Förstå DDEX-flödet på YouTube

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Dokumentets målgrupp är musikpartner som vill göra något eller båda av följande:

• Skapa omslagsbilder för YouTube Premium.
  • Ladda upp musikvideor på sina kanaler.
  • Hantera rättigheter till ljudinspelningar och/eller videor via YouTubes Content ID-system.

YouTube stödjer version 3.4–3.8 av ERN-standarden Electronic Release Notification för DDEX. Det här dokumentet beskriver de specifika villkoren för DDEX-flödet för YouTube Musik. Om du vill ha en allmän introduktion till DDEX kan du läsa stilguiden för musikmetadata från Music Business Association. Mer information om ERN-standarden för DDEX finns på webbplatsen ddex.net. Alla flöden som skickas till YouTube måste följa Audio Album Profile (Ljudalbumprofilen) eller Single Resource Release profile (Releaseprofilen med enskild resurs) enligt DDEX-publikationen.

Alla ERN-meddelanden för DDEX innehåller fyra huvudelement:

• <MessageHeader> ger information om själva meddelandet: ett unikt id-nummer, avsändare och mottagare, samt en tidsstämpel.
  • <ResourceList> innehåller information om ljudinspelningen och den tillhörande omslagsbilden.
  • <ReleaseList> definierar publiceringarna som kan göras från resurserna i meddelandet.
  • <DealList> definierar viktig kommersiell information för varje publicering, som i vilka regioner publiceringen kan göras, användarrättigheter och startdatum för varje publicering.

DDEX-bildspårspaket bearbetas i den ordning de tas emot, utifrån tidsstämpeln för BatchComplete-filen som slutför paketet.

Enligt DDEX-konventionen måste DDEX-filens namn innehålla albumets unika utgivnings-id. Utgivnings-id:t är streckkoden, EAN- eller GRid-koden från <ReleaseId>-elementet.