Resource List ‑elementti

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

<ResourceList>-elementti sisältää tiedot toimitukseen sisältyvistä ensisijaisista resursseista (äänitallenteet tai videot) ja toissijaisista resursseista (niihin liittyvä kansitaide). Esimerkiksi 10 kappaleesta koostuvassa Audio Album ‑syötteessä resurssireferenssit A1–A10 ovat äänitallenteita ja A11 on albumin kansikuva. YouTube luo albumin tallenteiden Art Track -videot pääosin albumin kansitaiteen pohjalta. Single Resource Release ‑syötteessä ei saa DDEX-profiilin määritysten mukaisesti olla kansikuvaa.

YouTube ei tue aluekohtaista metadataa <ResourceList>-elementissä. Jos viestissä on useita versioita ääniraidan metadatasta, YouTube käyttää vain ensimmäistä viestissä esiintyvää versiota.

YouTuben omat elementit

Tutustu YouTuben omiin elementteihin tarkemmin laajentamalla alla oleva osio. Voit lukea lisää ja tutustua esimerkkeihin kutakin elementtiä koskevassa kohdassa.

YouTuben omat elementit

Seuraavat elementit ovat osa YouTuben omaa nimitilaa:

Äänitallenteet

<SoundRecordingId>
      [...]
      <!--- Asettaa äänitallenne-sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_CUSTOM_ID">sound_recording_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Identifioi päivitettävän äänitallenne-sisältökohteen sisältökohteen tunnuksen perusteella -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_ID">A222222222222222</ProprietaryId>

<!--- Lisää äänitallenne-sisältökohteeseen sisältökohdetunnisteen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL">sr_asset_label</ProprietaryId>
      [...]
</SoundRecordingId>

Art Track -videot

<SoundRecordingId>
      [...]
      <!--- Asettaa Art Track -sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_CUSTOM_ID">art_track_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Lisää Art Track -sisältökohteeseen yhden sisältökohdetunnisteen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_ASSET_LABEL">at_asset_label</ProprietaryId>
      [...]
</SoundRecordingId>

Musiikkivideot

<VideoId>
      [...]
      <!--- Asettaa musiikkivideo-sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_CUSTOM_ID">music_video_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Identifioi päivitettävän musiikkivideo-sisältökohteen sisältökohteen tunnuksen perusteella -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_ID">A333333333333333</ProprietaryId>

<!--- Lisää musiikkivideo-sisältökohteeseen yhden sisältökohdetunnisteen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL">mv_asset_label1</ProprietaryId>

<!--- Päivittää tietyn musiikkivideo-sisältökohteen -->
      <ProprietaryId  Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>

<!-- Määrittää kanavan, johon video ladataan  -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
      [...]
</VideoId>

Verkkovideot

<VideoId>
      [...]
      <!--- Asettaa verkkovideo-sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_CUSTOM_ID">web_video_id_1234</ProprietaryId>

<!--- Identifioi päivitettävän verkkosisältökohteen sisältökohteen tunnuksen perusteella -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:Web_ASSET_ID">A222222222222222
      </ProprietaryId>

<!--- Lisää verkkovideo-sisältökohteeseen yhden sisältökohdetunnisteen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL">web_asset_label1</ProprietaryId>

<!--- Päivittää tietyn verkkovideo-sisältökohteen -->
      <ProprietaryId  Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>

<!-- Määrittää kanavan, johon video ladataan  -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
      [...]
</VideoId>

Soittolistat

<CollectionId>
      [...]
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:PLAYLIST_ID">PLONRDPtQh-FLMXFMM-
      SJHySwjpidVXmzw</ProprietaryId>
      [...]
</CollectionId>

Äänitallenneresurssit

Äänitallenteiden tunnukset

YouTube edellyttää, että jokaisessa <SoundRecording>-elementissä on kelvollinen ISRC-koodi. Jos haluat lisätä tallenteiden seurantaa varten oman tunnuskoodin, voit käyttää <SoundRecordingId>-elementin sisällä <ProprietaryId>-elementtiä <ISRC>-elementin rinnalla. <ProprietaryId>-elementin muoto on seuraavanlainen:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="DPID:your_DPid">custom_id_1234</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Sekä kappaleen DDEX-ryhmätunnus (nimitila) että oma tunnus vaaditaan. YouTube tallentaa oman tunnuksen custom_id-kenttään äänitallennesisältökohteille (Content ID ‑toimitukset) ja Art Track -sisältökohteelle (YouTube Premium ‑toimitukset). Esimerkiksi yllä oleva XML-koodi luo sisältökohteen, jonka ISCR-koodi on USRE10400888 ja custom_id-kentän arvo custom_id_1234.

Voit lisätä äänitallenne- ja Art Track -sisältökohteille eri custom_id-arvot käyttämällä erillisiä nimitilamäärityksiä YOUTUBE:SR_CUSTOM_ID ja YOUTUBE:AT_CUSTOM_ID:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <!--- Asettaa äänitallenne-sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_CUSTOM_ID">sound_recording_id_1234</ProprietaryId>
      <!--- Asettaa Art Track -sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_CUSTOM_ID">art_track_id_1234</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Jos olet lähettämässä päivitystä olemassa olevaan äänitallenne-sisältökohteeseen, voit identifioida sen sisältökohteen tunnuksen avulla käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:SR_ASSET_ID:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <!--- Identifioi päivitettävän äänitallenne-sisältökohteen sisältökohteen tunnuksen perusteella -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_ID">A111111111111111</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Voit lisätä sisältökohdetunnisteita äänitallenne ja Art Track ‑sisältökohteille käyttämällä erillisiä nimitilamäärityksiä YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL ja YOUTUBE:AT_ASSET_LABEL:

<SoundRecordingId>
      <ISRC>USRE10400888</ISRC>
      <!--- Lisää äänitallenne-sisältökohteeseen kaksi sisältökohdetunnistetta -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL">sr_asset_label1</ProprietaryId>
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:SR_ASSET_LABEL">sr_asset_label2</ProprietaryId>
      <!--- Lisää Art Track -sisältökohteeseen yhden sisältökohdetunnisteen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:AT_ASSET_LABEL">at_asset_label</ProprietaryId>
</SoundRecordingId>

Äänitallenteen metadata

Äänitallenteiden metadatan täyttämiseen liittyviä ohjeita löydät Music Business Associationin kokoamasta Music Metadata Style Guide ‑oppaasta. <SoundRecording>-tagin metadataa käytetään seuraavasti:

• Content ID ‑toimitukset: Äänitallenne-sisältökohteen metadata
  • YouTube Premiumin toimitukset: Art Track ‑videon luonti ja Art Track ‑sisältökohteen metadata.

Äänitallenteen omistajuus

Äänitallenteen omistajuus määritetään <SoundRecording>-elementin <RightsController>-tagilla. DDEX-standardin mukaisesti <RightsController>-tagi osoittaa, missä omistat tallenteen yksinomaiset oikeudet. Tämä on sopimuksia koskevasta tiedosta erillinen tieto, mutta määritä tiedot Content ID ‑sopimuksista vain alueille, joilla omistat yksinomaiset oikeudet.
Voit määrittää äänitallennesisältökohteen omistajuuden käyttämällä joko Single Resource Release ‑syötettä tai Audio Album ‑syötettä, jonka MessageRecipient-kentän vastaanottajaksi on määritetty YouTube_ContentID.

Äänitallenteen omistajuus määritetään <SoundRecording>-elementin <RightsController>-tagilla. <PartyId>-arvon on vastattava <MessageSender>-tagin arvoa (tai <SentOnBehalfOf>-tagin arvoa, jos sellainen on annettu).

Alla oleva XML-koodiesimerkki määrittää ABC Labelin äänitallenteen omistajaksi Etelä-Afrikassa:

<ResourceList>
    <SoundRecording>
        [...]
        <ResourceReference>A1</ResourceReference>
        [...]
        <SoundRecordingDetailsByTerritory>
            <!--Määrittää alueen/alueet, joilla omistajuus
            on voimassa. -->
            <TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>
            [...]
            <!-- Tämä kohta määrittää äänitallenteen omistajuuden. -->
            <RightsController>
                <PartyName>
                    <FullName>ABC Label</FullName>
                </PartyName>
                ​<PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
                <RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>
                <RightSharePercentage>100.00</RightSharePercentage>
            </RightsController>
        [...]
        </SoundRecordingDetailsByTerritory>
    [...]
    </SoundRecording>
</ResourceList>

Art Track -videon omistajuus

Art Track -videot luodaan lisensoitujen (ei-yksinomaisten) striimausoikeuksien perusteella. Siksi Art Track -sisältökohteita ei koskaan käytetä Content ID ‑sisällöntunnistukseen ja Art Track -sisältökohteen omistajuus määräytyy sopimuksen perusteella. <RightsController>-elementti ohitetaan syötteissä, jotka luovat vain Art Track -videoita.

Musiikkivideoresurssit

Videotyyppi

Videotyypin voi määrittää <VideoType>-elementin avulla. Sallitut musiikkivideotyypit:

• LongFormMusicalWorkVideo
  • ShortFormMusicalWorkVideo

Musiikkivideoiden tunnukset

YouTube edellyttää, että jokaisessa musiikkivideon <Video>-elementissä on hyväksyttävä ISRC-koodi. IFPI:n ohjeiden mukaisesti ISRC-koodin on oltava eri kuin äänitallenteessa käytetty koodi. Jos haluat lisätä videoresurssien seurantaa varten myös oman tunnuskoodin, voit käyttää <VideoId>-elementin sisällä <ProprietaryId>-elementtiä <ISRC>-elementin rinnalla. <ProprietaryId>-elementin muoto on seuraavanlainen:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="DPID:your_DPid">custom_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

YouTube tallentaa oman tunnuksen custom_id-kenttään musiikkivideosisältökohteille (Content ID ‑toimitukset). Esimerkiksi yllä oleva XML-koodi luo musiikkivideo-sisältökohteen, jonka ISRC-koodi on USRE10400889 ja custom_id-kentän arvo custom_id_1234.

Voit lisätä musiikkivideo-sisältökohteeseen custom_id-arvon käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:MV_CUSTOM_ID:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <!--- Asettaa musiikkivideo-sisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_CUSTOM_ID">music_video_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

Jos olet lähettämässä päivitystä olemassa olevaan musiikkivideo-sisältökohteeseen, voit identifioida sen sisältökohteen tunnuksen avulla käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:MV_ASSET_ID:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <!--- Identifioi päivitettävän musiikkivideo-sisältökohteen sisältökohteen tunnuksen perusteella -->
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_ID">A222222222222222</ProprietaryId>
</VideoId>

Voit lisätä sisältökohdetunnisteita musiikkivideo-sisältökohteille käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <!--- Lisää musiikkivideo-sisältökohteeseen kaksi sisältökohdetunnistetta →
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL">mv_asset_label1</ProprietaryId>
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:MV_ASSET_LABEL">mv_asset_label2</ProprietaryId>
</VideoId>

Voit määrittää kanavan, jolle video ladataan, käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:CHANNEL_ID:

<VideoId>
     <ISRC>USRE10400889</ISRC>
     <!-- Määrittää kanavan, jolle video ladataan  -->
     <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
</VideoId>

Jos kanavaa ei ole määritetty syötteessä, video ladataan lataajan tilillä määritetylle oletuskanavalle.

Voit päivittää aiemmin ladattua videota käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:VIDEO_ID:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>
</VideoId>

Voit ladata musiikkivideon piilotettuna käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YouTube: IS_DISCOVERBALE:

<VideoId>
      <ISRC>USRE10400889</ISRC>
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:IS_DISCOVERBALE">false</ProprietaryId>
</VideoId>

Musiikkivideon metadata

Ohjeita musiikkivideoiden metadatan täyttämiseen DDEX:ssä on Music Business Associationin kokoamassa Music Metadata Style Guide ‑oppaassa. Seuraavia <Video>-tagin elementtejä käytetään YouTuben video- ja metatietojen täyttämiseen:

Video: nimi <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Title TitleType="DisplayTitle">
        <TitleText>A little bit of Foo</TitleText>
    </Title>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Video: tagit/avainsanat <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Keywords>Keyword1</Keywords>
    <Keywords>Keyword2</Keywords>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Sisältökohde: kappale <Video>
   [...]
    <ReferenceTitle>
        <TitleText>A little bit of Foo</TitleText>
    </ReferenceTitle>
   [...]
</Video>

Sisältökohde: levy-yhtiö <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <LabelName>Test Label</LabelName>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Sisältökohde: artistit

<VideoDetailsByTerritory>
    [...]
   <DisplayArtist SequenceNumber="1">
        <PartyName>
            <FullName>Jonny and the Føøbars</FullName>
        </PartyName>
        <ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>
    </DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="2">
        <PartyName>
            <FullName>Some Other Artist</FullName>
        </PartyName>
        <ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>
    </DisplayArtist>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Sisältökohde: genre <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Genre>
        <GenreText>Hip Hop</GenreText>
    </Genre>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Videon kuvaus täydennetään <Video>-elementin sijaan <Release>-elementistä. Katso lisätietoja Julkaisuluettelo-osiosta.

Musiikkivideon omistajuus

Musiikkivideo-sisältökohteen omistajuus määritetään <Video>-elementin <RightsController>-tagilla. DDEX-standardin mukaisesti <RightsController>-tagi osoittaa, missä omistat videon yksinomaiset oikeudet. Tämä on sopimuksia koskevasta tiedosta erillinen tieto, mutta määritä tiedot Content ID ‑sopimuksista vain alueille, joilla omistat yksinomaiset oikeudet.

Musiikkivideo-sisältökohteen omistajuus määritetään <Video>-elementin <RightsController>-tagilla. <PartyId>-arvon on vastattava <MessageSender>-tagin arvoa (tai <SentOnBehalfOf>-tagin arvoa, jos sellainen on annettu).

Alla oleva XML-koodiesimerkki määrittää ABC Labelin musiikkivideo-sisältökohteen omistajaksi Etelä-Afrikassa:

<ResourceList>
    <Video>
        [...]
        <ResourceReference>A1</ResourceReference>
        [...]
        <VideoDetailsByTerritory>
            <!--Määrittää alueen/alueet, joilla omistajuus on voimassa. -->
            <TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>
            [...]
            <!-- Tämä kohta määrittää musiikkivideo-sisältökohteen omistajuuden. -->
            <RightsController>
                <PartyName>
                    <FullName>ABC Label</FullName>
                </PartyName>
                <PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
                <RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>
                <RightSharePercentage>100.00</RightSharePercentage>
            </RightsController>
        [...]
        </VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    </Video>
</ResourceList>

Verkkovideoresurssit

Videotyyppi

Videotyypin voi määrittää <VideoType>-elementin avulla. Sallitut verkkovideotyypit ovat:

• LongFormNonMusicalWorkVideo
  • ShortFormNonMusicalWorkVideo

Verkkovideoiden tunnukset

Jos haluat lisätä videoresurssien seurantaan oman tunnuskoodin, voit käyttää <VideoId>-elementin sisällä <ProprietaryId>-elementtiä <ISRC>-elementin rinnalla. <ProprietaryId>-elementin muoto on seuraavanlainen:

<VideoId>
      <ProprietaryId Namespace="DPID:your_DPid">custom_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

YouTube tallentaa oman tunnuksen custom_id-kenttään verkkovideo-sisältökohteille (Content ID ‑toimitukset). Esimerkiksi yllä oleva XML-koodi luo verkkosisältökohteen, jonka custom_id-kentän arvo on custom_id_1234.

Voit lisätä verkkosisältökohteelle custom_id-arvon käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:WEB_CUSTOM_ID:

<VideoId>
      <!--- Asettaa verkkosisältökohteen oman tunnuksen -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:WEB_CUSTOM_ID">web_video_id_1234</ProprietaryId>
</VideoId>

Jos olet lähettämässä päivitystä olemassa olevaan verkkosisältökohteeseen, voit identifioida sen sisältökohteen tunnuksen avulla käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:WEB_ASSET_ID:

<VideoId>
      <!--- Identifioi päivitettävän verkkosisältökohteen sisältökohteen tunnuksen perusteella -->
      <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:Web_ASSET_ID">A222222222222222</ProprietaryId>
</VideoId>

Voit lisätä sisältökohdetunnisteita verkkosisältökohteille käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL:

<VideoId>
      <!--- Lisää verkkosisältökohteeseen kaksi sisältökohdetunnistetta →
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL">web_asset_label1</ProprietaryId>
      <ProprietaryId
      Namespace="YOUTUBE:WEB_ASSET_LABEL">web_asset_label2</ProprietaryId>
</VideoId>

Voit määrittää kanavan, jolle video ladataan, käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:CHANNEL_ID:

<VideoId>
     <!-- Määrittää kanavan, jolle video ladataan  -->
     <ProprietaryId Namespace="YOUTUBE:CHANNEL_ID">MyChannel</ProprietaryId>
</VideoId>

Jos kanavaa ei ole määritetty syötteessä, video ladataan lataajan tilillä määritetylle oletuskanavalle.

Voit päivittää aiemmin ladattua videota käyttämällä erillistä nimitilamääritystä YOUTUBE:VIDEO_ID:

<VideoId>
      <ProprietaryId  Namespace="YOUTUBE:VIDEO_ID">9bZkp7q19f0</ProprietaryId>
</VideoId>

Verkkovideoiden metadata

Seuraavia <Video>-tagin elementtejä käytetään YouTuben video- ja metatietojen täyttämiseen:

Video: nimi <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Title TitleType="DisplayTitle">
        <TitleText>A little bit of Foo</TitleText>
    </Title>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>
Video: tagit/avainsanat <VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    <Keywords>Keyword1</Keywords>
    <Keywords>Keyword2</Keywords>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Videon kuvaus täydennetään <Video>-elementin sijaan <Release>-elementistä. Katso lisätietoja Julkaisuluettelo-osiosta.

Verkkovideoiden omistajuus

Verkkosisältökohteiden omistajuus määritetään <Video>-elementin <RightsController>-tagilla. DDEX-standardin mukaisesti <RightsController>-tagi osoittaa, missä omistat videon yksinomaiset oikeudet. Tämä on sopimuksia koskevasta tiedosta erillinen tieto, mutta määritä tiedot Content ID ‑sopimuksista vain alueille, joilla omistat yksinomaiset oikeudet.

Verkkosisältökohteiden omistajuus määritetään <Video>-elementin <RightsController>-tagilla. <PartyId>-arvon on vastattava <MessageSender>-tagin arvoa (tai <SentOnBehalfOf>-tagin arvoa, jos sellainen on annettu).

Alla oleva XML-koodiesimerkki määrittää ABC Labelin verkkosisältökohteen omistajaksi Etelä-Afrikassa:

<ResourceList>
    <Video>
        [...]
        <ResourceReference>A1</ResourceReference>
        [...]
        <VideoDetailsByTerritory>
            <!--Määrittää alueen/alueet, joilla omistajuus on voimassa. -->
            <TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>
            [...]
            <!-- Tämä kohta määrittää verkkosisältökohteen omistajuuden. -->
            <RightsController>
                <PartyName>
                    <FullName>ABC Label</FullName>
                </PartyName>
                <PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
                <RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>
                <RightSharePercentage>100.00</RightSharePercentage>
            </RightsController>
        [...]
        </VideoDetailsByTerritory>
    [...]
    </Video>
</ResourceList>

Videon yleisön asettaminen

Videon yleisön asettaminen

Olet sijainnistasi riippumatta juridisesti velvollinen noudattamaan Children’s Online Privacy Protection Act ‑säädöstä ja/tai muita lakeja. Olet myös velvoitettu ilmoittamaan meille, että videosi on tehty lapsille, jos tuotat lapsille suunnattua sisältöä.

Valitse, onko video tehty lapsille vai ei

Jos haluat ladata muun kuin Art Track ‐videon (eli musiikki- tai verkkovideon), joka on tai ei ole tehty lapsille, käytä <AvRating>-elementtiä ja lisää joko MadeForKids tai NotMadeForKids seuraavassa muodossa:

<VideoDetailsByTerritory>
    <TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>
    [...]
        <AvRating>
            <RatingText>MadeForKids</RatingText>
            <RatingAgency Namespace="YOUTUBE">UserDefined</RatingAgency>
        </AvRating>
    [...]
</VideoDetailsByTerritory>

Kenttä on joko valinnainen tai pakollinen riippuen siitä, minkä oletusasetuksen olet valinnut kanavalle, jolle olet lataamassa videota.

Valinnainen Tehty lapsille ‑merkintä

Tehty lapsille ‑merkintä on valinnainen, jos lataat videota kanavalle, jonka oletusasetus on jompikumpi seuraavista:
  • "Kyllä, määritä tämä kanava lapsille tehdyksi. Lataan aina sisältöä, joka on tehty lapsille."
  • "Ei, älä merkitse kanavaa lapsille tehdyksi. En koskaan lataa lapsille tehtyä sisältöä."
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos et määritä sisältöäsi asianmukaisesti lapsille tehdyksi, siitä saattaa aiheutua sinulle oikeudellisia seurauksia tai seurauksia YouTubessa. Jos tarvitset apua sen määrittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Jos olet jo määrittänyt yleisön videollesi, mutta YouTube pitää määritystä virheenä tai väärinkäyttönä ja olet asiasta eri mieltä, voit kertoa mielipiteesi klikkaamalla Lähetä palautetta ‑painiketta.

Pakollinen Tehty lapsille ‑merkintä

Tehty lapsille ‑merkintä on pakollinen, jos lataat videota kanavalle, jonka oletusasetus on
  • "Haluan valita asetuksen erikseen jokaiselle videolle."
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos et määritä sisältöäsi asianmukaisesti lapsille tehdyksi, siitä saattaa aiheutua sinulle oikeudellisia seurauksia tai seurauksia YouTubessa. Jos tarvitset apua sen määrittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Jos olet jo määrittänyt yleisön videollesi, mutta YouTube pitää määritystä virheenä tai väärinkäyttönä ja olet asiasta eri mieltä, voit kertoa mielipiteesi klikkaamalla Lähetä palautetta ‑painiketta.