Art-tracks maken

Als je art-tracks voor je geluidsopnamen wilt maken, upload je de opname en de bijbehorende mediabestanden samen met een metadatabestand waarin de opname wordt beschreven. Je kunt de metadata in twee indelingen toevoegen:

YouTube maakt art-tracks aan op basis van de waarden die je aan het bestand toevoegt. Hieronder vind je meer informatie over de invloed van de metadata op de resulterende art-track.

YouTube maakt één art-track voor elke geluidsopname die je uploadt met de DDEX-feed voor YouTube Music of de spreadsheet 'Audio - Art-tracks' voor bulkuploads. Tracks worden herkend op basis van hun ISRC, release-ID (UPC, EAN, GRid) en partner. YouTube maakt art-tracks voor alle unieke combinaties van deze velden.

Een art-track maken van een DDEX-bestand

In de onderstaande tabel staat welk element in het DDEX-bestand YouTube gebruikt voor de trackinformatie. Als het element in de kolom Primaire DDEX-bron niet in het bericht voorkomt, gebruikt YouTube de waarde van het element in de kolom Secundaire DDEX-bron. Items met een asterisk worden weergegeven in de beschrijving bij de art-track, niet in de art-track zelf.

YouTube ondersteunt nog geen metadata per gebied. Als het bericht meerdere versies van de metadata voor een track bevat, wordt alleen de eerste versie uit het bericht gebruikt.

Als je vertaalde titels of artiestennamen in het bericht opneemt, worden de vertalingen in de beschrijving naast de tekst in de oorspronkelijke taal weergegeven. Voor de art-track wordt alleen de oorspronkelijke taal gebruikt. Meer informatie over het opgeven van vertaalde titels en namen
Informatie Primaire DDEX-bron Secundaire DDEX-bron
Albumhoes
<ResourceList>
   <Image>
   <ImageDetailsByTerritory>
     <TechnicalImageDetails>
       <File>

Als een release meer dan één <Image>-element bevat, wordt voor de art-track het eerste element gebruikt
Geen
Tracktitel
<SoundRecording>
  <SoundRecordingDetailsByTerritory>
   <Title TitleType=”DisplayTitle”>
<SoundRecording>
  <ReferenceTitle>
     <TitleText> plus optional
     <SubTitle>
Artiest
<SoundRecording>
  <SoundRecordingDetailsByTerritory>
    <DisplayArtist>
      <PartyName>
        <FullName>

Als een track meer dan één <DisplayArtist> bevat, wordt elke artiest op een nieuwe regel weergegeven, met een maximum van vier regels
<ResourceList>
  <DisplayArtist>
   <PartyName>
     <FullName>
Albumtitel
<Release>
 <ReleaseType>Album</ReleaseType>
   <ReferenceTitle>
    <TitleText>
plus optional <SubTitle>
<ReleaseDetailsByTerritory>
 <Title TitleType="DisplayTitle">
  <TitleText>
plus optional <SubTitle>
Auteursrecht* <PLine>
Als de track geen <PLine>-element heeft, wordt in de art-track-beschrijving het <PLine>-element van het album gebruikt
<CLine>
Als de track geen <CLine>-element bevat, wordt in de art-track-beschrijving het <CLine>-element van het album gebruikt
Releasedatum* <ReleaseDetailsByTerritory> <OriginalReleaseDate> Geen
Bijdragers*
<SoundRecording>
  <ResourceContributor>

In de art-track-beschrijving wordt elke bijdrager op een afzonderlijke regel vermeld, samen met een door komma's gescheiden lijst met rollen (uit de tag <ResourceContributorRole>), gevolgd door de naam van de bijdrager. YouTube sorteert de bijdragerslijst alfabetisch op rol, tenzij <ResourceContributor> expliciet het kenmerk SequenceNumber bevat.
Geen
GRid en UPC
<Release>
 <ReleaseType>TrackRelease</ReleaseType>
   <ReleaseId>
    <Grid>
    <ICPN>

Als je deze ID's opgeeft voor de trackrelease, worden ze opgeslagen als kenmerken van het art-track-item. Ze worden niet in de art-track zelf weergegeven.
Geen
Partnerspecifieke ID
<SoundRecording>
 <SoundRecordingId>
   <ProprietaryId>

Als je een ProprietaryId opgeeft voor een geluidsopname, wordt de ID opgeslagen als de custom_id van het art-track-item. De ID wordt niet in de art-track zelf weergegeven.
Geen
Een art-track maken op basis van de spreadsheet 'Audio - Art-tracks'

De onderstaande tabel geeft de kolom in de spreadsheet aan die YouTube gebruikt voor de trackinformatie. Items met een asterisk worden weergegeven in de beschrijving bij de art-track, niet in de art-track zelf.

Je kunt in de spreadsheet geen vertaalde titels of artiestennamen gebruiken en ook geen lijst van medewerkers. Je moet een DDEX-feed gebruiken om deze items toe te voegen.
Informatie Spreadsheetkolom
Albumhoes album_art_filename
Tracktitel track_title
Artiest track_artist
Albumtitel album_title
Auteursrecht* track_pline
Als een track geen track_pline bevat, wordt in de art-track-beschrijving het album_label gebruikt
Releasedatum* album_release_date
GRid, EAN en UPC Als je deze ID's opgeeft voor de trackrelease, worden ze opgeslagen als kenmerken van het art-track-item. Ze worden niet in de art-track zelf weergegeven.