Om DDEX-feeden for YouTube

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Dette dokumentet er beregnet på musikkpartnere som vil gjøre noe av det følgende:

• opprette bildespor for YouTube Premium
  • laste opp musikkvideoer på kanalene sine
  • administrere rettigheter for lydopptak og/eller musikkvideoer gjennom Content ID-systemet på YouTube

YouTube støtter versjon 3.4–3.8 av DDEX-standarden Electronic Release Notification (ERN). Dette dokumentet beskriver spesifikke krav til YouTube Music DDEX-strømmen. Du finner en generell presentasjon av DDEX i Music Metadata Style Guide fra Music Business Association. Hvis du vil ha mer informasjon om DDEX ERN-standarden, kan du gå til ddex.net. Alle feeder som leveres til YouTube, må være i samsvar med profilen for lydalbum eller profilen for utgivelse av enkeltressurser som publisert av DDEX.

Hver DDEX ERN-melding inneholder fire toppnivåelementer:

• <MessageHeader> gir informasjon om selve meldingen: et unikt identifikasjonsnummer, avsender og mottaker samt et tidsstempel.
  • <ResourceList> inneholder detaljert informasjon om lydopptakene og den tilhørende grafikken.
  • <ReleaseList> definerer utgivelsene som kan gjøres ut fra ressursene i denne meldingen.
  • <DealList> definerer viktig kommersiell informasjon for hver utgivelse, for eksempel hvilke områder utgivelsen kan gjøres tilgjengelig i, brukerrettigheter og startdato for hver utgivelse.

DDEX-pakkene med bildespor behandles i den rekkefølgen de mottas, basert på tidsstempelet for BatchComplete-filen som fullfører pakken.

I henhold til DDEX-reglene må navnet på DDEX-filen inneholde den unike utgivelses-ID-en for albumet. Lanserings-ID-en er UPC-, EAN- eller GR-identifikatoren i <ReleaseId>-elementet.