya yasal danışmanınızdan bilgi edinin.

Videonuzun kitlesini daha önce belirlediyseniz ve YouTube sistemleri bir hata veya kötüye kullanım tespit ettiyse videonuzun "Çocuklara Özel - YouTube tarafından ayarlandı" şeklinde işaretlendiğini görürsünüz. Bu sınıflandırmaya katılmıyorsanız “Geri Bildirim Gönder” düğmesini kullanabilirsiniz.

Obligatorisk anpassat för barn-flagga

Anpassat för barn-flaggan är obligatorisk om standardinställningen för kanalen som du laddar upp videon till är:
  • Jag vill granska den här inställningen för alla videor.
Not: Genç kitleleri hedeflediği açıkça belli olan videoları tespit edebilmek için makine öğreniminden de yararlanacağız. İçeriklerini doğru şekilde ayarlayacakları konusunda İçerik Üreticilere güveniyoruz ancak hata veya kötüye kullanım durumunda kitle ayarı seçiminizi geçersiz kılabiliriz. Bununla birlikte, içeriği ayarlama görevini sistemlerimize bırakmayın. Sistemlerimiz, FTC veya diğer yetkililerin "çocuklara özel" olarak sınıflandırdığı içeriği tespit edemeyebilir. İçeriğinizin çocuklara özel olup olmadığını doğru şekilde ayarlamamak, yasal olarak veya YouTube'da olumsuz sonuçlara yol açabilir. İçeriğinizin çocuklara özel olup olmadığını belirleme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bu Yardım Merkezi makalesine göz atın veya yasal danışmanınızdan bilgi edinin.

Videonuzun kitlesini daha önce belirlediyseniz ve YouTube sistemleri bir hata veya kötüye kullanım tespit ettiyse videonuzun "Çocuklara Özel - YouTube tarafından ayarlandı" şeklinde işaretlendiğini görürsünüz. Bu sınıflandırmaya katılmıyorsanız “Geri Bildirim Gönder” düğmesini kullanabilirsiniz.